Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Πρώτο τζάμπολ στη σεζόν!

Πρώτο τζάμπολ στη σεζόν!

Τα περσινά σνίκερς ξεσκονίζονται, οι φανέλες βγαίνουν απ’ την ντουλάπα, οι παρέες ξανασμίγουν, όρκοι νίκης δίνονται, κάποιες φορές και ραντεβού στο απαραίτητο σουβλατζίδικο μετά το ματς. Οι παλιοί επιστρέφουν! Αλλά και οι καινούργιοι είναι εδώ, με τις παραγγελίες για εμφανίσεις να τρέχουν, τη χαρά της πρώτης φοράς που θα κρατήσεις τη νέα φανέλα στα χέρια σου, τη μυρωδιά του καινούργιου παπουτσιού που αγόρασες, τον ήχο που κάνει όταν γλιστράει στο παρκέ. Ήχος που θα γεμίζει τις μέρες όλου του χειμώνα και φέτος, καθότι το «Πάνος Ζαχαρογιάννης» είναι ξανά μαζί μας για την 5η σεζόν του και 77 ομάδες βρίσκονται στο κέντρο του για το τζάμπολ και για να διεκδικήσουν το μεγάλο τρόπαιο, ή ένα από τα δύο που έπονται!

Η Παρασκευή

Η σεζόν θα αρχίσει το βράδυ της Παρασκευής με το παιχνίδι Aces-Gademians στη Σιπύλου. Παλιοί γνώριμοι της λίγκας αμφότεροι, οι Gademians θέλουν να χτίσουν στην περσινή επιτυχία, οι Aces να ξεκινήσουν τη χρονιά με μια πολύ σημαντική νίκη.

Το Σάββατο

Το Σάββατο η συνέχεια σε 4 γήπεδα, κι αν λένε ότι το πρωτάθλημα δεν ξεκινά μέχρι να πατήσει παρκέ η περσινή πρωταθλήτρια, δεν μπορεί κανείς να είναι παραπονεμένος, γιατί έχουμε… μία πρωταθλήτρια για κάθε μέρα. Το Σάββατο η πρωταθλήτρια του περσινού 2ου γκρουπ, Α.Ε.Π.Ε., στις 22:30 θα παίξει το πρώτο της ματς απέναντι στους Δικαστές και σίγουρα θα θέλει να επιβεβαιώσει ότι και φέτος είναι απ’ τα μεγάλα φαβορί, στην κεντρική σκηνή αυτή τη φορά. Απ’ την άλλη, ποιο καλύτερο κίνητρο απ’ το να κερδίσεις έναν πρωταθλητή, έτσι;

Το Σάββατο έχουμε αρκετά ματς ομάδων που συνυπήρχαν στο ίδιο γκρουπ πέρσι, με το μεγάλο ντέρμπι του 2ου γκρουπ Jugoplastica-Dirtus Bologna (21:00) να κλέβει την παράσταση, αρκετά πρώιμα μέσα στη σεζόν. Οι Τριπόντιοι κοντράρονται με τους Παλαίμαχους Άνω Λιοσίων (21:00), με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στη σεζόν με πολλά όνειρα, οι μεν από τη συμμετοχή τους στο φάιναλ φορ του Challenge League, οι δε από το γεγονός ότι αποκλείστηκαν από τους περσινούς πρωταθλητές και μπορούν δικαίως να ισχυριστούν ότι δεν νιώθουν ότι θα έχαναν απέναντι σε κανέναν άλλον. Οι Rockets θα βρουν απέναντί τους την Oklaχώμα Thunder και οι δυο ομάδες θα ζητήσουν επιμόνως αμφότερες τη νίκη, με νέα πρόσωπα και οι δύο στη σύνθεσή τους. Σύγκρουση δύο κόσμων, ή δύο γκρουπ αν προτιμάτε, όταν οι Zeppelin θα κοντραριστούν με τους Cleveland Paraliers (21:00) το πρώτο χρονικά παιχνίδι της νέας σεζόν που γίνεται «μείξη» του περσινού 1ου και 2ου γκρουπ.

Μείξη θα έχουμε και λίγο νωρίτερα, όταν η πολύπειρη Drink Team του Χατζησμάλη και του Λαζάρου θα αγωνιστεί θέλοντας να μπει πειστικά στη νέα σεζόν στις 20:15 με τους Halia Mavericks που θα κυνηγήσουν την έκπληξη (με βάση τα όσα λένε τα χαρτιά), ομάδες 1ου και 3ου γκρουπ αντίστοιχα, ενώ κάτι αντίστοιχο θα δούμε και πιο μετά στο Ήρεμη Δύναμη-Filoiadelfia 76ers, που μοιάζει να είναι σκληρό παιχνίδι αν κρίνουμε από τα περσινά. Νέες… εισαγωγές κόντρα σε παλιούς, αυτή των Houston Rockets απέναντι στην Allsafe B.C. που έχει πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της, αρκετά από αυτά έπαιζαν στους Bandits πέρσι, εκείνη των Rocks B.C. απέναντι στους Νεροχύτες του βασιλιά (του 3ου γκρουπ) Βρέλλη, ενός από τους 2 περσινούς MVP που θα βρούμε στα φετινά ρόστερ, αλλά και εκείνη των Κένταυρων απέναντι στους C-Drifters, με τους πρώτους να έχουν αρκετούς από την περσινή Hangover Team στο ρόστερ τους.

Η Κυριακή

Συνέχεια την Κυριακή που μπορεί να μην πατάει παρκέ πρωταθλητής (1ου, 2ου ή 3ου γκρουπ), αλλά θα πατήσει η περσινή Κυπελλούχος, S-Parta B.C., που στις 21:00 θα παίξει κόντρα τους Σουβλέηκερς. Με ρόστερ που έχει πολλά στοιχεία από την πρώτη της σεζόν στη λίγκα όπως τον Κουζουβουνά Χ. (σεζόν που είχε φτάσει στο φάιναλ φορ), η S-Parta B.C. θέλει τη νίκη κόντρα σε μια πολύ φιλόδοξη ομάδα. Η δράση θα αρχίσει από νωρίς την Κυριακή, στις 13:00 οι σκληροί Θαλασσόλυκοι θα παίξουν με τη Γ.Α.Σ.Τ., νέα είσοδο στη λίγκα. Νωρίς θα γίνουν και τα παιχνίδια των Pistons με τους Σαπάκια Kings, αλλά και εκείνο των φιναλίστ του Challenge League, Big Ballers, με τους Ατρόμητους, με δυναμικές εισόδους στο ρόστερ των πρώτων, όπως αυτή του Λόντου. Η Laser Derm ξεκινά απέναντι στους Pick ‘n Troll, ενώ αν ο δρόμος σας σας βγάλει στο ματς Γιανγκ Μπόυζ-Red Devils μπορεί τα ονόματα των ομάδων να μη σας λένε τίποτα, αλλά γνώριμα πρόσωπα (από Δ.Η.Α.Σ. και Big Ballers) θα δείτε κάμποσα.

Κι αν ανάμεσά μας υπάρχουν εκείνοι που δεν μπορούν σε μέρα πρεμιέρας χωρίς πρωταθλητή, θα ικανοποιηθούν στο ματς των Nikea Lions απέναντι στα Σφυριά του Κοτσαμπά (3ος σκόρερ σε μέσο όρο στη λίγκα πέρσι), με τους πρώτους να είναι οι τροπαιούχοι του Challenge League, της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της λίγκας και να έχουν στο ρόστερ τους φέτος Χατζηγεωργίου, Κίτσο από τους περσινούς Δραπέτες. Σκληρό παιχνίδι από νωρίς και για τους δύο.

Ομάδα φάιναλ φορ θέλετε είπατε; Έχουμε και τέτοια. Οι περσινοί (και… προπέρσινοι και… παραπροπέρσινοι) φιναλίστ Gastone φόρεσαν αίφνης διαφορετικό ένδυμα, έγιναν Run ‘n’ Gun, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια, δεν ξεγελάσατε κανέναν guys. Και με νέες προσθήκες δίπλα στον κορμό των Gastone, όπως αυτή του Χιώτη, οι Run ‘n’ Gun (πρωταθλητές του 3ου γκρουπ πρόπερσι) θα ξεκινήσουν απέναντι στην «Ομάδα 1» της οποίας το όνομα αγνοώ ακόμα, αλλά το μυστήριο είναι πάντα ελκυστικό.

Ντερμπάρα σύγκρουσης κόσμων έχουμε και την Κυριακή όταν οι Miners θα βρεθούν απέναντι στη Victorious. Ομάδες που κοιτούν πολύ ψηλά και οι δύο, θα είναι καλό ορεκτικό για τη σεζόν που θα ακολουθήσει. Παρόμοια κατάσταση και στο Χώματα-Byron Celtics, 1ο και 2ο γκρουπ κοντράρονται ξανά. Στους Byron Celtics θα βρούμε προπέρσινους πρωταθλητές 2ου γκρουπ (Ready 2 fire) ενώ στα Χώματα τον Εξαρχόπουλο, ο Mr.A2 ήταν MVP στο περσινό 2ο γκρουπ και 1ος σκόρερ του. Δεν είναι ότι θα το πάρει κάποιος προσωπικά για να εκπροσωπήσει το περσινό του γκρουπ, αλλά… εγώ μια φορά θα το αναφέρω μετά ως στατιστικό στοιχείο το τι έκανε το ένα γκρουπ απέναντι στο άλλο.

Παρόμοια κατάσταση και στο Ρεμπελιακός-Mentores με τον πρώτο να έχει ενισχυθεί με τον Ηλιάκη (1ος σκόρερ σε σύνολο στο 1ο γκρουπ, 2ος στο 2ο) και τους δεύτερους να πονοκεφαλιάζουν για το πώς θα τον σταματήσουν. Ο Ηλιάκης είπε κάτι σαν ατάκα Καρνισόβας από το καλοκαίρι του 1997 («αφού δεν μπορώ να τους κερδίσω, θα τους ενισχύσω») αφού πέρσι αποκλείστηκε από τον Ρεμπελιακό στο Κύπελλο (παρότι τον φόρτωσε με 101 πόντους στα 3 ματς) και, πλέον, αμφότεροι ελπίζουν να μην έχουν το ίδιο φινάλε που είχε εκείνη τη σεζόν η ιδίων χρωμάτων φανέλας ομάδα που ενίσχυσε τότε ο Καρνισόβας.

Στις 21:00 ο Άφοβος Σεπολίων θα μπει στη νέα σεζόν κόντρα στην Alondra B.C., ο πρώτος με νέα πρόσωπα παλιών γνώριμων του πρωταθλήματος, όπως ο Λοράνδος των Saint Longinus B.C., ο Χαλούδης ή ο Μαζιώτης. Στις 22:15 οι Remal Madri (χωρίς τον… Μαζιώτη) κοντράρονται με την «παλιά» Τιρινίνι (με τον Νίκολιτς στο ρόστερ της), σε δύο παιχνίδια ομάδων του περσινού 1ου γκρουπ.

Τέλος, η Κυριακή θα κλείσει με δύο αγώνες rookies. Οι Lasers παίζουν με την X-Team, ενώ η Rep-eat (με παίκτες από τα περσινά Σφυριά) με τους Αστέρες B.C., στο ρόστερ των οποίων φιγουράρουν παίκτες της περσινής Αττικής. Και οι τέσσερις ομάδες αναζητούν τη νίκη για το καλύτερο δυνατό ποδαρικό στη λίγκα, μόλις 2 όμως θα την πάρουν.

Η Δευτέρα

Το κυρίως πιάτο θα έχει περάσει, αλλά η Δευτέρα θα μας προσφέρει την πρώτη παρουσία των περσινών πρωταθλητών της λίγκας, Κουλουβάχατων. Αυτή είναι η ομάδα που πρέπει όλοι να κερδίσουν, η πρώτη που θα έχει την ευκαιρία της θα είναι η Boom Shakalaka, η οποία έχει όνομα που σίγουρα έχει «ψήσει» όσους πριν από 20 χρόνια έπαιζαν NBA Jam. Μένει να δούμε αν έχουν πλύνει τις φανέλες από τις σαμπάνιες οι πρωταθλητές, αν έχουν βγάλει τα μετάλλια και πόσο γυαλίζει το μάτι τους στην αφετηρία μιας σεζόν που θα είναι απείρως πιο δύσκολη από την προηγούμενη (όπως πάντα είναι για έναν πρωταθλητή).

Η Αττική θα μπει κι αυτή στη νέα σεζόν τη Δευτέρα, κόντρα στους φιλόδοξους Superhonics, με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της αλλά και παλιές επιστροφές. Μαζί με την Τιρινίνι και τους Nothing But Net (ρεπό την 1η αγωνιστική) είναι οι τελευταίες τρεις ομάδες που έχουν αντέξει από την πρώτη σεζόν, μπαίνουν όλες τους στην 5η τους χρονιά στη λίγκα!

Οι Τουβλέικερς κοντράρονται με τους Paltovic με τις δυο ομάδες να μπαίνουν στη λίγκα και να θέλουν τη νίκη, ενώ οι Red Hot Chili Hoopers μπορεί να είναι από το 1ο γκρουπ και οι Shooting Stars από το δεύτερο, αλλά αρκετοί από τους παίκτες των πρώτων έπαιζαν πέρσι στο 2ο γκρουπ, οπότε το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο.

Η Τρίτη

Ο Ατρόμητος Αιγάλεω και η «Ομάδα 2» (κι άλλο μυστήριο εδώ) είναι αμφότερες νέες ομάδες, αλλά μπορώ να βρω τουλάχιστον ένα όνομα στους πρώτους που έπαιζε στη λίγκα από τη 2η σεζόν της, αυτό του Παντελή. Την Τρίτη θα κλείσει και η «κόντρα» της εβδομάδας ανάμεσα σε περσινό 1ο και 3ο γκρουπ, όταν οι Athens Supergrungers θα παίξουν με τη Μαύρη Θύελλα και οι Faiters θα αντιμετωπίσουν τον Γ.Σ. Κυψέλης!

Η Τετάρτη

Η 1η αγωνιστική στη λίγκα λήγει την Τετάρτη όταν οι Στιγκιντριακοί (δύο σερί χρονιές στο φάιναλ φορ του 1ου γκρουπ) αντιμετωπίζουν τους Κλαρινογαμπρούς. Οι δυο ομάδες είναι γνωστές από τους ομίλους της περσινής κανονικής περιόδου, αλλά αμφότερες έχουν αρκετά νέα πρόσωπα, όπως ο Μαναζής των Ready 2 fire στους Κλαρινογαμπρούς, ή ο Σκοπελίτης (2ος σε σύνολο, 1ος σε μέσο όρο πόντων πέρσι στο 1ο γκρουπ) στους Στιγκιντριακούς. Τέλος, η αγωνιστική κλείνει την Τετάρτη στις 22:30 όταν οι Κέρβεροι θα αντιμετωπίσουν την «Ομάδα 4» (μέχρι τότε λογικά αυτό το μυστήριο θα έχει λυθεί), για το τελευταίο ροζ φύλλο της πρώτης εβδομάδας.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *