Home / NBA / Σε πλειστηριασμό το συμβόλαιο 33εκ. του Τζόρνταν

Σε πλειστηριασμό το συμβόλαιο 33εκ. του Τζόρνταν

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μάικλ Τζόρνταν το 1997 για τη σεζόν 1997-98 βγήκε σε πλειστηριασμό από τη Heritage Auctions. Πρόκειται για το μονοετές συμβόλαιο που υπέγραψε ο Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς, το τελευταίο της καριέρας του μαζί τους, αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων, το υψηλότερο συμβόλαιο ενός χρόνου στην ιστορία του NBA.                    

Για να γίνει κατανοητή η αξία του συμβολαίου του Τζόρνταν, αν το υπέγραφε σήμερα, προσμετρώντας και τον πληθωρισμό, θα ήταν 49 εκατομμυρίων δολαρίων! Τη σεζόν εκείνη ο Τζόρνταν κατέκτησε το 6ο του πρωτάθλημα με τους Μπουλς. Το συμβόλαιο είναι υπογεγραμμένο από τον Τζόρνταν, με μονογραφή του ιδίου σε κάθε μία από τις 24 σελίδες του. Επίσης, το έχει υπογράψει ο Τζέρι Κράουζ, τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς, ο Έργουιν Μάντελ, υπεύθυνος οικονομικών των Μπουλς, ενώ περιέχει κι ένα δισέλιδο γράμμα του Μάντελ προς το NBA.

Η Heritage Auctions ανακοίνωσε ότι η εκτίμησή της για την αξία του συμβολαίου είναι 30.000 δολάρια, αλλά με μία ολόκληρη εβδομάδα να απομένει (ο πλειστηριασμός λήγει την ερχόμενη Πέμπτη το βράδυ) η υψηλότερη προσφορά είναι ήδη στις 28.000 δολάρια.

«Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε αυτό με οτιδήποτε άλλο έχουμε πουλήσει. Είναι ο Τζόρνταν, είναι μια τάξη μόνος του και, εξ όσων γνωρίζουμε, είναι το μόνο συμβόλαιο του Τζόρνταν που έχει βγει ποτέ στη δημοσιότητα», είπε ο Κρις Άιβι, διευθυντής των αθλητικών πλειστηριασμών της εταιρείας.

Κι όμως, ο σημερινός ιδιοκτήτης του συμβολαίου, που διατήρησε την ανωνυμία του, το είχε αγοράσει σε φιλανθρωπικό πλειστηριασμό το 2000 πληρώνοντας λιγότερα από 1000 δολάρια!

Το συμβόλαιο που έχει πωληθεί πιο ακριβά απ’ όλα στην ιστορία του αθλητισμού, είναι εκείνο που υπέγραψε ο Μπέιμπ Ρουθ το 1918, 5.000 δολάρια με τους Ρεντ Σοξ, το οποίο σε πλειστηριασμό πριν από ένα μήνα πωλήθηκε έναντι 1,02 εκατομμυρίων δολαρίων.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *