Home / NBA / Η μαγική γιορτή του μπάσκετ!

Η μαγική γιορτή του μπάσκετ!

Άλλο ένα τριήμερο του all-star game πέρασε στο NBA, με τους φίλους του μπάσκετ να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και πάλι τους καλύτερους του είδους στη διοργάνωση τέτοιων γιορτών, να συνθέτουν ένα πολύ άρτιο, πλήρες και όμορφο θέαμα. Από το παιχνίδι της Κυριακής, στο οποίο είχαμε πολλά ρεκόρ, αλλά και περισσότερους από 300 πόντους να μπαίνουν, μέχρι λίγο από Παπανικολάου, πολύ από Αντετοκούνμπο, λίγο από Ντομινίκ, πολύ από ΛαΒάιν, λίγο από Μπέβερλι και πολύ από Κάρι, το all-star game της Νέας Υόρκης ήταν χορταστικό!

Η δράση ξεκίνησε την Παρασκευή με το rising stars, το οποίο φέτος είχε διαφορετικό χωρισμό. Αμερικανοί παίκτες εναντίον μη Αμερικανών, με τους δεύτερους να κερδίζουν με 121-112 με τον Ουίγκινς να αναδεικνύεται σε MVP.

Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε ως αλλαγή στο ματς για 16:59, είχε 2 πόντους με 1/4 σουτ, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε βασικός, έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη της ομάδας του, για 24:56, είχε 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 τάπες, σε μια πολύ ωραία εμφάνιση. MVP αναδείχτηκε ο Ουίγκινς που είχε 22 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με πολλούς να γκρινιάζουν υπέρ του Γκομπέρ, που είχε 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και 3 τάπες. Οπότε, μιας και όλοι γκρινιάζουν, κι εγώ θα γκρινιάξω ότι έπρεπε να είναι ο Γιάννης.

Η βραδιά του Αντετοκούνμπο σε βίντεο:

Βίντεο με highlights από το rising stars:

Η ταινία της Παρασκευής από το NBA:

Λίγο νωρίτερα είχαμε το παιχνίδι των celebrities, ή, αν προτιμάτε, το ματς στο οποίο ο Κέβιν Χαρτ βγαίνει κάθε χρόνο MVP. Φέτος, μετά το 4ο MVP του, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί, μιας και δεν έχει πια κίνητρο.

Το Σάββατο αρχή έγινε από το shooting Stars. Εκεί η ομάδα του Μπος κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο, με τον Ντομινίκ Ουίλκινς να σκοράρει από το κέντρο το σουτ της νίκης και την Σουίν Κας να βοηθά. Ο χρόνος τους στον τελικό ήταν 57.6 δευτερόλεπτα, ενώ η ομάδα Ουέστμπρουκ δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της μέσα σε 1:30. Ο Μπος είπε μετά για το κίνητρό του: «Ετοιμάζομαι να ανοίξω 1-2 μπουκάλια σαμπάνιας εδώ πίσω και να κάνω χάλια όλα τα αποδυτήρια. Να τα διαλύσω. Μετά θα συνεχίσουμε για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο».

Το βίντεο του διαγωνισμού:

Στον Skills Challenge διαγωνισμό ο Πάτρικ Μπέβερλι έκανε αυτό που έκανε σε όλη του την καριέρα, μέχρι να πάρει τον τίτλο. Ερχόταν από το πουθενά και κέρδιζε. Μένοντας πίσω και στον ημιτελικό και στον τελικό και αφού πρώτα είχε με την μπάλα του… βγάλει λέι απ του αντιπάλου του στον πρώτο γύρο, ο Μπέβερλι έβαλε πρώτος το τρίποντο και στους δύο γύρους και πήρε τη νίκη! Ο Μπέβερλι ήρθε και στον διαγωνισμό από το πουθενά, αφού αντικατέστησε τον Τζον Ουόλ.

Για πρώτη φορά φέτος οι διαγωνιζόμενοι έκαναν σε δυάδες τη διαδρομή και όχι ένας ένας. Έτσι, ο διαγωνισμός έγινε πολύ πιο ενδιαφέρων, αφού είχαμε την αίσθηση του ανταγωνισμού και το θερμόμετρο ανέβαινε, δεν έμενε μόνο το χρονόμετρο για να μας δείχνει το τι γίνεται.

Το βίντεο του Skills Challenge:

Σε έναν απίστευτο διαγωνισμό τριπόντων, ο Στέφεν Κάρι κέρδισε με 27 πόντους, βάζοντας 13 συνεχόμενα σουτ (φέτος υπήρχε ένα rack με 5 δίχρωμες μπάλες)! Στον τελικό επικράτησε του Κάιρι Έρβινγκ και του Κλέι Τόμπσον, με τους Μπελινέλι (18), Κόρβερ (18) και Χάρντεν (15) να αποκλείονται από τον πρώτο γύρο, μαζί με τον Ρέντικ (ο οποίος έβαλε… 3 δίποντα κατά τη διάρκεια των σουτ του!) και τον Μάθιους.

Το βίντεο του υπέροχου διαγωνισμού:

Στα καρφώματα ο Ζακ Λα Βιν ήταν ο μεγάλος νικητής, από την αρχή έκανε όλους να γυρίσουν να τον κοιτάξουν, μπαίνοντας στο παρκέ με τη φανέλα με το νο23 του Μάικ Τζόρνταν από την ταινία Space Jam. Από το πρώτο του κάρφωμα πάντως είδαν οι περισσότεροι ότι δεν θα έχανε τον διαγωνισμό. Ο Λα Βιν έγινε ο δεύτερος νεαρότερος νικητής στο διαγωνισμό (κέρδισε με 94-72 τον Ολαντίπο στον τελικό) μετά τον Κόμπι Μπράιαντ και μετά τη νίκη του είπε «είμαι στα σύννεφα. Νιώθω ότι ονειρεύομαι. Είναι ένα όνειρο για μένα που έγινε πραγματικότητα». Μετά, για κάποιο λόγο τον ρώτησαν αν θα κέρδιζε τον ΛεΜπρον (που δεν έχει λάβει μέρος ποτέ) στα καρφώματα και είπε «δεν θα μου πήγαινα ποτέ κόντρα, οπότε θα διάλεγα εμένα για να κερδίσω». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το ρίσκαρε αρκετά, αλλά δεν του βγήκε (30 και 35 στα δύο καρφώματα), παρά τη βοήθεια… του Θανάση.

Ο διαγωνισμός των καρφωμάτων σε βίντεο:

Μετά το πρόγραμμα του Σαββάτου, την Κυριακή είχαμε τον αγώνα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Η Δύση κέρδισε με 163-158 σε ένα φοβερό ματς. Οι 321 πόντοι συνολικά είναι ρεκόρ για all-star game, όπως και τα 48 τρίποντα που έβαλαν οι δυο ομάδες. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πήρε το MVP βάζοντας 41 πόντους, κάνοντας το ρεκόρ πόντων σε ένα ημίχρονο (27 έναντι 24 του Γκλεν Ράις), αλλά μένοντας έναν πόντο πίσω από το απόλυτο ρεκόρ του Ουίλτ Τσέιμπερλεν (42). Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έβαλε 30 πόντους και έφτασε τους 278, περνώντας τον Τζόρνταν και τον Αμπντούλ-Τζαμπάρ, για να ανέβει στη 2η θέση όλων των εποχών σε πόντους σε παιχνίδι all-star game. Πρώτος παραμένει ακόμα ο Κόμπι Μπράιαντ με 280 σύνολο.

Μέσα σε όλα τα στατιστικά του ματς, ο Καρμέλο Άντονι που ψηφίστηκε από το κοινό για να είναι στο all-star game, έσπασε ένα αρνητικό ρεκόρ, καθώς έγινε ο παίκτης που προέρχεται από την ομάδα με το χειρότερο ρεκόρ από το 1974-75 και ψηφίζεται στο all-star game. Οι Νικς είχαν 16.3% ποσοστό νικών, με τον Άντονι να… περνά τον Ουέιντ και το 17.3% που είχαν οι Χιτ το 2007-08.

Ο Ουέστμπρουκ μπήκε αλλαγή, έπαιξε 26 λεπτά και είχε 41 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα με 11/19 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 4/4 βολές. Δεύτερος σκόρερ για τη Δύση ο Τζέιμς Χάρντεν με 29 πόντους, 11/16 σουτ, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ.

Για την ανατολή ο ΛεΜπρον είχε 30 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, με 11/21, ενώ ο Παού Γκασόλ 10 πόντους και 12 ριμπάουντ με 5/7 και ο Κάιλ Κόρβερ 21 πόντους με 7/12 τρίποντα. Στα αξιοσημείωτα το πρώτο all-star game που έπαιξαν μαζί τα αδέρφια Γκασόλ, αντίπαλοι στο τζάμπολ, βασικοί για τις ομάδες τους. Μάλιστα, οι δύο Γκασολ έγιναν τα πρώτα αδέρφια στην ιστορία του μπάσκετ που ξεκινούν βασικοί σε all-star game αντίπαλοι.

Βίντεο με highlights
από τη μαγική βραδιά:

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ χτυπάει το κεφάλι του στο ταμπλό:

Highlights από τον MVP:

Τα highlights του ΛεΜπρον Τζέιμς:

Οι καλύτερες στιγμές μέσα από τη phantom cam:

Τα καλύτερα καρφώματα της Κυριακής:

Η ταινία του NBA από το Σάββατο:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *