Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Μια στροφή πριν το τέλος

Μια στροφή πριν το τέλος

Στη 10η αγωνιστική έχει φτάσει η κανονική περίοδος του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» και παρότι είμαστε πια μια ανάσα πριν το τέλος, τα πράγματα κάθε άλλο παρά έχουν ξεκαθαρίσει. Περισσότερες από 12 θέσεις μένουν ανοιχτές ακόμα για το Α1, ενώ τα πράγματα γίνονται πραγματικός γρίφος όσο προχωράμε παρακάτω στους ομίλους. Οι αήττητοι μειώθηκαν στο μισό μέσα σε μια εβδομάδα, 4 πλέον, ενώ μόλις 2 ομάδες θα αναζητήσουν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές την πρώτη τους νίκη. Ας δούμε τα ματς της εβδομάδας:

Α Όμιλος

Αρχή από το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στους Π.Σ.Γ. και τους Athens Supergrungers. Οι δυο τους είναι στο 4-4 και το 3-4 αντίστοιχα και ο νικητής θα έχει μια νίκη διαφορά και την ενδεχόμενη ισοβαθμία. Οι Athens Supergrungers επιστρέφουν από το ρεπό τους, οι Π.Σ.Γ. με τον Ζαργανη (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον Τσέκο (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θα παλέψουν για τη νίκη. Οι Pistons θέλουν κι αυτοί να ανέβουν από το 4-4, αλλά απέναντι στους Big Ballers ο Κοντογιάννης (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ο Μάραντος (24 πόντοι, 17 ριμπάουντ) και η παρέα τους, θα έχουν δύσκολο έργο. Ο Μπιζίκος (20 πόντοι, 4 ριμπάουντ) με τον Βασιλάκη (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ) θέλουν να μην χάσουν άλλο έδαφος οι Big Ballers στη μάχη της πρώτης τριάδας.

Η Jugoplastica θέλει να χτίσει πάνω στη νίκη της περασμένης εβδομάδας και με τον Μπαρμπερίδη (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τον Κοβάτσο (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ) να κερδίσει τον αγώνα με τους Σαπάκια Kings, για τους οποίους ο Γρηγορόπουλος (8 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και ο Βεργουλης (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θα βάλουν τα δυνατά τους για τις τελευταίους τους ελπίδες για το Α2. Νίκη θέλουν και οι Ατρόμητοι απέναντι στη Μαύρη Θύελλα, που επίσης δεν θέλει να κινδυνεύσει για το Α3. Ο Φουνταδάκης (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα) και ο Σιόλας Α. (11 πόντοι) θα κοντραριστούν με τον Σταθόπουλο (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) και τον Βαμβακά (7 πόντοι, 13 ριμπάουντ).

Τέλος, οι Τουβλέικερς, μετά την πρώτη τους νίκη, θα έχουν πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην Dirtus Bologna που θα ψάξει να προφυλάξει το αήττητό της. Ο Λαζάρου (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Πλουσος (13 πόντοι, 5 ασίστ) θα τα βάλουν με τον Σπυρόπουλο (27 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και τον Αλεξόπουλο (9 πόντοι, 10 ριμπάουντ).


Β Όμιλος

Κανείς αήττητος πλέον στον Β όμιλο, αλλά πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αυτή την εβδομάδα. Οι Raptors παίζουν τις τελευταίους ελπίδες για το Α1 απέναντι στους Red Hot Chili Hoopers, που θέλουν να ανασκουμπωθούν μετά την πρόσφατη ήττα. Ο Λεφακινης (14 πόντοι, 15 ριμπάουντ) και ο Ταμβακολόγος (15 πόντοι) θα έχουν δύσκολη αποστολή απέναντι στον Φραγκογιάννη (16 πόντοι, 4 ασίστ) και τον Ζυγούμη (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων επιστρέφουν από το ρεπό τους και ζητούν νίκη με αντιπάλους τους Desperado, που με Σεφέρη, Εμανουηλίδη θέλουν να χτίσουν momentum για τη συνέχεια της λίγκας.

Δύσκολη δοκιμασία για τους Δικαστές μετά την πρώτη τους ήττα απέναντι στους Γιανγκ Μπόυζ του Χατζημιχαήλ (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και του Σμαραϊδου (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), με τις τιμωρίες να παίζουν το ρόλο τους στην προσπάθεια του Τούμπα (13 πόντοι, 22 ριμπάουντ) και του Σαραντου (10 πόντοι, 13 ριμπάουντ) για νίκη. Η Α.Ε.Π.Ε. δεν θέλει ούτε να σκεφτεί ενδεχόμενη απώλεια βαθμών κόντρα στους μαχητικούς Κέρβερους, ο Κωνσταντίνου (26 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Καρουμπής (5 πόντοι, 14 ριμπάουντ) κυνηγούν την κορυφή μα απέναντί τους θα βρουν τον Σκληράκη (23 πόντοι) και τον Συλιγνάκη (11 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα).

Τέλος, οι Τριπόντιοι λύγισαν στην παράταση την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο Καραδήμας (26 πόντοι, 19 ριμπάουντ) και ο Ράλλης (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) θα παλέψουν για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο κόντρα στους Shooting Stars του Λουδάρου και του Σταύρου.

Γ Όμιλος

Στον Γ όμιλο θα ξεκινήσουμε από το ντέρμπι ανάμεσα στον Santa Nionios και τον Ατρόμητο Αιγάλεω. Ο νικητής θα βάλει τον χαμένο από κάτω του, ο Μαργαρης (20 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και ο Τσαμπουκος (16 πόντοι, 13 ριμπάουντ) θα προσπαθήσουν να υποτάξουν τον Ατρόμητο Αιγάλεω, που επιστρέφει από το ρεπό του και θέλει να εδραιωθεί στην πρώτη τριάδα του ομίλου. Νίκη για να φτάσουν μια ανάσα από το απόλυτο 10-0 θέλουν και οι Run ‘n’ Gun που αν κερδίσουν την Alondra B.C. κατακτούν και μαθηματικά την 1η θέση στον όμιλο. Ο Πανδής με τον Καραλή θα ψάξουν το 9-0 απέναντι στον Παντελάκη (19 πόντοι, 3 κλεψίματα) και τον Κολυβα (15 πόντοι, 14 ριμπάουντ).

Νίκη θέλει και η Αττική για να πλησιάσει στην κατάκτηση της 2ης θέση του ομίλου και να δει αν θα στραβοπατήσουν οι Run ‘n’ Gun. Ο Φάββας (28 πόντοι, 6 ασίστ) με τον Κωστούλα (17 πόντοι, 13 ριμπάουντ) είναι βέβαιο ότι θα συναντήσουν αντίσταση από τον Κρικα Κ. (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ), τον Σπυριδωνίδη (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και του υπόλοιπους των Red-dicolo. Τέλος, το Μπίρι-μπίρι ψάχνει νίκη στο ματς με την Oklaχώμα Thunder, ώστε να την πιάσει στη βαθμολογία και να γλιτώσει το Α3. Δύσκολο έργο κόντρα στον Χαρίδημο (15 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και τον Γιαννιτσιώτη (8 πόντοι) για τον Παπανδρέου (8 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Κουρουλη (4 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα).


Δ Όμιλος

Ντέρμπι που θα κρίνει εν πολλοίς την πρώτη θέση στον Δ όμιλο αυτό ανάμεσα στους Στιγκιντριακούς και τους Nikea Lions. Αν οι πρώτοι κερδίσουν τότε κλειδώνουν την πρώτη θέση του ομίλου, ο Δημητρίου (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και ο Σκοπελίτης (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θα πρέπει να τα καταφέρουν κόντρα στον Αλειφέρη (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Χατζηγεωργίου (9 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα). Οι Αστέρες B.C. δεν θέλουν να χάσουν έδαφος από τη 2η θέση και απέναντι στους Κλαρινογαμπρούς θα κυνηγήσουν τη νίκη, με τον Παππά (18 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και τον Τσιλη (8 πόντοι, 8 ριμπάουντ) να πρέπει να τα βάλουν με τον Νερατζη (25 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Καραγιαννίδη (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ).

Οι Cleveland Paraliers επιστρέφουν απ’ το ρεπό τους και δεν θέλουν να χάσουν επαφή με την πρώτη τριάδα του ομίλου, απέναντι στους Νothing But Net θα ψάξουν το ροζ φύλλο. Όμως, ο Μπαμπάκος (23 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 4 τάπες) και ο Καραμανής (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 5 κλεψίματα) θα τα δώσουν όλα για να εδραιωθούν στις θέσεις του Α2. Τέλος, οι Zeppelin σκέφτονται μόνο τη νίκη με αντιπάλους τους Κένταυρους. Όμως, το ίδιο κάνουν και οι αντίπαλοί τους, ο Δερματινος (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και ο Σκλαβούνος (7 πόντοι, 14 ριμπάουντ) θα τα βάλουν με τον Παπαδάτο (17 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Θωμά (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) με φόντο τη συμμετοχή τους στο Α2.

Ε Όμιλος

Αρκετά τα ντέρμπι στον Ε όμιλο, οι El Chapu θέλουν νίκη πρόκρισης απέναντι στους Gademians, ο Γιαννόπουλος Θ. με τον Τσουφη θα κοιτάξουν να εμποδίσουν το παιχνίδι της παρέας του Κατιάκου που επιστρέφει από το ρεπό της, σε ένα πολύ σημαντικό για το πλασάρισμα στο Α1-Α2 ματς. Ντέρμπι αναμένεται και ανάμεσα στους Faiters και τους Byron Celtics. Τις δύο ομάδες χωρίζει μια νίκη, ο Μανιατόπουλος (25 πόντοι, 18 ριμπάουντ) με τον Στεφανέα (9 πόντοι, 14 ριμπάουντ) θέλουν να διπλασιάσουν αυτή την απόσταση, με τον Κοντινο (32 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τον Κολλα (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ) να θέλουν να γυρίσουν το ζευγάρι υπέρ τους.

Οι Aces εξαντλούν με τον Φελεμέγκα (24 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Τσεκουρα (9 πόντοι, 3 ασίστ) τις πιθανότητές τους για το Α1, με την X-Team να προέρχεται από μηδενισμό και να θέλει να συνεχίσει με νίκη. Ο Ρεμπελιακός του Ηλιάκη (25 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και του Πλεξουσάκη (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ) θέλει να παραμείνει στην κορυφή, αλλά για να το καταφέρει θα πρέπει να κερδίσει τους Lazers του Λυμπερη και του Στεριόπουλου.

Τέλος, τα Χώματα και οι Mentores θέλουν αμφότεροι τη νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι. Τα Χώματα προέρχονται παο μηδενισμό που τα έφερε πίσω στη βαθμολογία, ενώ οι Mentores με τον Αβραμίδη (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Σαρρή (10 πόντοι) θα ψάξουν τη 2η νίκη τους.


ΣΤ Όμιλος

Το πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα θα κρίνει εν πολλοίς το παιχνίδι ανάμεσα στα Κουλουβάχατα και την Τιρινίνι στον ΣΤ όμιλο. Οι δυο τους ισοβαθμούν και θέλουν τη 2η θέση του ομίλου, που θα είναι πιο κοντά τους με μια νίκη στο μεταξύ τους ματς. Τα Κουλουβάχατα προέρχονται από την πρώτη ήττα της σεζόν και ο Κοτίνης (24 πόντοι, 10 ριμπάουντ) με τον Παπαδόπουλο (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ) δεν θέλουν να επεκταθεί το αρνητικό σερί. Η Τιρινίνι με Λογοθέτη και Παπαναστασίου θα ζητήσει το ροζ φύλλο σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά στην πρώτη πεντάδα.

Η S-Parta B.C. θέλει νίκη και μόνο νίκη κόντρα στους Remal Madri, ώστε να μην πέσει από την πρώτη θέση. Ο Τσίκλος (19 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Κουζουβουνάς (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θα κοντραριστούν με τον Τσολακη (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και τον Σιδηρόπουλο (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Οι Havalakers δεν θέλουν να χάσουν έδαφος στη μάχη για τις πρώτες θέσεις, ο Σταθούσης (15 πόντοι) και ο Λαζαράκος Γ. (14 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θα πρέπει να κερδίσουν την Allsafe B.C. που επιστρέφει από το ρεπό της, για να καταφέρουν να μείνουν στα υψηλότερα στρώματα.

Κάτι αντίστοιχο θέλουν να κάνουν και οι Houston Rockets με τον Τσιρη (23 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και τον Μπασδανη (19 πόντοι, 17 ριμπάουντ) κόντρα στους Σουβλέηκερς του Μαργουτα (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και του Μαυρομάτη (3 πόντοι, 4 ριμπάουντ) σε ένα ματς που είναι φαβορί στα χαρτιά αλλά θα πρέπει να το δείξουν και στο παρκέ.


Ζ Όμιλος

Η Victorious έχει μπροστά της τα τελευταία εμπόδια μέχρι να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου, απέναντι στον Γ.Α.Σ.Τ. ο Θεοδωρόπουλος (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ) με τον Τσιότσιο (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ) θέλουν να κρατήσουν την ομάδα τους αήττητη. Όμως, το θέμα είναι και τι γνώμη έχουν Κατανιας (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ) με τον Χαλδαίο (12 πόντοι). Σκληρό ντέρμπι αναμένεται το παιχνίδι ανάμεσα στους Miners και τους Νεροχύτες, με τους πρώτους να μην έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες. Ο Παπαδόγιαννης (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Σιούτης (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) ξέρουν ότι θέλουν μόνο νίκη απέναντι στον Κωστόπουλο (26 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και τον Βρέλλη (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Ήρεμη Δύναμη και Pick ‘n Troll παίζουν ένα παιχνίδι που θα κρίνει το Α3 εν πολλοίς. Ο Χατζηιωαννίδης (14 πόντοι) και ο Ντρούσιας (13 πόντοι) καλούνται να ανακόψουν τον ενθουσιασμό του Χιουτακακου (23 πόντοι, 7 ριμπάουντ), του Τσοπανάκη (11 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και των άλλων Pick ‘n’ Troll που προέρχονται από την πρώτη τους νίκη.

Τέλος, επιστρέφοντας από το ρεπό τους οι Filoiadelfia 76ers πρέπει να κερδίσουν τη Havana Rum για να μην βρεθούν προ των πυλών του Α3. Ο Ραδόπουλος (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ) με τον Παπαδημητρίου (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ξέρουν ότι με νίκη μπορεί να ανέβουν στο Α2 και δεν θα αφήσουν το ματς εύκολα.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *