Home / NBA / Μαθαίνουν αν αλλάζουν σελίδα…

Μαθαίνουν αν αλλάζουν σελίδα…

Διορία ως τις 24 Ιουνίου έχει ο Τιμ Ντάνκαν βάσει συμβολαίου για να απαντήσει στους Σαν Αντόνιο Σπερς αν θα ενεργοποιήσει τη δική του οψιόν στο συμβόλαιο των 10.3 εκατομμυρίων δολαρίων για την επόμενη σεζόν. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Ντάνκαν να αποχωρεί από την ομάδα μαζί με τον Γκρεγκ Πόποβις, αν πάρουν τον τίτλο, αλλά ο ίδιος ο Αμερικανός παικταράς αρνείται να σχολιάσει προς το παρόν.

Συνήθως τέτοιου είδους οψιόν έχουν διορία την 30η του Ιούνη, την παραμονή δηλαδή του free agency, αλλά λόγω του ειδικού βάρους του Ντάνκαν, οι Σπερς θα ήθελαν να ξέρουν τι ζητούν πριν το ντραφτ της 26ης Ιουνίου, εξ ου και το 24/6 στη δική του περίπτωση. Πηγές από την ομάδα λένε ότι αν ο Ντάνκαν ζητήσει να πάει πιο μετά η διορία, οι Σπερς δεν πρόκειται να αρνηθούν, αλλά ότι είναι δεδομένο πως θα ήθελαν να γνωρίζουν πριν το ντραφτ.

Ο Ντάνκαν οδηγεί την ομάδα του ως τώρα στο 3-1 επί των Μαϊάμι Χιτ, την Κυριακή το βράδυ θα έχει την ευκαιρία να κλείσει τη σειρά και να πάρει εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό, αλλά και να εξιλεωθεί για εκείνο το χαμένο χουκ στα 48 δευτερόλεπτα του 7ου αγώνα και το χαμένο φόλοου αμέσως μετά.

Αρκετές πηγές μέσα στους Σπερς αναφέρουν ότι η ομάδα προς το παρόν κινείται στη λογική ότι ο Πόποβιτς και ο Ντάνκαν θα επιστρέψουν και για τη νέα σεζόν, παρότι έχει ακουστεί πολλάκις ότι θα αποχωρήσουν μαζί, με τον λογικά Ντάνκαν να αποσύρεται. Τα συμβόλαια και των δύο, αλλά και εκείνα του Τόνι Πάρκερ και του Μανού Τζινόμπιλι, όλα λήγουν το καλοκαίρι του 2014-15, αν ο Ντάνκαν ενεργοποιήσει την οψιόν.

Ο ίδιος δεν… το βοηθάει καθόλου προς το παρόν: «Δεν ξέρω πότε θα αποσυρθώ από το μπάσκετ. Δεν ξέρω πώς θα είναι οι συνθήκες και ποιοι οι λόγοι. Δεν ξέρω τίποτα από αυτά και δεν με νοιάζει τίποτα από αυτά. Θα συμβεί όταν συμβεί», είπε πριν τον 1ο τελικό.

Οι Σπερς έχουν πιάσει απίστευτο λαβράκι και στις τρεις περιπτώσεις, όλοι μαζί οι αστέρες τους παίρνουν λιγότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια! Δίπλα στα 10 του Ντάνκαν, είναι τα 12.5 του Πάρκερ και τα 7 του Τζινόμπιλι. Ο μεγάλος Αργεντινός, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι παρότι βρίσκεται στα 37 τους θα είναι «σίγουρα» πίσω για την επόμενη σεζόν, κάτι που ξεκάθαρα μετράει θετικά στο να γείρει την πλάστιγγα στην απόφαση του Ντάνκαν να συνεχίσει.

Ο Μαλίκ Ρόουζ, κοντινός φίλος του Ντάνκαν και πια ραδιοφωνικός παραγωγός, είπε στο ESPN ότι ξέρει πως «ο Ντάνκαν δεν είναι έτοιμος να αποσυρθεί φέτος. Βάζω στοίχημα, πάντως, ότι ο Τιμ και ο Ποπ θα φύγουν μαζί. Και αυτό θα είναι πολύ ωραίο».

Οι Σπερς ξέρουν ότι τη μέρα που ο Ντάνκαν θα σταματήσει το μπάσκετ, θα αναγκαστούν να γυρίσουν σελίδα στην ιστορία τους, μια ιστορία που εδώ και 17 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία του Big Fundamental. Απλώς θέλουν άλλη μια σεζόν μαζί του, είτε κερδίσουν φέτος (όπως όλα δείχνουν) είτε όχι. Και ποιος δεν θέλει άλλωστε άλλη μια σεζόν του Ντάνκαν στο μπάσκετ…

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *