Home / Α1 / Άρχισαν τα πλέι οφς!

Άρχισαν τα πλέι οφς!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2009

Οριακοί ήταν οι δύο αγώνες της Κυριακής για τα προημιτελικά της Α1. Ο Άρης χρειάστηκε να επιστρατεύσει ό,τι είχε και δεν είχε για να κερδίσει τον Πανιώνιο, ενώ και το Μαρούσι κέρδισε πολύ δύσκολα, παρότι το ματς αρχικά έδειχνε ότι πάει σε άλλη κατεύθυνση.

Πάντως, το δεύτερο πιάτο των προημιτελικών ήταν άκρως χορταστικό και πολλά υποσχόμενο. Ο Άρης στο Αλεξάνδρειο δεν έπαιξε ιδιαίτερα καλά. Η άμυνά του αν και σκληρή ήταν προβληματική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με κάποιον παίκτη να ξεχνιέται και τον Πανιώνιο να βρίσκει διαδρόμους σε πολλές περιπτώσεις. Επιθετικά κατά διαστήματα μόνο καλός, ο Άρης ήταν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει προβληματιστεί αρκετά. Όπως κι έγινε. Ο Πανιώνιος μπορεί να είναι στα χαρτιά αουτσάιντερ, αλλά έχει έμπειρους παίκτες και έφτασε το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού.

Εκεί το πήρε ο Άρης με την άμυνά του και το ταλέντο των ξένων παικτών του που όντως είναι παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο Νέλσον πήρε επιθετικό ριμπάουντ για να ανανεώσει μια από τις πιο κρίσιμες επιθέσεις του ματς, ο Ράιτ έκλεψε την μπάλα στα τελευταία 18 δευτερόλεπτα, ο Μπετς πήρε το επιθετικό ριμπάουντ που έκρινε τον αγώνα (αφού κέρδισε φάουλ και έβαλε τη μια βολή που χρειαζόταν ο Άρης για να νικήσει), ενώ νωρίτερα ο Κλαρκ είχε βάλει 4 πόντους για να δώσει προβάδισμα στον Άρη. Έτσι, οι «κίτρινοι» έκαναν το 1-0 στη σειρά και πλέον έχουν δύο ευκαιρίες για να πάρουν την πρόκριση. Ο Πανιώνιος θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο στο Ελληνικό και ο Άρης μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό.

Οι «κυανέρυθροι» για να πάμε στα του Πανιωνίου, θα πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Ο λόγος είναι ότι εκεί που είχαν φέρει το παιχνίδι έπρεπε να το πάρουν. Προηγήθηκαν με 69-71, ξανά με 72-74, είχαν επίθεση στο 73-74, αλλά και στο 74-74, δύο επιθέσεις εκ των οποίων τη μία την έχασαν και στην άλλη δεν μπόρεσαν να αλλάξουν ούτε πάσα (ελέω Ράιτ). Δύσκολα θα έχουν ξανά τόσο μεγάλη ευκαιρία να φύγουν νικητές από το Αλεξάνδρειο.

Πάντως, το παιχνίδι θύμισε σε όλους ότι πια μπήκαμε στα πλέι οφς. Νεύρα, διαπληκτισμοί, ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα, πάθος, ό,τι ακριβώς χαρακτηρίζει έναν ελληνικό αγώνα πλέι οφς. Το χαρήκαμε όλοι όσοι το είδαμε.

Όπως όλοι χάρηκαν το ματς στον Άγιο Θωμά. Το Μαρούσι έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα στα πρώτα 27 λεπτά, αλλά ο Πανελλήνιος απέδειξε το επίπεδό του φέτος αφού με την παραμικρή χαλάρωση του αντιπάλου μπορεί να γυρίσει έναν αγώνα. Το ίδιο έκανε και την Κυριακή όταν γύρισε από το -16 και προσπέρασε στο σκορ.

Το Μαρούσι έτρεξε ένα απίστευτο σερί 28-7 και έκανε το 18-24 γρήγορα 46-31. Μετά το 57-42 (μέχρι τότε η διαφορά ήταν σε αυτά τα επίπεδα) ο Πανελλήνιος αντέδρασε και με δικό του επιμέρους σκορ 16-32 προσπέρασε με 73-74 ένα λεπτό πριν το τέλος. Τότε μίλησε ο Κις και ο Μαυροκεφαλίδης, ή αν το προτιμάτε αλλιώς μίλησε η κλάση των παικτών του Αμαρουσίου, οι οποίοι φέτος έχουν δείξει μεγάλη συνέπεια στο τέλος των αγώνων, κάτι που έκαναν και κατά του Πανελλήνιου.

Ο Πανελλήνιος είχε έναν εκπληκτικό Παπαμακάριο (που κάνει απίστευτη χρονιά) και πολύ καλούς τους Γκράντι και Γκόλεματς, αλλά είδε το Μαρούσι να εξουδετερώνει πλήρως ένα από τα βασικά όπλα του, τον Νιούλι που έμεινε εκτός αγώνα.

Το ματς της Τετάρτης θα είναι «do or die» μόνο για τον Πανελλήνιο και αυτό ίσως μετρήσει. Το Μαρούσι έχει φέτος 4-1 με τους «Ολυμπιονίκες» σε Ελλάδα και Eurocup. Για να μπορέσει ο Πανελλήνιος να αντέξει και να στείλει τη σειρά σε 3ο παιχνίδι θα πρέπει πάνω απ’ όλα να σταθεί ψυχολογικά και όχι να λυγίσει κάτω από το βάρος του αγώνα. Για μερικούς από τους παίκτες του ξέρουμε ότι θα αντέξουν, αλλά και σήμερα φάνηκε ότι οι μερικοί δεν του φτάνουν. Τους θέλει όλους. Ιδίως μετά το πρόβλημα που του δημιουργήθηκε στον άσο.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *