Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2014 / Δεν έρχεται ο Κουφός!

Δεν έρχεται ο Κουφός!

Ο Κώστας Κουφός γύρισε την πλάτη για ακόμα μία χρονιά στην εθνική ομάδα, με τον ατζέντη του παίκτη να ανακοινώνει στην ομοσπονδία και τον Φώτη Κατσικάρη, τέσσερις μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, ότι ο Κουφός δεν θα έρθει το καλοκαίρι γιατί θέλει να κάνει ατομική βελτίωση. Όπως ήταν αναμενόμενο οι εντυπώσεις που άφησε αυτή η κίνηση του παίκτη ήταν χείριστες και ο Κατσικάρης μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τον Κουφό.

Ο Φώτης Κατσικάρης το… έχασε όταν έμαθε τα νέα και αντέδρασε με την εξής δήλωση: «Εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα, ο μάνατζερ του Κουφού, αφού ο ίδιος ο παίκτης δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να με ενημερώσει άμεσα, μου τηλεφώνησε και μου ανακοίνωσε ότι ο Κουφός δε θέλει να έρθει στην Εθνική. Προτιμά να προετοιμαστεί με την ομάδα του για το μέλλον, δηλαδή θέτει ως προτεραιότητα τις ατομικές προπονήσεις από το να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά. Ο ίδιος μάνατζερ, ο κ. Μπουντογιάννης, είναι αυτός που προ ημερών μου ανακοίνωνε κομπάζοντας ότι με δικές του προσπάθειες ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα και θα γινόταν πραγματικότητα η σφοδρή επιθυμία του ίδιου και του Κουφού, να δώσει το ‘παρών’ ο παίκτης στην Εθνική ομάδα. Εγώ έχω μάθει να μιλάω ειλικρινά με τους παίκτες μου και περιμένω το ίδιο και από αυτούς, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις που υπήρξαν φέτος σχετικά με την Εθνική ομάδα. Ο Κουφός και ο Μπουντογιάννης δεν ανήκουν στην κατηγορία των ειλικρινών ανθρώπων και ο παίκτης αυτός δεν αξίζει να είναι στην Εθνική ομάδα».

Σίγουρα με τα όσα είπε ο Κατσικάρης μοιάζει να σπάει οριστικά το γυαλί των σχέσεων ανάμεσα στην ΕΟΚ και τον Κουφό, τουλάχιστον στην παρούσα φάση και με τον συγκεκριμένο προπονητή στον πάγκο της εθνικής. Ο Κουφός είναι η 2η συνεχόμενη χρονιά που αρνείται την πρόσκληση στην εθνική και νομίζω ότι περισσότερο ενοχλεί ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να το κάνει. Πέρσι είχε δηλώσει ότι θέλει να κάνει ατομικές προπονήσεις και ότι φέτος θα επέστρεφε στην εθνική.

Ό,τι κι αν έγινε πέρσι ή τις προηγούμενες σεζόν (όπως το 2008 που είχε πάλι αρνηθεί την κλήση) φέτος ο Κουφός άφησε την εθνική να πιστεύει μέχρι 4 μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας ότι θα παρουσιαστεί κανονικά, διαμηνύοντας τόσο καιρό το πόσο θέλει να έρθει να παίξει, για να έρθει τώρα ο μάνατζέρ του και να αφήσει την ομάδα στα κρύα του λουτρού. Πολύ δύσκολα θα βρει κάποιος ελαφρυντικά σε αυτή τη συμπεριφορά, όσο κι αν προσμετρήσει το νεαρό της ηλικίας του παίκτη, η διαφορετική νοοτροπία του ή ό,τι άλλο. Όπως είπα και πιο πάνω, εδώ μετράει και ο τρόπος που αποφάσισε να «γειώσει» την εθνική, ο οποίος ήταν εντελώς αντιεπαγγελματικός.

Ο Κουφός έχει δείξει ως τώρα ότι χρησιμοποιεί την εθνική για προσωπική προβολή και όταν δεν βρίσκει κάποιο λόγο να το κάνει, αποφεύγει την κλήση με όποιον τρόπο μπορεί και όποτε θέλει. Προσωπικά θεωρώ ότι η εθνική πέρα από υποχρέωση είναι δικαίωμα για όσους από τους καλούς παίκτες το επιθυμούν. Όμως, σε κάθε περίπτωση, είτε είναι υποχρέωση είτε δικαίωμα (δεν έχει νόημα να ανοίξει αυτή η συζήτηση τώρα), το να φέρεσαι επαγγελματικά και με υπευθυνότητα απέναντί της είναι βασική προϋπόθεση για να έχεις θέση μέσα της.

Και τώρα τι για την εθνική, που ήδη έχεις τις απουσίες των Σχορτσανίτη, Μαυροκεφαλίδη στη ρακετα; Η λογική λέει ότι Μπουρούσης-Βουγιούκας θα πρέπει πια να είναι στη δωδεκάδα, μαζί με τον Πρίντεζη και τον Καϊμακόγλου στο «4». Ίσως βοηθήσει εκεί και ο Αντετοκούνμπο (τη μη κλήση του Θανάση δεν θα την ξεπεράσω εύκολα) αλλά θα είναι κρίμα να τον χαραμίσουμε στο «4» ενώ θα έχει mismatch σε κάθε μαρκάρισμα στο «3». Οπότε, ένας από τους Τσαϊρέλη, Μπόγρη, Γιάνκοβιτς, μπορεί να βρεθεί στη δωδεκάδα (να γίνει έξτρα κλήση στην παρούσα φάση με παίκτη που θα προορίζεται για τη δωδεκάδα είναι σχεδόν ουτοπικό με μία εξαίρεση, θα είχε κληθεί εξαρχής αν ήταν), με τους δύο πρώτους να είναι πιο «κοντά» σε αυτό που λείπει από την απουσία του Κουφού σε σχέση με τον Γιάνκοβιτς που δεν μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό από το στιλ των Παπανικολάου-Αντετοκούνμπο.

Μένει να δούμε πώς θα ξεπεράσει το νέο σκόπελο ο Κατσικάρης. Μοναδική περίπτωση να κληθεί παίκτης για δωδεκάδα θεωρώ αυτή του Αντώνη Φώτση, ο οποίος κόπηκε εξαρχής και λόγω του Κουφού στη ρακέτα. Αλλά δεν ξέρω πια, εφόσον υπάρξει αυτή η σκέψη από την ΕΟΚ και τον Κατσικάρη, και αν ο ίδιος ο Φώτσης είναι διατεθειμένος να γίνει μπαλάκι ανάλογα με τις ορέξεις των υπολοίπων για το καλοκαίρι τους (χωρίς βέβαια ο Φώτσης, που είναι υπόδειγμα, να έχει ποτέ δώσει και το παραμικρό δείγμα ότι θα γυρίσει την πλάτη στην εθνική).

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Χάλκινοι οι Γάλλοι!

Η Γαλλία κέρδισε με 93-95 τη Λιθουανία στον μικρό τελικό του Μουντομπάσκετ για να κατακτήσει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *