Home / NBA / Η αρχή μιας απολαυστικής σεζόν!

Η αρχή μιας απολαυστικής σεζόν!

Ξεκίνησε η σεζόν στο NBA με τρεις αγώνες τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το απαραίτητο ντέρμπι ανάμεσα στους Σπερς και τους Μάβερικς, την επιστροφή του Κόμπι και λίγο από… φρύδι. Η offseason πέρασε και ουσιαστικά τώρα μπαίνουμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς στις Η.Π.Α., με το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου να υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις με βάση τις ανακατατάξεις που έγιναν το καλοκαίρι.

Βέβαια, ήταν ένα τρελό καλοκαίρι και είχε στιγμές που πριν αρχίσουμε με τη σεζόν θα πρέπει να θυμηθούμε. Όπως τη μετεγγραφή του ΛεΜπρον Τζέιμς από τους Χιτ στους Καβαλίερς. Ή εκείνη του Κώστα Παπανικολάου στους Ρόκετς. Ο Παπανικολάου έπαιξε 20 λεπτά στην πρεμιέρα κόντρα στους Λέικερς ερχόμενος από τον πάγκο, είχε 4 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα με 2/6 σουτ. Φαίνεται ότι θα έχει ξεκάθαρα ρόλο στην ομάδα πίσω από Αρίζα και Χάρντεν. Θυμηθείτε τι έκανε σε όλη την preseason:

Ο Χάρντεν είχε 32 πόντους στο παιχνίδι, αλλά όλοι καίγονται για το αν φέτος θα αρχίσει να κάνει και κάτι άλλο. Οι Ρόκετς έφτασαν στο σημείο να δηλώσουν ότι θέλουν να δουλέψει στην άμυνά του ο Χάρντεν, ενώ ο ίδιος είπε ότι «ξέρω ότι η άμυνά μου κατά καιρούς είναι αρκετά κακή». Όμως, ο τύπος κατάφερε να γίνει κλιπάκι για γέλια μέχρι και στο Μουντομπάσκετ, δεν το βλέπω να έχουν βάσιμους λόγους οι Ρόκετς να ελπίζουν ότι κάτι θα αλλάξει:

Η σεζόν ξεκινά και για τον Καρμέλο Άντονι που μάλλον δεν ένιωθε καλά το καλοκαίρι. Τη μία έβγαινε και έλεγε «νομίζω ότι είμαι ο πιο υποτιμημένος σουπερστάρ εκεί έξω. Ξέρω τι μπορώ να κάνω, ξέρω πόσο σταθερός είμαι σε όλη μου την καριέρα. Κάθε μέρα είμαι πολύ σταθερός, ξέρω τι μπορώ να κάνω και ξέρω πόσο έχω δουλέψει», για να το εξηγήσει ως κάποιου είδους συνομωσία από τους «αναλυτές που είναι άνθρωποι που δεν έχουν μάλλον κατορθώσει τίποτα ποτέ. Απλώς κάθονται πίσω και γράφουν άρθρα όλη μέρα για τα πράγματα που βλέπουν. Ζουν μέσα από εμάς στο γήπεδο του μπάσκετ». Με τέτοιες δηλώσεις θα ακούσει πολλά καλά λόγια μέσα στη σεζόν. Πιο μετά, πάντως, έκανε trash talking και στον εαυτό του λέγοντας ότι δεν το βλέπει με την τριγωνική επίθεση να βγαίνει 1ος σκόρερ φέτος.

Η χρονιά θα αργήσει λίγο να ξεκινήσει για τον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος έπαθε σπάσιμο… Τζόουνς, δηλαδή έσπασε τη βάση στο μικρό δαχτυλάκι του ποδιού του. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτός είναι ένας από τους πιο συχνούς τραυματισμούς στο NBA. Μέχρι να το πάθει είχε προλάβει να ζητήσει να μην υπάρχει ανώτατο όριο στα συμβόλαια των αστέρων της λίγκας, ενώ μετά που το έπαθε το φιλοσόφησε αρκετά: «Το βλέπω θετικά. Είναι win-win η κατάσταση. Μαθαίνω πολλά όσο είμαι έξω από το παιχνίδι για να γίνω και καλύτερος ηγέτης και οι συμπαίκτες μου έχουν ευκαιρίες, καθώς υπάρχουν πολλά διαθέσιμα λεπτά για να βοηθήσουν την ομάδα». Εν ολίγοις, όπως έδειξε από αρχές Αυγούστου, ψιλοβαριόταν.

Οι Μάβερικς ξεκίνησαν με ήττα 101-100 στο Σαν Αντόνιο, με άστοχο τρίποντο του Τσάντλερ Πάρσονς στην εκπνοή. Ίσως θα πρέπει να σκεφτεί ο Ντιρκ Νοβίτσκι στο επόμενο μεταξύ τους γεύμα να του μάθει ποιος πρέπει να παίρνει τα τελευταία σουτ στην ομάδα. Ο Ντιρκ δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι είπε στον Πάρσονς ότι θα του κερνάει όλα τα γεύματα στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας γιατί «ούτως ή άλλως είναι δικά μου λεφτά» αυτά με τα οποία υπέγραψε ο Πάρσονς στους Μάβερικς. Ο Πάρσονς το θεώρησε δίκαιη ανταλλαγή για τη δυνατότητα που του δίνεται να παίξει δίπλα στον Ντιρκ.

Το Forbes αναφέρει ότι ο Νοβίτσκι είναι ο παίκτης που άφησε τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του NBA, υπό την έννοια του με πόσα θα μπορούσε να υπογράψει και με πόσα δέχτηκε να υπογράψει για να βελτιώσουν οι Μαβς το ρόστερ τους, αναφέροντας ότι μόνο τα λεφτά που άφησε είναι περισσότερα από τα συμβόλαια σχεδόν όλων των παικτών της λίγκας εκτός από τα 4-5 μεγαλύτερα. Το Forbes, μάλιστα, αναφέρει ότι ο Νοβίτσκι είναι πιο κακοπληρωμένος από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία της λίγκας (με βάση τα τωρινά στάνταρ), αν βάλει κάποιος στην εξίσωση και τα στατιστικά τους, φτιάχνοντας και τον σχετικό αλγόριθμο ως απόδειξη, ενώ αναφέρει και τα 16 εκατομμύρια που είχε αφήσει στους Μάβερικς και το 2010.

Οι Μαβς, πάντως, στο καμπ ασχολούνταν με τα κιλά του Πάρσονς. Ο Ρικ Καρλάιλ έλεγε ότι ο Πάρσονς είναι 2-3 κιλά υπέρβαρος (2-3, ναι, αυτό έλεγε) και ο Πάρσονς απαντούσε μέσω… Instagram ότι οι δυο τους μαλώνουν κάθε μέρα για τα κιλά του και ότι έχουν εντελώς διαφορετική άποψη για το θέμα του βάρους, ποστάροντας ως απόδειξη την παρακάτω φωτογραφία:

Με τη σεζόν να ξεκινά, δύσκολα θα έχουμε τέτοιες επικές στιγμές στα ματς των Λέικερς, όπως αυτή που μας πρόσφερε ο Ρόνι Πράις (που αν το ξανακάνει μάλλον θα τον βρουν σε χαντάκι γιατί θα τον έχει σκοτώσει ο Κόμπι):

Όμως, παρότι όλοι οι φίλοι της ομάδας ελπίζουν να δούμε τέτοιου είδους επικές στιγμές…

… η σεζόν δεν άρχισε καλά στο L.A.. Απ’ τη μία η ήττα στην πρεμιέρα, απ’ την άλλη οι «φτωχοί» 19 πόντοι του Κόμπι με 6/17 σουτ, ήρθε και ο τραυματισμός του Τζούλιους Ραντλ και έδεσε το θέμα. Ο Ραντλ έσπασε το πόδι του (κνήμη) μετά από 14 λεπτά παρουσίας στο NBA και οι Λέικερς είδαν τον παίκτη που επέλεξαν στο νο7 του ντραφτ το καλοκαίρι να χάνεται για μπόλικο καιρό. Η φάση του τραυματισμού (δεν είναι από αυτές που σου σηκώνεται η τρίχα, μάλλον θα απορήσετε πώς έσπασε το πόδι, αφού δεν φαίνεται κάτι στο βίντεο):

Το χειρότερο για όλους μας είναι ότι ο Στιβ Νας θα μείνει εκτός για όλη τη σεζόν 2014-15, λογικά, δηλαδή, δεν θα τον ξαναδούμε σε μπασκετικό παρκέ να παίζει επαγγελματικό μπάσκετ. Και δεν είναι λίγο. Μιλάμε για τον τύπο που έχει προσφέρει στο NBA τις πέντε πρώτες καλύτερες επιθέσεις των τελευταίων 37 χρόνων της ιστορίας του (από το 1977-78 που μπήκαν στη λίγκα τα λάθη ως στατιστικό), τον τύπο που επί 9 συνεχόμενα χρόνια ήταν ο βασικός πλέι μέικερ στην καλύτερη επίθεση της λίγκας. Εννιά συνεχόμενα χρόνια. Ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ που πάτησαν ποτέ παρκέ μπάσκετ.

Η σεζόν ξεκίνησε και για τον Τόνι Πάρκερ, οπότε αυτά θα πρέπει να τα ξεχάσουμε μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι (by the way, ο Πάρκερ επιμένει ότι δεν είναι ψεύτικο το βίντεο και ότι τους πήρε όλη μέρα για να βάλουν τα συγκεκριμένα σουτ, αφού «κάναμε πάνω από 300 σουτ ο καθένας»):

Στην πρεμιέρα ο Πάρκερ είχε 23 πόντους με 9/15, ανάμεσά τους και 4/4 τρίποντα. Η χρονιά ξεκίνησε και για τους Πέλικανς, που έπαιζαν με τους Μάτζικ. Και μπορεί ο Νικόλα Βούτσεβιτς να είχε 23 ριμπάουντ στο ματς, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Άντονι Ντέιβις με 26 πόντους, 17 ριμπάουντ και 9 τάπες, αγγίζοντας το triple-double. Οι Πέλικανς έκαναν 17 τάπες στο ματς, προφανώς οι Μάτζικ έπαιζαν γονατιστοί.

Καλή αρχή στη σεζόν για το NBA που φαίνεται ότι και φέτος θα απολαύσουμε όλοι μας! Όλοι; Όχι ακριβώς. Δεν είναι όλοι χαρούμενοι. Υπάρχει ένας τύπος που εκνευρίζεται αρκετά τέτοια εποχή. Ο Άντονι Ντέιβις, επιθετικός lineman για τους Σαν Φρανσίσκο 49ερς στο αμερικάνικο φούτμπολ είναι αρκετά εκνευρισμένος κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες. Και δεν διστάζει να μοιραστεί το πρόβλημά του στο Twitter:

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *