Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Αρχή με μάχες στον δεύτερο γύρο

Αρχή με μάχες στον δεύτερο γύρο

 

Στη 10η αγωνιστική βρίσκεται πια το Α1 του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» και αυτό σημαίνει ότι μπροστά μας έχουμε τον δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων. Οι ομάδες έχουν άλλες καταφέρει να εδραιωθούν στις πρώτες θέσεις των γκρουπ τους και άλλες να χάσουν έδαφος, αλλά στην ουσία ελάχιστα πράγματα έχουν κριθεί ως τώρα και ακόμα λιγότερα είναι αυτά που δεν μπορούν να αντιστραφούν, προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Ας δούμε τα ματς της αγωνιστικής:

1ος όμιλος

Οι Red Devils (6-3) μπαίνουν στον 2ο γύρο αντιμετωπίζοντας τους Π.Σ.Γ. (2-6). Ο Τολιας (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Τσέκος (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θέλουν τη νίκη απέναντι στους Red Devils που επιστρέφουν από το ρεπό τους και ξέρουν ότι η μάχη για την τετράδα θα μαίνεται σε όλο το δεύτερο γύρο, οπότε δεν έχουν περιθώρια για απώλειες.

Οι Νεροχύτες (6-3) μετά την πολύ δύσκολη νίκη της περασμένης αγωνιστικής, θέλουν να συνεχίσουν σε νικηφόρους ρυθμούς κόντρα στους Superhonics (2-6). Παίζοντας με 4 παίκτες στο τέλος πήραν τη νίκη χάρη στις τάπες του Βρέλλη (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 3 τάπες) που μαζί με τον Κωστόπουλο (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ) θέλουν την 7η νίκη κόντρα στους Superhonics που με τον Αντωνιάδη (15 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και τον Οικονόμου (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) θα ψάξουν το 3ο ροζ φύλλο.

Η Dirtus Bologna (9-0) μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας, θέλει να διατηρήσει το αήττητό της κόντρα στην Τιρινίνι (4-5). Ο Σπυρόπουλος (33 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) και ο Ράνης (15 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ) την οδήγησαν εκ του ασφαλούς με τον Ρεμπελιακό και θέλουν το ίδιο να κάνουν και σε αυτό το ματς, με τον Αντωνόπουλο (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Νίκολιτς (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ) να βρίσκονται απέναντί τους για να προσπαθήσουν για το αντίθετο.

2ος όμιλος

Μπορεί να άργησαν, αλλά έχουν ανεβάσει στροφές οι Θαλασσόλυκοι (2-6), όπως αναμενόταν άλλωστε. Τώρα μπροστά τους η Α.Ε.Π.Ε. (5-3) που είχε μια πολύ μεστή εμφάνιση την περασμένη εβδομάδα. Όμως, αν νομίσει ότι η διαφορά στις νίκες θα της δώσει και το ροζ φύλλο θα πρέπει να προσέξει περισσότερο, αφού ο Τεντόμας (23 πόντοι, 2 κλεψίματα) και ο Λέντζος (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ) θα παλέψουν για την 3η νίκη των Θαλασσόλυκων. Ο Ζαφειρόπουλος (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ) με τον Τσάμη (9 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) κράτησαν τους Miners στους 34 πόντους και θέλουν αντίστοιχη εμφάνιση και σε αυτό το ματς.

Οι Miners (4-3) θέλουν να επανέλθουν στις νίκες μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα, αλλά αυτός ακριβώς είναι ο στόχος και για τον Γ.Σ. Κυψέλης (3-5). Ο Αγαθος (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ) με τον Παπαδόγιαννη (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) θα παλέψουν για να κρατήσουν την ομάδα τους πάνω από το 50%, με τον Παπουτσή (15 πόντοι, 4 τάπες) και τον Αγγελόπουλο (6 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) να θέλουν την 4η νίκη για τον Γ.Σ. Κυψέλης.

Οι Cleveland Paraliers (4-2) επιθυμούν να γλείψουν τις πληγές τους απέναντι στους Big Ballers (2-4) που όμως τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Η 2η ήττα τους τους έριξε από την κορυφή του ομίλου, και ο Κοντοπυράκης (16 πόντοι, 20 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) με τον Τσακαρισιάνο (9 πόντοι, 4 ριμπάουντ) δεν θέλουν να ηττηθούν για 3η φορά στον όμιλο. Απ’ την άλλη ο Μπιζίκος (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και ο Λόντος (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θέλουν την 3η νίκη των Big Ballers που θα μπουν στον δεύτερο γύρο με σκοπό να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

3ος όμιλος

Οι αήττητοι Run ‘n’ Gun (7-0) θέλουν να διευρύνουν το σερί τους κόντρα στους Red Hot Chili Hoopers (7-2) που έχουν ανεβάσει στροφές τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Καραλής (24 πόντοι) με τον Πανδή (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ) θέλουν να οδηγήσουν τους Run ‘n’ Gun στην 18η τους νίκη σε ισάριθμους αγώνες, αλλά απέναντί τους θα βρεθούν ο Ζυγούμης με τον Σακλαρίδη που θέλουν να κρατηθούν στη 2η θέση του ομίλου.

Ο Άφοβος Σεπολίων (6-3) βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόσφατη νίκη του και θέλει να χτίσει πάνω σε αυτό ακριβώς κόντρα στους Αστέρες B.C. (5-3). Οι δυο ομάδες έχουν ίδιες ήττες και μία νίκη απόσταση, ενώ οι Αστέρες B.C. είχαν κερδίσει με 5 πόντους το ματς του πρώτου γύρου. Ο Καραντζούνης (27 πόντοι, 4 ριμπάουντ) με τον Λοράνδο (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον Άφοβο Σεπολίων σε τροχιά πρόκρισης θέλοντας νίκη και διαφορά, αλλά απέναντί τους έχουν τους Αστέρες B.C. που επιστρέφουν από το ρεπό τους πανέτοιμοι.

4ος όμιλος

Δικαστές (5-3) και Στιγκιντριακοί (5-3) μας προσφέρουν ένα από τα πιο σκληρά παιχνίδια της εβδομάδας. Οι δυο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ, με τους Δικαστές να έχουν κερδίσει το μεταξύ τους παιχνίδι του πρώτου γύρου με 9 πόντους. Η διαφορά δείχνει ότι θα παίξει ρόλο στο τέλος, αλλά πρώτο μέλημα και για τους δύο είναι η νίκη. Ο Κεφαλιάνος (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) με τον Συκαρά (17 πόντοι, 2 κλεψίματα) θα προσπαθήσουν για τους Δικαστές να επαναλάβουν την εμφάνιση του πρώτου γύρου κόντρα στον Γαβρίδη και τον Δημητρίου που θέλουν το ροζ φύλλο για τους Στιγκιντριακούς.

Οι Zeppelin (1-6) και η El Chapu (2-6) καίγονται αμφότεροι για τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι δυο ομάδες μας είχαν προσφέρει ένα πολύ ωραίο ματς στον πρώτο γύρο, ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο ένα καλάθι διαφορά υπέρ της El Chapu. Οι Zeppelin έχασαν αρκετά ματς οριακά στον πρώτο γύρο και θέλουν να αντιστρέψουν την κατάσταση στο εξής με τον Παπαδάτο (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Τσαντζαλή (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ), αλλά θα χρειαστεί να τα καταφέρουν απέναντι στην El Chapu που επιστρέφει από το ρεπό της έτοιμη για την 3η της νίκη.

Η Laser Derm (5-3) θέλει να γυρίσει στα ροζ φύλλα απέναντι στους Gademians (1-7) που έχουν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία αλλά παραμένουν απειλητικοί. Με πολλές ελπίδες για να μπει στα πλέι οφς, η Laser Derm ξέρει ότι δεν έχει περιθώρια για απώλειες και ο Κανελλόπουλος (30 πόντοι, 5 ριμπάουντ) με τον Σέχου (11 πόντοι, 9 ριμπάουντ) θα κυνηγήσουν το ροζ φύλλο απέναντι στον Παπασγουρίδη και τον Καραγγέλη.

Τα Κουλουβάχατα (6-1) κοντράρονται με τον Santa Nionios (3-5) και θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά κορυφής στον όμιλο. Ο Παπαδόπουλος (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ) με τον Τσιλάβη (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα) θέλουν το 7ο ροζ φύλλο για τα Κουλουβάχατα, αλλά δεν θα έχουν εύκολο έργο κόντρα στους μαχητικούς Μάργαρη (15 πόντοι, 16 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Τσουλφα (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και τους λοιπούς παίκτες του Santa Nionios που θέλουν να πλησιάσουν στο 50%.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *