Home / Α1 / Μπετς Σόου!

Μπετς Σόου!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2009

Ο Άρης με μια χορταστική… αυτοκρατορική εμφάνιση και με τον κόσμο του στο πλευρό του να δημιουργεί απίστευτη ατμόσφαιρα (ας πάρουν αυτούς τους Αρειανούς σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ να παρακολουθήσουν μόνο αυτοί τους τελικούς ως επιβράβευση) διέλυσε το Μαρούσι με 82-57. Η διαφορά των 25 πόντων δεν αλλάζει τίποτα στην ισορροπία της σειράς, καθώς οι δύο ομάδες είναι ουσιαστικά ισοδύναμες. Ό,τι έγραφα και μετά το ντέρμπι, αλλά τότε πέφτουν πάνω σου να σε φάνε γιατί οι περισσότεροι δεν μπορούν να βγάλουν τον οπαδισμό από την κριτική, το λέω και τώρα: ένα ματς μπορεί να ξεφύγει, ένα ματς ανάμεσα και στις πιο ισορροπημένες ομάδες. Τα παραδείγματα πολλά.

Ο αγώνας της Τετάρτης είναι τρανή απόδειξη. Το Μαρούσι είχε επιθετική δυστοκία, είχε την ατυχία με τον τραυματισμό του Μαυροκεφαλίδη και του Μαυροειδή και έχασε την επαφή με το σκορ. Μετά οι παίκτες του απογοητεύτηκαν και η διαφορά μεγάλωσε για τον Άρη που έκανε το 2-1.

Η σειρά πάει στον Άγιο Θωμά και τα καλά νέα για τον Άρη είναι ότι αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες του θα παίξουν πραγματικά χαλαροί. Τι εννοώ; Στο 1-0 δεν είσαι ποτέ χαλαρός, στο 2-1 είσαι. Έχεις επιβεβαιώσει δύο φορές την έδρα σου, νιώθεις την ασφάλειά της για το 5ο παιχνίδι και ξέρεις ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Άρα, έχεις τις περισσότερες πιθανότητες για το διπλό και το κλείσιμο της σειράς. Αν με ρωτάτε, πάντως, θεωρώ ότι η σειρά θα πάει σε 5 παιχνίδια. Υπάρχει αστερίσκος σε αυτό; Ναι, η απόδοση 2-3 παικτών του Αμαρουσίου. Δεν θα πω ονόματα, ούτε θα μιλήσω συγκεκριμένα, αλλά μια ματιά στη στατιστική δεν λέει ψέματα. Αναφέρομαι στην απόδοσή τους σε σχέση με τα προβλήματα της ομάδας και στο αν μπορούν να συγκεντρωθούν στο ματς.

Στο Αλεξάνδρειο, ο Άντριου Μπετς έδωσε άλλη μία μεγάλη παράσταση. Οι φίλοι του Άρη πλέον, ακόμη κι αυτοί που είχαν αρχικά αμφιβάλλει (όταν έγραφα εδώ ότι ο Μπετς θα βοηθήσει πάρα πολύ μόλις βρει πατήματα γιατί είναι 6 μήνες εκτός αγώνων), ξέρουν ότι στη ρακέτα τους έχουν ένα γίγαντα. Ο Μπετς είχε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 κερδισμένα φάουλ και 2 κλεψίματα με 7/7 δίποντα. Τι άλλο να ζητήσεις από το σέντερ σου; Με τον Νέλσον δίπλα του (αν ο Άρης βγει Ευρωλίγκα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει το στήσιμο της ομάδας από αυτόν), ο Μπετς και ο Άρης κυριάρχησαν στη ρακέτα. Στην περιφέρεια ο Ράιτ ήταν καλός, ο Γκάβελ (που έμεινε και τα 20 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου στο παρκέ) καταπληκτικός. Ηλιάδης και Τσαλδάρης έμειναν στη μετριότητα του τελευταίου καιρού για άλλη μια φορά, αλλά αυτό δεν κόστισε στον Άρη. Πάντως, δίνει τροφή για σκέψη για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό.

Ο Άρης είναι αυτή τη στιγμή ακριβώς στην αντίθετη κατάσταση από το Μαρούσι. Αναφέρομαι μόνο αγωνιστικά. Έχει 4 ξένους οι οποίοι είναι τόσο μεγάλης αξίας που μπορούν να τον οδηγήσουν σε πολύ καλή πορεία στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου. Αλλά θέλει προσθήκες στο ελληνικό του στοιχείο.

Το Μαρούσι στο ματς έμοιαζε χωρίς οδηγό. Ο Κις ήταν πολύ μέτριος και δεν είχε σκορ, η μπάλα δεν περνούσε σωστά στη ρακέτα, ο Μαυροκεφαλίδης ήταν σε άσχημη μέρα και ο Μαρκόπουλος είδε τους παίκτες του να παρατάνε το ματς μετά το 32΄-33΄. Πάντως, ας μην μας ξεγελάσει αυτή η εικόνα. Στον Άγιο Θωμά από 0-0 θα ξεκινήσει το ματς και ο Άρης θα πρέπει να εμφανιστεί εξίσου καλός για να κερδίσει και να κλείσει τη σειρά χωρίς το άγχος του 5ου ματς. Απ’ την άλλη το Μαρούσι θα έχει όλο το άγχος του κόσμου στο 4ο παιχνίδι, αλλά αν μπορέσει να κερδίσει θα είναι πιο χαλαρό από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Αυτό γιατί θα ξέρει ότι είναι αουτσάιντερ και δεν θα έχει και το βάρος του κόσμου. Σε κάθε περίπτωση, το ξαναλέω, η σειρά αυτή μας αρέσει πολύ ως τώρα και ελπίζουμε το φινάλε της να είναι αντάξιο της αρχής της.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *