Home / Α1 / Υποσχόμενη αρχή…

Υποσχόμενη αρχή…

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2009

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στη σειρά με τον Άρη σε ένα ματς που το κέρδισε πάρα πολύ δύσκολα. Ο Ομπράντοβιτς φώναζε όλη την εβδομάδα και δικαιώθηκε πανηγυρικά, γιατί κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από… το 0-1. Ο Άρης ήταν πολύ εύστοχος στο ξεκίνημα και αυτό έδωσε στους παίκτες του την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν για να μείνουν στη διεκδίκηση του αγώνα ως το τέλος. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον αγώνα επειδή εκμεταλλευόταν τα λάθη του Άρη, επειδή εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον Πέκοβιτς, επειδή έδειξε χαρακτήρα, αλλά και λόγω των διαιτητικών σφυριγμάτων, που έπαιζαν ξεκάθαρα έδρα.

Ο Άρης είχε τεράστιο πρόβλημα στους ψηλούς από την αρχή του αγώνα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι τέσσερις ψηλοί της ομάδας, Μπάρλος, Νέλσον, Μπετς και Αγαδάκος, τελείωσαν το ματς με… 17 φάουλ (από τα μάξιμουμ 20 που μπορούν να κάνουν). Εν μέρει αυτό οφείλεται στην υπεροχή του Πέκοβιτς στη ρακέτα, αλλά και στην μεγάλη ευκολία με την οποία τιμωρούταν κάθε επαφή στην άμυνα του Άρη. Οι ψηλοί του Άρη πήραν 23 προσπάθειες εντός παιδιάς, ενώ οι ψηλοί του Παναθηναϊκού (Πέκοβιτς, Μπατίστ, Τσαρτσαρής και Φώτσης) 20 και τα φάουλ ήταν 17 για τους ψηλούς του Άρη και 7 για τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού.

Ο Ματσόν ωρύεται για το αντιαθλητικό φάουλ που ουσιαστικά άλλαξε το μομέντουμ του αγώνα και καθάρισε το ματς για τον Παναθηναϊκό, καθώς σε εκείνη τη φάση το 67-68 μετατράπηκε σε 73-68. Θα αναγκαστώ να συμφωνήσω μαζί του, καθώς στη φάση δεν υπήρχε κανένα αντιαθλητικό φάουλ. Επίσης, ο Άρης φωνάζει για την ευκολία με την οποία κερδίζει ο Πέκοβιτς φάουλ, κάτι το οποίο κάνει εντύπωση (για τον συγκεκριμένο παίκτη), καθώς είναι 22 χρονών, χωρίς ιστορία για να έχει διαιτητικό σεβασμό, αλλά την ίδια ώρα υπάρχει και το αντίστοιχο (σε δύναμη) του Σχορτσανίτη, στον οποίο τα ίδια και χειρότερα φάουλ δεν σφυρίζονται.

Πέραν από τα αρκετά διαιτητικά λάθη, από το παιχνίδι μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

– Ο Κώστας Τσαρτσαρής ήταν πολύ καλός και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε τεράστιο πρόβλημα στο ξεκίνημα με τον Κλαρκ, αλλά μετά έδειξε μεγάλη ωριμότητα και κατάφερε να προσαρμοστεί και να τον περιορίσει πλήρως.

– Ο Κέτσμαν δεν έχει κανένα ρόλο στην ομάδα. Βέβαια, αυτό δεν περιμέναμε να πάει Μάιος για να το καταλάβουμε.

– Ο Παναθηναϊκός έδειξε την ποιότητά του με την ωριμότητα που είχε στα τελευταία λεπτά.

– Ο Άρης από το παιχνίδι μόνο κέρδισε. Μπορεί να έχασε στο τέλος, μπορεί να γκρινιάζει, αλλά επειδή ο στόχος του είναι η Ευρωλίγκα μέσω των μικρών τελικών, μόνο κερδισμένος βγαίνει σε ψυχολογία. Ο Ματσόν είναι «μανούλα» σε τέτοια και είχε ανεβάσει τον Παναθηναϊκό λίγο πιο πάνω από τον… Όλυμπο με τις δηλώσεις του όλη την εβδομάδα. Έτσι, μετά την εξέλιξη του ματς και όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, οι «κίτρινοι» θα νιώθουν ανεβασμένοι που κόντραραν στα ίσα τον πρωταθλητή στο ΟΑΚΑ.

– Ο Δημήτρης Τσαλδάρης και ο Σάββας Ηλιάδης περνούν παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, ιδίως ο πρώτος. Ο Άρης θα τους χρειαστεί στους μικρούς τελικούς και ο Ματσόν πρέπει να βρει τρόπο να τους επαναφέρει στην πρότερη κατάστασή τους.

– Ο Σπένσερ Νέλσον είναι τεράστιο κεφάλαιο για τον Άρη. Οι συγκυρίες με τον τραυματισμό του βοήθησαν τους «κιτρίνους» να τον αποκτήσουν πέρσι και μάλλον θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον κρατήσουν αν η ομάδα μείνει εκτός Ευρωλίγκας. Όμως, ο Άρης πάρει την πρόκριση στην Ευρωλίγκα, τότε ο Νέλσον επιβάλλεται να μείνει στην ομάδα, καθώς είναι παίκτης του υψηλότερου επιπέδου στην Ευρώπη.

Η σειρά ξεκίνησε πολύ δυνατά και η συνέχεια στο Αλεξάνδρειο αναμένεται υποσχόμενη. Ο Άρης δεν δείχνει διατεθειμένος να παρατήσει τα παιχνίδια (όπως πριν τρία χρόνια με τον Ματσόν ξανά, που το έκανε βάσει φιλοσοφίας) και τα πλέι οφς μόνο να κερδίσουν μπορούν από την αντίδραση αυτή του Άρη.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *