Home / NBA / Μια βραδιά χωρίς τον Ντιρκ

Μια βραδιά χωρίς τον Ντιρκ

Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαρτίου 2008

Για ένα βράδυ βρέθηκε φέτος (προς το παρόν τουλάχιστον) το Ντάλας χωρίς τον Ντιρκ Νοβίτσκι, λόγω της τιμωρίας του για το αντιαθλητικό φάουλ στον Κιριλένκο, και η ήττα ήρθε πιο άνετα απ’ ό,τι υποστήριζαν ορισμένοι. Όσοι επιμένουν να θεωρούν ότι χωρίς τον Νοβίτσκι οι Μάβερικς μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά, διαψεύστηκαν πανηγυρικά, ενώ επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος: όταν χάνεις κάτι συνειδητοποιείς την αξία του.

Το Ντάλας έχασε από το Χιούστον 98-113 και ενώ θα έλεγε κανείς ότι η ομάδα δεν έχασε πολύ σε παραγωγικότητα (έχει 99.6 πόντους μ.ό. φέτος) μια δεύτερη ματιά στα ποσοστά δείχνει ότι δεν ήταν και τόσο εύκολο να φτάσει τόσους πόντους (χαμηλότερο ποσοστό 2% στα σουτ εντός παιδιάς σε σύγκριση με το συνολικό ομαδικό μέσα στη σεζόν, ενώ και στις βολές, όπου βέβαια ο Νοβίτσκι έχει κοντά στο 88%, το ομαδικό ποσοστό ήταν 73.9%, σε σύγκριση με το 81.7% των κανονικών ημερών). Επιπλέον, λιγότερες ασίστ, λιγότερα ριμπάουντ και μπλοκ και περισσότερα λάθη απ’ ό,τι κάνει συνήθως έκανε το Ντάλας.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Τζος Χάουαρντ και ο Τζέισον Τέρι έπιασαν του μέσους όρους τους, αλλά φάνηκε ότι αυτό δε φτάνει όταν δεν έχουν δίπλα τους τον φύλακα-άγγελό τους. Αξιοσημείωτο είναι να παρατηρήσει κανείς ότι το νέο μετεγγραφικό απόκτημα για τους Τεξανούς, ο Τζέισον Κιντ, που αποκτήθηκε για να δώσει ώθηση στην ομάδα, μοιάζει να έχει ήδη βρει μια «χημεία» με τον ήδη υπάρχοντα σταρ του Ντάλας και, εν τη απουσία του Ντιρκ, βρέθηκε εντελώς «έξω από τα νερά του»: έδωσε τις λιγότερες ασίστ από τότε που πήγε στους Μάβερικς (6, όσες είχε δώσει και στον πρώτο, αναγνωριστικό, αγώνα), για πρώτη φορά είχε 0 κλεψίματα, έκανε 4 λάθη και πήρε λιγότερα σουτ απ’ ό,τι συνηθίζει.

Φυσικά, δε χρειάζεται να είναι κανείς μάντης, για να διαπιστώσει ότι τουλάχιστον το 80% της δύναμης του Ντάλας είναι ο Νοβίτσκι. Ο Γερμανός σούπερμαν κάνει και φέτος μια έξοχη χρονιά: έχει 23.6 πόντους με 47.7% εντός παιδιάς και 87.4% στις βολές, 8.7 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ μέσο όρο. Κάθε χρόνο χάνει ελάχιστα παιχνίδια, και είναι σχεδόν πάντα βραδιές άσχημες για την ομάδα του που χάνει σε παραγωγικότητα, σκοράρει πιο δύσκολα, ενώ και η άμυνα της είναι αρκετά χειρότερη.

Οι Μάβερικς κάνουν μια «κοιλιά» αυτήν την περίοδο και, εσχάτως, δυσκολεύονται να κερδίσουν αγώνες. Μετά από καιρό, ωστόσο, έχουν δύο ονόματα πρώτης γραμμής στο ρόστερ και αυτήν την εποχή μάλλον επιτρέπονται κάποια στραβοπατήματα. Χρόνος για να ανακάμψουν υπάρχει. Άλλωστε, πέρυσι μπήκαν πρώτοι στα πλέι-οφ και έμειναν στον πρώτο γύρο, οπότε το πλεονέκτημα έδρας δεν τους εξασφαλίζει κάτι. Από όποια θέση και αν ξεκινήσουν, πάντως, ξέρω πολλούς που δε θα ήθελαν να παίξουν μαζί τους…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *