Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Μετρώντας αντίστροφα για τη Β φάση

Μετρώντας αντίστροφα για τη Β φάση

Η κανονική περίοδος προχωρά και ήδη βρισκόμαστε στην 7η αγωνιστική. Αρκετά τα ωραία παιχνίδια και αυτή την εβδομάδα, με τις ομάδες να δυναμώνουν συνεχώς μέσα από την τριβή στο παρκέ και κάθε λεπτό συμμετοχής τις κάνει πιο ανταγωνιστικές για τη συνέχεια. Οι αήττητοι παρέμειναν πάνω από 10, αλλά λιγόστεψαν κι άλλο, 11 πλέον οι ομάδες που έχουν μαζέψει μόνο ροζ φύλλα, ενώ οι ομάδες χωρίς νίκη είναι πλέον μόλις 8 (και οι δύο από αυτές δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα και ολοκληρώνουν απόψε την 6η αγωνιστική). Ας δούμε τα παιχνίδια της εβδομάδας:

Α Όμιλος

Η δράση θα ξεκινήσει με το ματς ανάμεσα στους Π.Σ.Γ. και τους Pistons. Οι δυο ομάδες πλέον μοιράζονται το ίδιο ρεκόρ, αν και προέρχονται από αντίθετων συναισθημάτων εβδομάδες. Οι Pistons με τον Μάραντο (22 πόντοι, 18 ριμπάουντ) και τον Κοντογιάννη (17 πόντοι, 9 ριμπάουντ) από νίκη, ενώ οι Π.Σ.Γ. με τον Τολια (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Ρέππα (6 πόντοι, 3 ριμπάουντ) από ήττα. Το ματς, πάντως, μοιάζει ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα.

Οι Τουβλέικερς θα αναζητήσουν την πρώτη τους νίκη απέναντι στους Big Ballers που επιστρέφουν απ’ το ρεπό τους και θέλουν να παραμείνουν μια ανάσα απ’ την κορυφή του ομίλου. Ο Πλουσος (16 πόντοι, 5 κλεψίματα) και ο Λαμπεας (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ) θα παλέψουν για το πρώτο ροζ φύλλο της ομάδας τους. Οι Paltovic απέναντι στους Athens Supergrungers θέλουν να παραμείνουν αήττητοι με τον Μυλωνά (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Λεκο (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ) να πρέπει να τους δώσουν την ώθηση για τη νίκη, απέναντι στον Βαρβαρίγο (12 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και τον Θεοδώρου (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ) που θα παλέψουν για το 4-3.

Η Dirtus Bologna θα προσπαθήσει να διαφυλάξει το δικό της αήττητο με τον Σπυρόπουλο (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον Χαλκιά (17 πόντοι) απέναντι στους Σαπάκια Kings που βρίσκονται στο 1-5 και θέλουν να αναρριχηθούν στα πάνω στρώματα της βαθμολογίας με τον Παπαδόπουλο (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Γρηγορόπουλο (8 πόντοι, 13 ριμπάουντ). Τέλος, η Jugoplastica με τον Λιακόπουλο (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τον Χουλιάρα (7 πόντοι, 12 ριμπάουντ) θέλει να γλείψει τις πληγές της κόντρα στη Μαύρη Θύελλα, αλλά ο Χριστόπουλος (11 πόντοι, 4 κλεψίματα) και ο Βαμβακάς (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ) έχουν άλλη άποψη.


Β Όμιλος

Πολλά τα ωραία παιχνίδια με τους Red Devils να θέλουν να ξεπεράσουν την πρώτη τους ήττα και για να το πετύχουν να πρέπει να τα βάλουν με τους Παλαίμαχους Άνω Λιοσίων. Ο Κρίνης (9 πόντοι) και ο Τατακης (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ) θα χρειαστεί να παλέψουν πολύ κόντρα στον Νίκα (15 πόντοι) και τον Σαρικάκη (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Η Α.Ε.Π.Ε. θέλει να συνεχίσει στους ρυθμούς της περασμένης εβδομάδας, με τον Γυφτοκωστα (19 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Τσάμη (12 πόντοι) θα αναζητήσει τη νίκη κόντρα στους Τριπόντιους, που προέρχονται από νίκη κι αυτοί και με τον Καραδήμα (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Φαλελάκη (4 πόντοι, 14 ριμπάουντ) ψάχνουν κι άλλα ροζ φύλλα.

Desperado και Raptors μπαίνουν στο παρκέ χωρίς νίκη την Κυριακή, αλλά όταν τελειώσει το μεταξύ τους ματς ο ένας από τους δυο θα έχει αρπάξει το πρώτο του ροζ φύλλο. Οι Raptors με τον Κόντο (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και τον Χατζησμάλη (6 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θα κοντραριστούν με τον Κατσιαβάρα (19 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και τον Πασιαλή (2 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 4 τάπες) των Desperado.

Το αήττητό τους θέλουν να φυλάξουν οι Δικαστές απέναντι στους Κέρβερους, αλλά ο Τούμπας με τον Συκαρά θα έχουν δύσκολη αποστολή με τους Μπαο (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Συλιγνάκη (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ) αντίπαλους. Τελος, οι Red Hot Chili Hoopers επιστρέφουν ανανεωμένοι από το ρεπό τους και θέλουν τη νίκη με αντίπαλο τους Γιανγκ Μπόυζ που ξέρουν ότι βρίσκονται μόνο μια νίκη πίσω και με τον Κατσικλή (27 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 7 κλεψίματα) και τον Χατζημιχαήλ (6 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θέλουν να εκμηδενίσουν αυτή τη διαφορά.

Γ Όμιλος

Το πιο δύσκολο έργο θα έχουν οι Μπίρι-μπίρι το Σάββατο όταν θα βρεθούν απέναντι στους αήττητους Run ‘n’ Gun. Ο Κουφαλης (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Μπιθικιώτης (8 πόντοι) θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ απέναντι στον Καραλή (31 πόντοι, 6 κλεψίματα) και τον Πανδή (21 πόντοι, 4 κλεψίματα). Η Αττική μετά από δυο πολύ σημαντικές νίκες αναζητά να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς κόντρα στους Rockets που επιστρέφουν από το ρεπό τους. Ο Φάββας είχε το 54% των πόντων της ομάδας του στο τελευταίο ματς και με τον… πρώην των Rockets, Χρυσοβέργη (4 πόντοι, 4 ριμπάουντ), θα παλέψουν για τη νίκη.

Ο Ατρόμητος Αιγάλεω δοκιμάζεται απέναντι στους Superhonics και με τον Τζοβαρα (14 πόντοι, 7 κλεψίματα) και τον Παπαχρήσου (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θέλει να παραμείνει στην τριάδα του ομίλου, κόντρα στον Αντωνιάδη (23 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Οικονόμου (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ). Οι Red-dicolo βρίσκονται στο 3-2 και με αντίπαλο την Alondra B.C. θέλουν να ανέβουν υψηλότερα στον όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι ο Μακρής Ν. (13 πόντοι) και ο Κρίκας Κ. (11 πόντοι, 9 ριμπάουντ) θα έχουν μπόλικη δουλειά κόντρα στον Παντελάκη (19 πόντοι) και τον Παπαθανασίου (7 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Τέλος, σκληρό ντέρμπι αναμένεται να έχουμε ανάμεσα στον Άφοβο Σεπολίων και τον Santa Nionios, δύο παλιούς γνώριμους, αφού και πέρσι ήταν στον ίδιο όμιλο. Ο Μπελεχάκης (24 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ο Τσαμπουκος (8 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θα κυνηγήσουν τη νίκη κόντρα στον Άφοβο Σεπολίων, που με τον Χαλούδη (8 πόντοι) και τον Καραπαναγιώτη (5 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την απουσία του Καραντζούνη.

Δ Όμιλος

Στον Δ όμιλο ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα στους Στιγκιντριακούς και τους Zeppelin με τις δύο ομάδες να γνωρίζονται από τα προηγούμενα χρόνια στη λίγκα. Ο Μπαραμπούτης με τον Δημητρίου θα πρέπει να τα καταφέρουν απέναντι στον Παπαδάτο (18 πόντοι) και τον Αντωνίου (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ) αν θέλουν να παραμείνουν αήττητοι. Το αήττητο θέλουν να διατηρήσουν και οι Nikea Lions με αντίπαλους τους Κλαρινογαμπρούς. Φαβορί στα χαρτιά, αλλά ο Χατζηγεωργίου (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Κίτσος (12 πόντοι) θα πρέπει να το δείξουν και στο παρκέ, απέναντι στον Νερατζη (22 πόντοι) και τον Καραγιαννίδη (12 πόντοι, 3 κλεψίματα).

Οι Nothing But Net κοντράρονται με τα Σφυριά και οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες στο 1-4. Ο Σταυρίδης (10 πόντοι) με τον Καραμανή (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θα πρέπει να βρουν τρόπο να σταματήσουν τον Κοτσαμπά (20 πόντοι, 22 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα) και τον Σιαμαντά (5 πόντοι, 4 ριμπάουντ) για το ροζ φύλλο. Τέλος, Cleveland Paraliers και Rep-eat κυνηγούν επιστροφή στις νίκες στο μεταξύ τους ματς. Ο Κοντοπυράκης (22 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και ο Κωνσταντίνου (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θα παλέψουν απέναντι στον Μορφόπουλο και τον Κονδύλη.

Ε Όμιλος

Μεγάλη δοκιμασία για το αήττητο της El Chapu στον Ε όμιλο, αφού την Τετάρτη θα τα βάλει με τον Ρεμπελιακό του Ηλιάκη (26 πόντοι) και του Πλεξουσάκη (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ), με τον Ζαφειρόπουλο και τον Ζώτο να έχουν πολλή δουλειά. Τα Χώματα θέλουν να συνεχίσουν την καλή πορεία τους κόντρα στους Aces, που με τον Καλοπήτα και τον Αλευριάδη θα παλέψουν για το ροζ φύλλο απέναντι στον Γκάτση Σ. (27 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον Ποζιόπουλο (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Ο Γ.Σ. Κυψέλης θέλει επιστροφή στις νίκες και ο Παπουτσής (24 πόντοι, 5 ριμπάουντ) με τον Αργυρόπουλο (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θα πρέπει να τα βάλουν με τον Σιδηρόπουλο (16 πόντοι) και τον Κατιάκο (9 πόντοι, 6 ριμπάουντ) που θέλουν να κρατήσουν τους Gademians σε τροχιά κορυφής. Οι Byron Celtics μετά την εκπληκτική ανατροπή που πέτυχαν από το -21 θα ψάξουν άλλη μια νίκη, ο Κουράκος (17 πόντοι, 4 ασίστ) και ο Γιουβεντίδης (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ) θα κοντραριστούν με τους Mentores και τον Αβραμίδη (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) με τον Τάτση (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ).

Τέλος, οι Faiters του Κοντινου (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και του Κωνσταντίνου (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ) περιμένουν τους Lazers που επιστρέφουν από το ρεπό τους και θα αναζητήσουν τη νίκη.

ΣΤ Όμιλος

Σκληρή δοκιμασία για τους Houston Rockets αυτή την εβδομάδα, αφού κοντράρονται με τους πρωταθλητές Κουλουβάχατα. Ο Μπάιλαν (13 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 7 κλεψίματα) και ο Καπέλης (15 πόντοι, 3 κλεψίματα) θέλουν να κρατήσουν αήττητη την ομάδα τους απέναντι στον Πανόπουλο και τον Μαντούδη. Η Allsafe B.C. με τον Απαλοδήμα (23 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Ψυρίδη (7 πόντοι, 6 ασίστ) αναζητά ροζ φύλλο κόντρα στους Halia Mavericks του Διακονικολάου (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και του Αγγελιδέλη (13 πόντοι) σε ένα αρκετά ενδιαφέρον ζευγάρι.

Η Τιρινίνι του Παπαναστασίου (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και του Ξενουδάκη (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θέλει να κρατηθεί στην πρώτη τριάδα απέναντι στην Boom Shakalaka που με τον Κουβατη και τον Φωτόπουλο να παλέψει για το ροζ φύλλο και το 50% στις νίκες. Τέλος, οι Havalakers του Λαζαράκου Γ. και του Καρακώστα κυνηγούν το 4-3 κόντρα στους Remal Madri του Κακλέα και του Ρούσσου.

Ζ Όμιλος

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στις δυο αήττητες ομάδες του ομίλου, Victorious και Νεροχύτες. Ο Κωστόπουλος (37 πόντοι, 18 ριμπάουντ) και ο Θεοδοσίου (22 πόντοι, 15 ριμπάουντ) ξέρουν ότι ο νικητής αποκτά προβάδισμα για την πρωτιά και θα τα δώσουν όλα απέναντι στους Θεοδωρόπουλο (23 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Χριστόπουλο (22 πόντοι, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα) που θα είναι εξίσου ζεστοί για τη νίκη.

Οι Miners θέλουν αν επιστρέψουν στις νίκες και θα το προσπαθήσουν με τον Σιούτη (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Παπαδόγιαννη (8 πόντοι, 5 ασίστ) απέναντι στον Τσιβρα (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ), τον Ντρουγια (19 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τους υπόλοιπους της Ήρεμης Δύναμης. Οι Θαλασσόλυκοι ακολουθούν στην 3η θέση του ομίλου και γνωρίζουν ότι με νίκη επί των Filoiadelfia 76ers θα φτάσουν τον χαμένο του ντέρμπι κορυφής. Ο Τεντόμας (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και ο Σκαρμέας (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ) θα κοντραριστούν με τον Καλτουρουμίδη (7 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Σταθόπουλο (6 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Τέλος, Havana Rum και Rocks B.C. απέχουν μία νίκη ο ένας από τον άλλο, οπότε ή θα εκμηδενιστεί αυτή η διαφορά ή θα διπλασιαστεί. Για το πρώτο θα παλέψουν ο Παραμερίτης (28 πόντοι, 3 κλεψίματα) με τον Παπαδημητρίου (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ), για το δεύτερο ο Μποτόζης (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Παραράς (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ).

Οι αγώνες της Πέμπτης:

Γ.Α.Σ.Τ. και Laser Derm συνθέτουν ένα αρκετά ενδιαφέρον δίδυμο από τον Ζ όμιλο την Πέμπτη το βράδυ, η Laser Derm επιστρέφει από το ρεπό της και ξέρει ότι έχει ίδιες ήττες με τον Γ.Α.Σ.Τ. και αν τον κερδίσει θα μπορέσει να αναρριχηθεί ψηλότερα στη βαθμολογία. Ο Γ.Α.Σ.Τ. προφανώς και δεν συμφωνεί με αυτό, ο Χαλδαίος και ο Κοντεκάκης είχαν από 10 πόντους στο προηγούμενο ματς και θέλουν να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους για τη νίκη τώρα.

Για τον Δ όμιλο, οι Αστέρες B.C. κοντράρονται με τους C-Drifters που επιστρέφουν από το ρεπό τους και θέλουν να φτάσουν στο 50% το ποσοστό νικών τους στη λίγκα. Απ’ την άλλη, οι Αστέρες B.C. κυνηγούν τους Nikea Lions και τους Στιγκιντριακούς, αλλά πάνω απ’ όλα θέλουν να παραμείνουν στην πρώτη τριάδα και ξέρουν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο με νίκη. Ο Μπαντας, που είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ στο τελευταίο ματς, με τον Τσιλη που πρόσθεσε 8 πόντους και 9 ριμπάουντ θα παλέψουν για το ροζ φύλλο και το 6-1.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *