Home / Α1 / Οι 8 αγώνες-σταθμοί του θριάμβου

Οι 8 αγώνες-σταθμοί του θριάμβου

Δημοσιεύτηκε στις 5 Ιουνίου 2009

Η φετινή χρονιά ήταν μακρά και δύσκολη και θα ήταν ανόητο να πιστέψει κανείς ότι οι τίτλοι δόθηκαν στον Παναθηναϊκό με απλή… ανάθεση! Οι «πράσινοι» πέρασαν από πολλές συμπληγάδες για να βγουν κυρίαρχοι και να ολοκληρώσουν αυτόν το θρίαμβο του τριπλ-κράουν. Ας δούμε ποιες ήταν οι καθοριστικές νίκες που αποτέλεσαν σταθμό στην πορεία της σεζόν, με σειρά χρονολογική:

1. Μαρούσι – Παναθηναϊκός = 72-76, 24/1/2009, ημιτελικός, Κύπελλο: καθοριστική νίκη μέσα στον Άγιο Θωμά απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο Μαρούσι, που λίγες μέρες πριν είχε κερδίσει τους «πράσινους»! Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε παράταση και το μεγάλο ματς από Σπανούλη – Περπέρογλου για να κάμψει την αντίσταση του γηπεδούχου και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου.

2. Μάλαγα – Παναθηναϊκός = 69-81, 4/2/2009, top-16, Ευρωλίγκα: το ματς που ουσιαστικά έκρινε την πρώτη θέση στον όμιλο του top-16, αφού η Μάλαγα ήταν αήττητη μέχρι τότε στην έδρα της στην Ευρωλίγκα και έχοντας κερδίσει στη Ρώμη την πρώτη αγωνιστική, με νίκη θα πήγαινε για την πρώτη θέση. Τελικά, το «τριφύλλι», με πρωταγωνιστές τους Νίκολας και Πέκοβιτς της έκοψε για τα καλά τα «φτερά».

3. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός = 80-70, 22/2/2009, τελικός, Κύπελλο: ο πρώτος τίτλος της σεζόν, κρίθηκε στην εμπειρία, την ετοιμότητα, την ομοιογένεια και την κλάση του Διαμαντίδη σε ένα ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί ίσως και το καλύτερο της καριέρας του ως τώρα. Το πρώτο «χαστούκι» στις φιλοδοξίες του Ολυμπιακού.

4. Σιένα – Παναθηναϊκός = 53-72, 31/3/2009, προημιτελικοί, Ευρωλίγκα: αγώνας καθοριστικός όσο λίγοι μέσα στη χρονιά. Η Σιένα είχε σπάσει την έδρα και έμοιαζε πολύ δυνατή πηγαίνοντας στην Ιταλία. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε, όμως, «διαστημικός» στην Τοσκάνη, έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ και ισοπέδωσε τη Σιένα ίσως στην καλύτερη εμφάνιση του της σεζόν, δεδομένου ότι ήταν έκτος έδρας και το μομέντουμ έλεγε Σιένα.

5. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός = 84-82, 1/5/2009, ημιτελικός, Ευρωλίγκα: σε αγώνα – διαφήμιση του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε στις λεπτομέρειες του «αιωνίου» αντιπάλου στον ημιτελικό του φάιναλ-φορ. Την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του σε αυτό το φοβερό ματς έγειραν τα σουτ του Γιασικεβίτσιους.

6. Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας = 73-71, 3/5/2009, τελικός, Ευρωλίγκα: ισοπεδωτικός στο πρώτο ημίχρονο, διστακτικός στο δεύτερο, ο Παναθηναϊκός βγήκε νικητής δια πυρός και σιδήρου βλέποντας το τρίποντο του Σισκάουσκας να βρίσκει σίδερο. Με Σπανούλη και Φώτση οδηγούς, οι «πράσινοι» δείχνουν την κλάση τους και κατακτούν το δεύτερο τίτλο τους.

7. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός = 67-69, 21/5/2009, τελικός, Α1: τεράστιο ματς, καθοριστικό για τον Παναθηναϊκό που μπήκε με μειονέκτημα έδρας στους τελικούς αλλά αντέδρασε εντυπωσιακά στο πρώτο ματς για να πάρει μία ακόμη νίκη στις λεπτομέρειες που «έκοψε τα πόδια» του Ολυμπαικού. Με πρώτο σκόρερ τον Πέκοβιτς, οι φιλοξενούμενοι έκαναν όλα όσα χρειάζονταν και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το άγχος του αντιπάλου για να πάρουν τη νίκη – κλειδί.

8. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός = 91-64, 25/5/2009, τελικός, Α1: ένας Παναθηναϊκός με αέρα πρωταθλητή, άνεμο νικητή και ξεκάθαρα το μομέντουμ και την ψυχολογία υπέρ του, κάνει μεγάλο ματς, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά αυτό που ξεκίνησε στον πρώτο τελικό καταρρακώνοντας, με αυτήν την ευρεία νίκη, πλέον εντελώς τον αντίπαλό του. Μία ακόμη νίκη στο ΟΑΚΑ ήταν αρκετή.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *