Home / NBA / Kickboxer ο Μίλιτσιτς με γυμναστική που… τρομάζει!

Kickboxer ο Μίλιτσιτς με γυμναστική που… τρομάζει!

Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς σταμάτησε το μπάσκετ στα 28 του χρόνια με τις φήμες να έλεγαν ότι θέλει να γίνει επαγγελματίας αθλητής του kickboxing. Τις φήμες αυτές επιβεβαίωσε και ο ίδιος αφού την Τετάρτη υπέγραψε συμβόλαιο με την WAKO, τη World Association of Kickboxing, ώστε να μπορεί να είναι αθλητής στους αγώνες της.

Ο Μίλιτσιτς τελευταία φορά έπαιξε το 2012 στο NBA, είναι γνωστός περισσότερο ως ένα τεράστιο ταλέντο που ποτέ δεν έγινε αυτό που θα μπορούσε. Στο ντραφτ του 2003 είχε επιλεγεί από τους Ντιτρόιτ Πίστονς στο νούμερο 2, πάνω από τους Καρμέλο Άντονι, Κρις Μπος και Ντουέιν Ουέιντ. Έπαιξε 10 χρόνια στο NBA, σε 6 διαφορετικές ομάδες, Πίστονς, Μάτζικ, Γκρίζλις, Νικς, Τίμπεργουλβς και Σέλτικς, ως το 2012. Το καλοκαίρι του 2013 ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το NBA, ενώ αυτόν τον Σεπτέμβρη ανακοίνωσε ότι αποχωρεί και γενικά απ’ το μπάσκετ, καθώς τον κέρδισε το kickboxing.

Για το πώς ήρθε κοντά στο νέο του άθλημα ο Μίλιτσιτς είπε ότι πριν από ένα χρόνο βρέθηκε σε μια ανθρωπιστική καμπάνια που δημοπρατούσε για φιλανθρωπικό σκοπό μια ζώνη παγκοσμίου πρωταθλητή του kickboxing και έκανε τον απολύτως λογικό συνειρμό: «Όταν επέστρεψα σπίτι είπα στον εαυτό μου: γιατί να την αγοράσω αφού μπορώ να την κερδίσω. Δεν πρόκειται να προχωρήσω στο kickboxing αν δεν είμαι αφοσιωμένος σε αυτό 100%. Θα δούμε τι θα γίνει».

Προφανώς η δεύτερη πρόταση είναι για να δείξει ότι δεν θα το πάρει τόσο στην πλάκα όσο το μπάσκετ. Και προς επίρρωση αυτού έρχεται το παρακάτω βίντεο με την προπόνησή του από τη σεζόν 2013-14, τη χρονιά, δηλαδή, που προπονήθηκε μέχρι να αποφασίσει να υπογράψει συμβόλαιο με την WAKO. Και αν δείτε το βίντεο και είστε λάτρης της γυμναστικής, είναι σίγουρο ότι ο Μίλιτσιτς θα ανέβει στην εκτίμησή σας:

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο Μίλιτσιτς μπορεί να γυμνάστηκε σαν τρελός το 2013-14, αλλά ακόμα δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα γίνει επαγγελματίας. Όμως, υπέγραψε συμφωνία για έναν αγώνα, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν «σε κάποιον που τα έχει ανάγκη» όπως λέει ο Μίλιτσιτς. Ο αντίπαλος του Μίλιτσιτς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά με ύψος 2.13, άνοιγμα χεριών 2.26, στα 138 κιλά και με την προπόνηση που δείχνει το βίντεο, αυτό ίσως είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι!

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *