Home / NBA / “Καυτά” από το ξεκίνημα

“Καυτά” από το ξεκίνημα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2009

Ξεκίνησαν τα πλέι οφς του NBA και μάλιστα μετά από ένα ματς σε κάθε σειρά (όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές) οι σειρές έχουν πάρει φωτιά. Ήδη στις μισές σειρές έχει σπάσει το πλεονέκτημα έδρας. Κι αν στο Σπερς-Μάβερικς το… ακροϋποψιαζόμασταν, κι αν το Μπλέιζερς-Ρόκετς ήταν ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα, οι Σέλτικς πλέον είναι σε πολύ δύσκολη θέση και έχουν ένα βουνό να ανέβουν, ενώ οι Μάτζικ… δεν ξέρουν από πού τους ήρθε. Δηλαδή από τον… Ιγκουοντάλα τους ήρθε, αλλά δεν ξέρω αν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα. Ο Χάουαρντ έδειξε ότι δεν μπορεί να την πάρει στις πλάτες του την ομάδα και να κάνει διαφορά νίκης όταν δεν παίζει καλά ο Λιούις και λείπει ο Τούρκογλου και πλέον οι Μάτζικ θα πρέπει να σπάσουν έδρα στη Φιλαντέλφια. Αλλιώς πάει το σερί που λέει ότι όποτε περνούν τις 55 νίκες στην κανονική περίοδο οι Μάτζικ φτάνουν στον τελικό περιφέρειας.

Αν κοιτάξει κανείς τη στατιστική του αγώνα των Λέικερς με τη Γιούτα θα δει κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Η Γιούτα είχε περισσότερα ριμπάουντ, περισσότερες ασίστ, περισσότερα κλεψίματα και λιγότερα λάθη. Δηλαδή ήταν καλύτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες εκτός από τις τάπες και τα εντός παιδιάς σουτ. Και όμως έχασε και έχασε άνετα. Η διαφορά ήταν ήδη πάνω από τους 20 πόντους στο ημίχρονο. Το γεγονός αυτό δείχνει μόνο ένα πράγμα, γνωστό σε όλους μας μεν, αλλά καλό είναι να το επαναλάβουμε δε: οι Λέικερς είναι καλύτεροι από τη Γιούτα. Και μιας και το έχουμε ρίξει στη στατιστική, οι Λέικερς δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ στον πρώτο γύρο των πλέι οφς όταν είναι νούμερο 1 στη Δύση, μετρώντας μέχρι φέτος 9-0. Επίσης, ο Ντέρεκ Φίσερ δεν έχει αποκλειστεί ποτέ στον πρώτο γύρο των πλέι οφς… γενικά. Μετράει ως τώρα 10-0 νικηφόρες σειρές.

Στο Σαν Αντόνιο, ο Τζος Χάουαρντ έδωσε μια μικρή απάντηση για τις περσινές τραγικές του εμφανίσεις στα πλέι οφς, ενώ μέχρι και ο Νταμπίερ έκανε νταμπλ-νταμπλ. Οι Σπερς είναι κουρασμένοι και με τον Τζινόμπιλι εκτός χάνουν τη μισή δύναμή τους. Ο Ουντόκα είναι νέος Μπόουεν, ο Μπόουεν είναι… ο παλιός Μπόουεν και ο Φίνλεϊ έχει μεγαλώσει αρκετά πια. Τον Μέισον τον ξέρουμε, και μένουν οι Ντάνκαν και Πάρκερ που ίσως δεν φτάνουν. Πάντως, η σειρά προφανώς και δεν έχει τελειώσει ακόμα, αφού οι Σπερς είναι ομάδα με τεράστια εμπειρία και μπορούν να σπάσουν έδρα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν 12 συνεχόμενες παρουσίες σε πλέι οφς, με τον Τιμ Ντάνκαν να μετράει 10-0 στις σειρές πρώτου γύρου.

Οι Ρόκετς έκαναν περίπατο με τους Μπλέιζερς στο πρώτο παιχνίδι. Δεν είναι δύσκολο να δούμε πού κρίθηκε ο αγώνας. Ο Γιάο έκανε περίπατο και είχε 24 πόντους με 9/9 δίποντα και 6/6 βολές, ενώ μαζί με τον Σκόλα είχαν 43 πόντους με 16/18 δίποντα και 11/12 βολές, 17 ριμπάουντ και 3 τάπες. Δηλαδή έκαναν πάρτι, την ώρα που Όλντριτζ και Όντεν είχαν 9/19 και 8 ριμπάουντ. Αν προσθέσετε και το γεγονός ότι ο Ρόι είχε 10/23 ενώ ο Αρτέστ 7/12, τότε φαίνεται γιατί οι Ρόκετς κέρδισαν εύκολα. Λέτε οι Ρόκετς να σπάσουν το σερί των 7 συνεχόμενων χαμένων σειρών σε πλέι οφς; Όσο δεν παίζει… ο συνήθης ύποπτος σε τέτοια στατιστικά, ΜακΓκρέιντι, όλα είναι πιθανά.

Και οι Καβς κέρδισαν εύκολα στον πρώτο αγώνα τους Πίστονς, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά. Είπαμε, σε αυτή τη σειρά, όλα είναι πιθανά. Από το 4-0 μέχρι το 3-4. Προφανώς, ο Τζέιμς ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα των Πίστονς, πρόβλημα στο οποίο δεν είχαν λύσει. Έτσι, αν δεν αλλάξει κάτι γρήγορα στη σειρά, οι Πίστονς θα μείνουν εκτός συνέχειας πριν τους τελικούς Ανατολής για πρώτη φορά από το 2002-03.

Και μιας και μιλάμε για προβλήματα και… αποκλεισμούς, πρόβλημα έχουν και οι πρωταθλητές. Ο Ρόουζ ήτα εκπληκτικός, ο Νοά ακόμη καλύτερος με τα 17 ριμπάουντ που κατέβασε (πού είσαι Γκαρνέτ να δεις τι γίνεται στη ρακέτα σου;) και οι Μπουλς μπήκαν στη θέση του οδηγού. Μεγάλη η βοήθεια σε αυτό του… Ρέι Άλεν που σε μία από τις χειρότερες βραδιές της καριέρας του είχε 1/12 σουτ. Ο Πιρς πέτυχε 23 πόντους, αλλά με 8/21 σουτ. Όταν τα αστέρια σου έχουν 9/33 τότε δεν πας πουθενά. Ο Ρόντο πάλευε τελείως μόνος του, ενώ φιλότιμος ήταν και ο Γκλεν Ντέιβις, αλλά ως εκεί.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *