Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Όλοι… καίγονται!

Όλοι… καίγονται!

Τρεις στροφές πριν το τέλος στην κανονική περίοδο του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» και σχεδόν τα πάντα είναι ακόμα ρευστά. Εκτός από 2-3 ομάδες σε κάθε όμιλο που έχουν κλειδώσει την παρουσία τους στο Α1, όλες οι υπόλοιπες φαίνεται ότι θα παλεύουν μέχρι την τελευταία στιγμή για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Οι 8 αήττητοι θα παλέψουν για ακόμα μία εβδομάδα να κρατήσουν το τέλειο ρεκόρ τους, ενώ οι 4 χωρίς ροζ φύλλο θέλουν να είναι αυτή η τελευταία βδομάδα που ξεκινούν από αυτή την αφετηρία. Ας δούμε τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής:

Α Όμιλος

Οι Τουβλέικερς έφτασαν μια ανάσα την περασμένη εβδομάδα στο πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτή τη φορά θέλουν και να φτάσουν στην πηγή και να πιουν νερό απέναντι στους Σαπάκια Kings που επιστρέφουν από το ρεπό τους. Ο Θειακούλης (22 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Ανδρόνικος (9 πόντοι, 10 ριμπάουντ) θα παλέψουν για τη νίκη σε ένα σκληρό παιχνίδι. Οι Π.Σ.Γ. και οι Ατρόμητοι απέχουν μία νίκη απόσταση. Ο Τσέκος (13 πόντοι) και ο Οικονομίδης (5 πόντοι, 10 ριμπάουντ) θέλουν να φτάσουν τους αντιπάλους τους, αλλά για να το καταφέρουν θα πρέπει να υπερκεράσουν τον Φουνταδάκη (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Σιόλα Ν. (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Ντέρμπι κορυφής στον όμιλο ανάμεσα στις δυο αήττητες. Paltovic και Dirtus Bologna θέλουν τη νίκη αλλά μόνο μία θα μείνει αήττητη μετά από αυτή την εβδομάδα. Ο Μελας (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Μυλωνάς (14 πόντοι) θα κοντραριστούν με τον Χαλκιά (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Σπυρόπουλο (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα), σε ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει την πρωτιά (ιδίως με νίκη της Dirtus Bologna).

Ακριβώς από κάτω παραμονεύουν οι Big Ballers που θέλουν ήττα των Paltovic για να ανέβουν θέση στη βαθμολογία. Όμως, για να το καταφέρουν θα πρέπει πρώτα να περάσουν το εμπόδιο της Jugoplastica, η οποία παλεύει για την πρόκριση στο Α1. Ο Μπαρμπερίδης (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) και ο Κιτσάκης (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) θα έχουν δύσκολη αποστολή απέναντι στον Λόντο (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Μαζαρακα (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ). Μία νίκη απόσταση έχουν και η Μαύρη Θύελλα με τους Pistons, με τους δεύτερους να προέρχονται από μεγάλη νίκη. Ο Οικονόμου (18 πόντοι και 5 ριμπάουντ) και ο Μάραντος (17 πόντοι, 14 ριμπάουντ) επιζητούν νέα νίκη για να ανέβουν στη βαθμολογία, αλλά ο Κουρτης (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Σταθόπουλος (11 πόντοι) θα προσπαθήσουν να τους πιάσουν στη βαθμολογία.


Β Όμιλος

Πολλά τα ντέρμπι και εδώ, αρχή θα κάνουμε με τη νέα δοκιμασία για τους αήττητους Δικαστές που θα βρεθούν απέναντι στους δεύτερους Red Devils. Ο Λιολιος (22 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο Συκαράς (24 πόντοι, 4 ριμπάουντ) θα πρέπει να παλέψουν σκληρά για να κρατήσουν το αήττητο ανέπαφο απέναντι στον Κρινή (18 πόντοι, 15 ριμπάουντ) και τον Αντωνέα (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα). Η Α.Ε.Π.Ε. δοκιμάζεται κι αυτή κόντρα στους Red Hot Chili Hoopers τη Δευτέρα και ο Κουτσιαρας (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ) με τον Πρινιωτάκη (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θέλουν τη νίκη κόντρα στον Κυριάκογλου και τον Ζυγούμη για να εξακολουθούν να παλεύουν για την πρωτιά στον όμιλο.

Τριπόντιοι και Raptors μάχονται για το Α2 και έχουν ίδιο αριθμό νικών ως τώρα. Ο Ράλλης (7 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Φαλελάκης (9 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θα κοντραριστούν με τον Μολιο (6 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Φανερο (4 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 τάπες) για να ανέβουν στη βαθμολογία. Δύσκολη αποστολή για τους Κέρβερους που αντιμετωπίζουν τους Γιανγκ Μπόυζ. Ο Κατσικλής (32 πόντοι, 13 ριμπάουντ) βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με τον Χατζημιχαήλ (4 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 τάπες) θέλουν τη νίκη που θα τους κρατήσει στα ψηλά στρώματα απέναντι στους Κέρβερους που επιστρέφουν απ’ το ρεκόρ τους.

Τέλος, την πρώτη τους νίκη ψάχνουν οι Desperado με τον Καραλή και τον Κατσιαβάρα απέναντι στους Shooting Stars του Λουδάρου (16 πόντοι) και του Νικολάκη (8 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα).


Γ Όμιλος

Η αρχή στην αγωνιστική έγινε την Πέμπτη με το ματς της Αττικής με την Alondra B.C. (δεν καλύφθηκε στο preview λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ στην οποία συμμετείχε και το Age of Basketball) και τη νίκη της πρώτης με 72-56. Σειρά θα πάρει ο αγώνας του Santa Nionios που με τον Μπελεχάκη και τον Τσούλφα θέλει ροζ φύλλο κόντρα στην Oklaχώμα Thunder που με τον Παντρευτάκη (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και τον Στυλλο (8 πόντοι, 2 κλεψίματα) ψάχνει να ξεφύγει από την απειλή του Α3.

Απέναντι στο Μπίρι-μπίρι ο Άφοβος Σεπολίων θέλει να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες έχει ακόμα για το Α1 και ο Ντούφας (12 πόντοι) με τον Χαλούδη (14 πόντοι, 2 κλεψίματα) δεν θα δεχτούν άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, με τον Παπανδρέου (6 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τον Κουρουλη (4 πόντοι, 4 ριμπάουντ) να θέλουν κι αυτοί το ροζ φύλλο κυνηγώντας το Α2.

«Σφαγή» αναμένεται να γίνει στο ματς ανάμεσα στους Superhonics και τους Red-dicolo, αφού το δέλεαρ του Α1 είναι τεράστιο. Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι των Superhonics στην κανονική περίοδο και μια νίκη θα τους φέρει στο 6-4 κρατώντας τις ελπίδες τους ανέπαφες. Βασιλείου (13 πόντοι και 14 ριμπάουντ) και Καϊτσας (8 πόντοι ,13 ριμπάουντ) θέλουν τη νίκη κόντρα στους Red-dicolo που αν κερδίσουν θα ανέβουν στο 5-3 και ο Μακρής Ν. (23 πόντοι) με τον Κρικα Α. (8 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θα κάνουν τα πάντα γι’ αυτό.

Δ Όμιλος

Σκληρά ντέρμπι και στον Δ όμιλο, με τους Αστέρες B.C. να δοκιμάζονται κόντρα στους αήττητους Nikea Lions που επιστρέφουν από το ρεπό τους και δεν θέλουν στραβοπατήματα. Οι Αστέρες B.C. είναι στην 3η θέση με 7-1, ο Κουρουβανης (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ) με τον Τσιλη (10 πόντοι, 4 ριμπάουντ) θα παλέψουν για να πιάσουν τους αντιπάλους τους στη βαθμολογία. Αυτό θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι Στιγκιντριακοί που θέλουν νίκη απέναντι στους C-Drifters για να μείνουν αήττητοι στην κορυφή. Ο Μιχαηλίδης Ι. (13 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και ο Κοκκορης (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ) θα τα δώσουν όλα για τη διατήρηση του αήττητου, αλλά οι C-Drifters κυνηγούν ακόμα τις τελευταίες τους ελπίδες για το Α1 και δεν θα είναι εύκολη λεία, με τον Κουτέλα Π. και τον Μπιράκο.

Οι Zeppelin θέλουν να πατήσουν ακόμα πιο σταθερά στο Α1 απέναντι στα Σφυριά, που όμως κυνηγούν το Α2 και δεν είναι αδιάφορα. Ο Κοτσαμπάς (18 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και ο Σιαμαντας (5 πόντοι, 3 κλεψίματα) θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στον Παπαδάτο (26 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Μιχο (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ) στο ματς.

Απέναντι στη Rep-eat οι Κλαρινογαμπροί θέλουν την πρώτη νίκη της σεζόν για να παλέψουν για το Α2 σε έναν πολύ ρευστό όμιλο, αλλά ο Καμαρα (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και ο Γουρνέλος (10 πόντοι, 12 ριμπάουντ) δεν θα έχουν εύκολο έργο κόντρα στον Λατανη (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Κονδύλη (9 πόντοι, 13 ριμπάουντ). Τέλος, οι Nothing But Net και οι Κένταυροι μοιράζονται το ρεκόρ (1-6), αλλά οι πρώτοι έχουν έναν μηδενισμό που τους φέρνει σε δύσκολη θέση στη μάχη για το Α2. Ο Καραμανής με τον Σαπλατέρα θα τα βάλουν με τον Κορδονούρη (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και τον Δερματινο (4 πόντοι, 6 ριμπάουντ) για ένα πολύτιμο ροζ φύλλο.

Ε Όμιλος

Μετά την 50άρα του Παπουτσή η… ρουτίνα της μάχης για την πρόκριση επανέρχεται στον Ε όμιλο, όπου ο Γ.Σ. Κυψέλης θα τα βάλει με τους Byron Celtics για να παλέψει για το Α1. Ο Παπουτσής (50 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Δερβισης (11 πόντοι 6 ριμπάουντ) ξέρουν ότι θα έχουν δύσκολη αποστολή με αντίπαλους τον Ρούσσο (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και τον Μακρυμίχαλο (14 πόντοι), αλλά η νίκη είναι αναγκαία.

Νίκη θέλει και η X-Team αν θέλει να συνεχίζει να κρατά σταθερές τις δικές της πιθανότητες για το Α2, απέναντι στην El Chapu. Αυτό, όμως, είναι κάτι που η El Chapu ούτε ως αστείο δεν θέλει να σκέφτεται και ο Γιαννόπουλος Θ. (28 πόντοι, 7 ριμπάουντ) με τον Γιαννόπουλο Κ. (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ) θα τα δώσουν όλα για το 6-1 απέναντι στον Μαϊπα (19 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και τον Κουτρη (6 πόντοι, 4 ριμπάουντ) σε ένα ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι.

Και οι Faiters θέλουν να κερδίσουν αυτή την αγωνιστική, ο Κοντινος (24 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Κολλας (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ) ξέρουν ότι δεν πρέπει να πέσουν σε 4η ήττα αν δεν θέλουν να κινδυνεύσουν με ισοβαθμίες, απέναντι στους Mentores που επιστρέφουν ανανεωμένοι από το ρεπό τους για το 2ο ροζ φύλλο της σεζόν. Ο Ρεμπελιακός επιθυμεί να μείνει μακριά από όλα αυτά και με τον Πλεξουσάκη (8 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα) και τον Κοντογεώργη (21πόντοι, 6 κλεψίματα) θα παλέψει για το 7ο ροζ φύλλο κόντρα στους Aces, που δεν είναι καθόλου αδιάφοροι, αφού βρίσκονται στο 2-4 και κυνηγούν ακόμα το Α2 και αμυδρά το Α1, με τον Φελεμέγκα (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Τσεκουρα (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ) να ρίχνονται στη μάχη.

Τέλος, νίκη ζητούν και τα Χώματα απέναντι στους Lazers, που έδειξαν σαφή σημάδια ανόδου στο τελευταίο τους παιχνίδι. Ηττήθηκαν στην παράταση, αλλά με μια νίκη φτάνουν τους αντιπάλους τους και δίνουν άλλη πνοή στη μάχη για το Α2, κάτι που ο Λυμπέρης (24 πόντοι, 8 ριμπάουντ) με τον Πιτενη (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ) γνωρίζουν. Απέναντί τους ο Γκάτσης Σ. (17 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Ποζιόπουλος (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ) που ψάχνουν κι αυτοί τη νίκη απεγνωσμένα.

ΣΤ Όμιλος

Ντερμπάρα στον ΣΤ όμιλο, καθώς την Κυριακή κοντράρονται οι περσινοί πρωταθλητές, Κουλουβάχατα, με τους περσινούς Κυπελλούχους, S-Parta B.C.. Τις δύο ομάδες χωρίζει μια ήττα και το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει τη βαθμολογία από το 1 ως το 5 του ομίλου! Ο Καπέλης (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ) με τον Καραγιάννη (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ) θα τα βάλουν με τον Λουπαση (4 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον Κουζοβουνά (5 πόντοι, 6 ριμπάουντ) σε ένα αγώνα που περιμένουμε με ανυπομονησία.

Οι Houston Rockets δεν θέλουν στραβοπάτημα κόντρα στους Remal Madri, οπότε είναι βασικό ο Πλούταρχος (27 πόντοι, 7 ριμπάουντ) με τον Μπασδανη Β. (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ) να φέρουν τον καλύτερό τους εαυτό στην κόντρα με τον Μανίνα (22 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Λιουλη (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ). Οι Havalakers θέλουν κι αυτοί να μείνουν ψηλά και απέναντι στους Σουβλέηκερς μόνο η νίκη είναι στόχος. Ο Σταμπολτζης με τον Βασση θα έχουν δύσκολη αποστολή κόντρα στον Λαζαράκο Γ. (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Μανουζα Ζ. (10 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Τέλος, Halia Mavericks και Boom Shakalaka βρίσκονται στο 4-4 και θα χωρίσουν μια και καλή τις διαφορές τους, με όποιον κερδίσει να συνεχίσει να ελπίζει για το Α1. Ο Κλιμαντήρης Δ. (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Κλιμαντήρης Σ. (14 πόντοι, 13 ριμπάουντ) απ’ τη μία με τον Κουβατη (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Ηλιοπουλο (7 πόντοι, 4 ριμπάουντ) απ’ την άλλη, μας προσφέρουν μια πολύ σημαντική κόντρα.

Ζ Όμιλος

Στην Ζ όμιλο η Victorious θα δοκιμάσει σκληρά το αήττητό της κόντρα στους Θαλασσόλυκους που βρίσκονται μόλις μια ήττα πίσω. Ο Χριστόπουλος (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και ο Λιανός (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ) θα τα βάλουν με τον Καραγιαννίδη και τον Τεντόμα σε μια δοκιμασία που θα κρίνει εν πολλοίς την πρωτιά του ομίλου. Νίκη των Θαλασσόλυκων θέλουν να εκμεταλλευτούν οι Νεροχύτες, που επιστρέφουν από το ρεπό τους, αλλά παράλληλα θα πρέπει να κερδίσουν τον Γ.Α.Σ.Τ. που βρίσκεται στο 4-4 και κυνηγά ακόμα το Α1 με τον Αδαμαντίδη (16 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και τον Κατσώλη (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ) να θέλουν τη νίκη.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο ντέρμπι ανάμεσα στους Miners και τη Laser Derm. Τις δύο ομάδες χωρίζει μια νίκη, οι Miners ξέρουν ότι αν κερδίσουν κλειδώνουν θέση στο Α1 και στην πρώτη τετράδα του ομίλου, ο Παπαδόγιαννης (29 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ) με τον Κυνηγόπουλο (10 πόντοι, 3 ασίστ) θα κοντραριστούν με τον Κανελλόπουλο (29 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Σεχου (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) για τη νίκη.

Ήρεμη Δύναμη και Rocks B.C. μπορεί να απέχουν 2 νίκες μεταξύ τους, αλλά στο παιχνίδι τους θα έχουν κοινό στόχο, τη νίκη και την επίρρωση της θέσης τους στη μάχη για το Α2 (ή και το Α1 για τους δεύτερους). Ο Γκιουλφέσης (21 πόντοι, 10 ριμπάουντ) με τον Μποτόζη (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θα παλέψουν απέναντι στον Βλάχο και τον Τσιβρα για τη νίκη. Τέλος, Havana Rum και Pick ‘n’ Troll κυνηγούν να αποφύγουν το Α3, και όποιος κερδίσει το μεταξύ τους παιχνίδι θα έχει κάνει μεγάλο βήμα γι’ αυτό. Ο Παραμερίτης (18 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και ο Παπαδημητρίου (8 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θέλουν τη 2η νίκη της σεζόν απέναντι στον Τσοπανάκη Γ. (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Κατσα (8 πόντοι, 7 ριμπάουντ) που ψάχνουν το πρώτο ροζ φύλλο.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *