Home / NBA / Πίσω στους Μάβερικς ο Τσάντλερ!

Πίσω στους Μάβερικς ο Τσάντλερ!

Οι Ντάλας Μάβερικς έκαναν την πρώτη μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού φέρνοντας πίσω στην ομάδα τον Τάισον Τσάντλερ, με τον οποίο αρωγό είχε πάρει το Ντάλας τον τίτλο του το 2011! Η ανταλλαγή ανάμεσα σε Μάβερικς και Νιου Γιορκ Νικς αφορούσε σε 6 συνολικά παίκτες, με τους Μάβερικς να θεωρούν ότι πια μπορούν πιο εύκολα να πείσουν έναν εκ των Καρμέλο Άντονι-ΛεΜπρον Τζέιμς.

Ο Τάισον Τσάντλερ με τον Ρέιμοντ Φέλτον (που είχε πέσει σε δυσμένεια) αποχώρησαν από τους Νικς προς τους Μάβερικς, με τον Χοσέ Καλντερόν, τον Σάμουελ Ντάλεμπερτ, τον Σέιν Λάρκιν και τον Ουέιν Έλινγκτον (μαζί με το 34ο και το 51ο πικ του φετινού ντραφτ) να παίρνουν την αντίθεση κατεύθυνση προς Νέα Υόρκη.

Οι Μάβερικς έχουν μετανιώσει για την αποχώρηση του Τσάντλερ μετά τον τίτλο του 2011, καθώς με εκείνον στη ρακέτα, το παιχνίδι της ομάδας γύρω από τον Νοβίτσκι λειτουργούσε ιδανικά. Ο Τσάντλερ εκείνο το καλοκαίρι είχε υπογράψει τελικά τετραετές συμβόλαιο με 60 εκατομμύρια δολάρια με τους Νικς, τώρα έχει 1 χρόνο ακόμα στο συμβόλαιο αυτό.

Απ’ την άλλη οι Νικς ξεκίνησαν με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία ξαναχτισίματος της ομάδας υπό τις οδηγίες του Φιλ Τζάκσον, προσπαθώντας να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στο σάλαρι καπ, ώστε να πείσουν τον Καρμέλο Άντονι να μείνει. Με αυτή την κίνηση κέρδισαν 3 εκατομμύρια δολάρια φέτος (αν μείνουν όλοι οι παίκτες που πήραν) αλλά έχασαν 5,2 εκατομμύρια για το καλοκαίρι του 2015, όταν αναμένεται να κυνηγήσουν μεγάλα ονόματα από την αγορά. Είναι πάνω από το όριο, οπότε θα μπορούν μόνο με trade exceptions να τα δελεάσουν.

Οι Μάβερικς θα έχουν περίπου 26.5 εκατομμύρια δολάρια σε χώρο πριν υπογράψουν τον Ντιρκ Νοβίτσκι, με τη διοίκηση της ομάδας να θεωρεί ότι αυτό σε συνδυασμό με την απόκτηση του Τσάντλερ τους καθιστά πια σοβαρό υποψήφιο για την απόκτηση ενός από τους Τζέιμς-Άντονι. «Μας κάνει σοβαρούς παίκτες για τον ΛεΜπρον και τον Καρμέλο», λένε από την ομάδα, προσθέτοντας ότι ένας εξ αυτών μαζί με τον Νοβίτσκι και τον Τσάντλερ, θα κάνουν το Ντάλας την ομάδα με το καλύτερο frontcourt στη λίγκα.

Μάλιστα, με τον Τσάντλερ στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του, οι Μάβερικς του χρόνου θα μπορούν να κινηθούν για κάποιον από τους πρωτοκλασάτους αστέρες της αγοράς τότε, Κέβιν Λοβ, Μαρκ Γκασόλ, ΛαΜάρκους Όλντριτζ (που είναι και από το Ντάλας).

«Θεωρούμε ότι ο Τάισον κάνει την άμυνά μας καλύτερη και παράλληλα κρατάμε ακόμα αρκετή ευελιξία στο σάλαρι καπ», είπε ο Μαρκ Κιούμπαν, που το 2011 είχε αρνηθεί να προσφέρει στον Τσάντλερ μακροχρόνιο συμβόλαιο επειδή φοβήθηκε ότι η νέα συλλογική σύμβαση θα δυσκόλευε τους Μάβερικς απ’ το να έπαιρναν άλλους παίκτες. Του είχε προσφέρει τότε συμβόλαιο 1 χρόνου με 20 εκατομμύρια, αλλά ο Τσάντλερ προτίμησε 4 χρόνια με 60 από τους Νικς.

Οι υπογραφές των Μόντα Έλις και Καλντερόν το περασμένο καλοκαίρι σήμαναν την πρώτη φορά που οι Μάβερικς υπέγραψαν παίκτη με συμβόλαιο άνω του ενός έτους μετά την επέκταση που έκανε ο Νοβίτσκι το 2010. Ο Νοβίτσκι θα μείνει free agent κι αυτός σε λίγες ημέρες, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας στο Ντάλας (και τον υπόλοιπο μπασκετικό πλανήτη) που να πιστεύει ότι δεν θα υπογράψει ξανά με τους Μάβερικς. Από εκεί και πέρα, οι επόμενες δύο εβδομάδες στο NBA θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, με τον Καρμέλο ήδη να έχει δηλώσει ότι θα συναντηθεί με το Ντάλας (το Χιούστον και το Σικάγο) για να μιλήσουν για το ενδεχόμενο συνεργασίας.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *