Home / NBA / Αποσύρουν τη φανέλα του Πέτζα οι Κινγκς!

Αποσύρουν τη φανέλα του Πέτζα οι Κινγκς!

Οι Σακραμέντο Κινγκς ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να αποσύρουν στην οροφή του γηπέδου τους τη φανέλα με το νούμερο 16 που φορούσε ο Πέτζα Στογιάκοβιτς στα 8 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Έτσι, ο Στογιάκοβιτς θα γίνει μόλις ο 4ος παίκτης που θα έχει αυτή την τιμή από τους Κινγκς από τα 1985 που η ομάδα μεταφέρθηκε από το Κάνσας Σίτι.

Οι τρεις προηγούμενοι των οποίων το νούμερο έχει αποσυρθεί είναι ο Βλάντε Ντίβατς (νο21), ο Κρις Ουέμπερ (νο4) και ο Μιτς Ρίτσμοντ (νο2). Άλλη μια τεράστια διάκριση στη μεγάλη καριέρα του Πέτζα, που υπήρξε στολίδι απ’ όποια ομάδα κι αν πέρασε και σίγουρα το γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν από τα μέρη μας (ουσιαστικά από εδώ ξεκίνησαν παρότι έπαιξε 2 σεζόν πιο πριν στον Ερυθρό Αστέρα), του δίνει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας.

Το Σακραμέντο επέλεξε το 196 στο νο14 του ντραφτ τον Στογιάκοβιτς, που σε 8 χρονιές με τους Κινγκς είχε 18.3 πόντους, 5.0 ριμπάουντ και έπαιξε σε 3 all-star games. Ο Πέτζα είναι 1ος όλων των εποχών στην ομάδα σε εύστοχα τρίποντα (1.070) αλλά και σε προσπάθειες για τρίποντο (2.687), όπως και σε ποσοστό στις βολές (89.3%). Στα 13 χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ αγωνίστηκε επίσης και στην Ιντιάνα, τη Νέα Ορλεάνη, το Τορόντο και το Ντάλας.

Η τελετή θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του αγώνα με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *