Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Ανακάτεμα στην τράπουλα

Ανακάτεμα στην τράπουλα

 

Η μάχη για την πρόκριση έχει ανάψει στο Challenge League μετά και την πρώτη αγωνιστική στο δεύτερο γύρο. Η 11η εβδομάδα κρύβει πολλά ντέρμπι και η κατάσταση στους ομίλους είναι ιδιαίτερα ρευστή. Οι 34 ομάδες έχουν ήδη πάρει ροζ φύλλο, ενώ και οι δύο που δεν έχουν ακόμα, έχουν φτάσει πολύ κοντά αρκετές φορές. Αυτό δείχνει ότι κάθε παιχνίδι μπορεί εν δυνάμει να αποτελέσει έκπληξη ή να βγει ντέρμπι ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Ας δούμε τους αγώνες της αγωνιστικής:

1ος όμιλος

Η Rep-eat (9-0) θα δοκιμάσει το αήττητό της κόντρα στους Lazers (4-4) με το ματς να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Lazers βρίσκονται στη μάχη της πρόκρισης και με τον Πιτενη (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Λυμπέρη (7 πόντοι, 14 ριμπάουντ) ξέρουν ότι ένα ροζ φύλλο απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει χάσει θα ήταν υπερπολύτιμο στην προσπάθειά τους αυτή. Απ’ την άλλη ο Κονδύλης (22 πόντοι, 19 ριμπάουντ) με τον Κακιωνη (16 πόντοι, 17 ριμπάουντ) θέλουν να κρατήσουν το μηδέν στις ήττες της ομάδας τους ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές της για πρωτιά.

Οι Σουβλέηκερς (0-6) θα παλέψουν για την πρώτη τους νίκη απέναντι στη Μαύρη Θύελλα (5-2). Η Μαύρη Θύελλα θέλει να παραμείνει κοντά στην κορυφή του ομίλου και με τον Κοτσίφη (10 πόντοι) και τον Βαμβακά (9 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θα τα βάλει με τους Σουβλέηκερς που με τον Βάσση και τον Μαργουτα θα κυνηγήσουν το πρώτο τους ροζ φύλλο στον όμιλο.

Οι C-Drifters (4-3) θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία με αντίπαλο τη Havana Rum (3-6) και ο Κουτέλας Π. (18 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ) με τον Τσαγκουρνο (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) θα φροντίσουν να τους οδηγήσουν σε ένα ροζ φύλλο. απέναντί τους θα βρουν τον Μπακαυγά Α. (17 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και τον Ραδόπουλο (10 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) που θέλουν να ανεβάσουν τη Havana Rum που έχει πια αρχίσει να σκέφτεται την πρόκριση.

Οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων (5-2) επιθυμούν να μείνουν σε τροχιά πρόκρισης και ζητούν μόνο νίκη στο ματς με τους Κλαρινογαμπρούς (1-7). Ο Μαναζής (17 πόντοι, 21 ριμπάουντ) επέστρεψε από τραυματισμό και με τον Τζουνακο (10 πόντοι) θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη, απέναντι στους Παλαίμαχους Άνω Λιοσίων που θα γυρίσουν από το ρεπό τους για το 6ο ροζ φύλλο.

2ος όμιλος

Οι πρωτοπόροι Shooting Stars (7-1) δοκιμάζονται την Παρασκευή απέναντι στους Τουβλέικερς (6-2) που βρίσκονται στη δεύτερη θέση του ομίλου. Το ντέρμπι κορυφής ίσως αλλάξει πολύ την κατάσταση στον όμιλο, ανακατεύοντας την τράπουλα για την πρωτιά, ή ίσως μας φέρει σε νέα δεδομένα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Σταύρου (15 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και ο Ζαφειράτος (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ) αντιμετωπίζουν τον Μαρίνο και τον Θειακούλη σε έναν αγώνα που ξεκάθαρα αποτελεί το καλύτερο δυνατό ορεκτικό για να μας μπάσει στα ματς της εβδομάδας.

Τα Σφυριά (4-4) θέλουν επιστροφή στις νίκες, αλλά ακριβώς ίδιο στόχο έχουν και οι Pistons (6-3). Κανείς από τους δύο δεν θέλει ούτε να σκεφτεί την ήττα, ενώ το γεγονός ότι τους χωρίζει μόλις μία ήττα και ότι το ματς του πρώτου γύρου είχε λήξει με διαφορά 3 πόντων υπέρ των Pistons, αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του αγώνα. Ο Κοτσαμπάς (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ) με τον Μουρτζο (8 πόντοι, 7 ριμπάουντ) θα προσπαθήσουν για την 5η νίκη των Σφυριών απέναντι στον Μαράντο (31 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και τον Βαρλάγκα (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ) που θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την ομάδα τους ψηλά στον όμιλο.

Οι Red-dicolo (5-2) θα παλέψουν για ένα ακόμα ροζ φύλλο κόντρα στους Μπίρι-μπίρι (0-8). Επιστρέφοντας από το ρεπό τους οι Red-dicolo θα βρουν απέναντί τους τους Μπίρι-μπίρι που είναι αρκετά βελτιωμένοι και το έδειξαν και στο τελευταίο τους ματς, ενώ με τον Ευαγγελίδη (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και τον Παπανδρέου (8 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 3 τάπες) αυτή τη φορά θέλουν να φτάσουν ως τη νίκη.

Ανεβασμένοι τον τελευταίο καιρό Boom Shakalaka (4-4) και Κέρβεροι (3-5) ξέρουν ότι μόνο ο ένας θα συνεχίσει νικηφόρα. Αμφότεροι προέρχονται από νίκες, αλλά μόνο ο ένας θα συνεχίσει με άλλη μια τέτοια. Τους χωρίζει μια νίκη, το πρώτο ματς το είχε κερδίσει η Boom Shakalaka με 4 πόντους διαφορά, με τον Κασαγιαννη (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και τον Μπαο (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα) να θέλουν να ανατρέψουν αυτή τη διαφορά για τους Κέρβερους. Απ’ την άλλη, την 5η τους νίκη θα αναζητήσουν ο Γεωργίου (27 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ) με τον Ηλιόπουλο (13 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα) για λογαριασμό της Boom Shakalaka.

3ος όμιλος

Οι Athens Supergrungers (7-2) θέλουν να μείνουν στην κορυφή του ομίλου κόντρα στους Aces (3-5) σε μια αναμέτρηση αρκετά δύσκολη. Οι Aces επιστρέφουν φρέσκοι από το ρεπό τους και θα αναζητήσουν μια πολύτιμη νίκη κόντρα στον Βαρβαρίγο (13 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα), τον Θεοδώρου (12 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και την παρέα τους.

Η Oklaχώμα Thunder (6-3) δεν θέλει να χάσει έδαφος στη μάχη της πρωτιάς αλλά απέναντί της θα βρει τους ανεβασμένους Remal Madri (4-5). Ο Χρηστιάς (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ) με τον Πετρόπουλο (9 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ) θα αναζητήσουν ένα αρκετά δύσκολο ροζ φύλλο κόντρα στον Κυρανο (15 πόντοι, 15 ριμπάουντ) και τον Κακλεα (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ) που θέλουν να φέρουν την ομάδα τους στο 50%.

Επειγόντως νίκη και ανάκαμψη ζητούν και η Ήρεμη Δύναμη (5-4) και οι Raptors (6-3). Και οι δύο προέρχονται από ήττες και θέλουν να ξαναφτιάξουν την καλή εικόνα που είχαν στον πρώτο γύρο της φάσης. Ο Κοντος (15 πόντοι, 10 ριμπάουντ) με τον Ντραγκοτι (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ) θα παλέψουν για τους Raptors, με τον Τσιβρα (18 πόντοι) και τον Χατζηιωαννίδη (7 πόντοι, 4 ριμπάουντ) να ζητούν να τους πιάσουν στη βαθμολογία για την Ήρεμη Δύναμη. Οι Raptors είχαν πάρει το πρώτο ματς, που σημαίνει ότι με άλλη μια νίκη τώρα ουσιαστικά θα ξεφύγουν 3 νίκες απ’ την Ήρεμη Δύναμη (2 συν την ισοβαθμία).

Οι Ατρόμητοι (3-6) θα ψάξουν το ροζ φύλλο στο ματς απέναντι στους Mentores (1-8) που είναι αρκετά ανεβασμένοι. Ο Γιαχος (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ) με τον Σιόλα Ν. (13 πόντοι, 4 ριμπάουντ) ξέρουν ότι η ομάδα τους ακόμα κυνηγά την πρόκριση αλλά δεν πρέπει να χάσει άλλο έδαφος απέναντι στον Τάτση (21 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και τον Δημητράκη (10 πόντοι, 7 ριμπάουντ) που θέλουν να χαρίσουν τη 2η νίκη στους Mentores.

4ος όμιλος

Ντέρμπι αναμένεται να είναι το ματς ανάμεσα στους Halia Mavericks (2-5) και τους Filoiadelfia 76ers (1-6). Το ματς του πρώτου γύρου είχε αναβληθεί, οπότε οι δυο τους έχουν ακόμα διπλούς ανοιχτούς λογαριασμούς και μία νίκη να τους χωρίζει μεταξύ τους. Ο Αγγελιδέλης (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) με τον Πασσαλη (9 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θα παλέψουν για τη νίκη για τους Halia Mavericks κόντρα στον Διαμαντή (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και τον Ζιάγκα Α. (7 πόντοι, 6 ριμπάουντ) για τους Filoiadelfia 76ers.

Η X-Team (3-6) θα έχει δύσκολο έργο στην προσπάθειά της να προσθέσει άλλο ένα ροζ φύλλο κόντρα στον πρωτοπόρο του ομίλου Ατρόμητο Αιγάλεω (8-1). Μετά από μια μεγάλη νίκη την περασμένη εβδομάδα, η X-Team θέλει το 4ο ροζ φύλλο και θα παλέψει να το πάρει με τον Βασιλούνη (15 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και τον Μουταφη (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ). Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός, αφού ο Τζοβαρας (26 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ο Τσουνιας (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ) δεν θέλουν η ομάδα τους να χάσει έδαφος στη μάχη για την πρωτιά.

Σκληρό ματς αναμένεται να δούμε ανάμεσα στους Rocks B.C. (6-3) και τα Χώματα (5-4). Τις δύο ομάδες χωρίζει μία νίκη με τα Χώματα να έχουν κερδίσει με 17 πόντους το ματς του πρώτου γύρου. Πολύ δύσκολο το έργο για την ανατροπή της διαφοράς για την ομάδα του Μποτοζη (24 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και του Χατζηστρογγολη (12 πόντοι, 4 ριμπάουντ), αλλά η υπόθεση νίκη είναι ανοιχτή, με τον Γκάτση Σ. (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και τον Καραμανλή (22 πόντοι, 9 ριμπάουντ) να θέλουν να πιάσουν τους αντιπάλους τους στη βαθμολογία.

Οι Pick ‘n’ Troll (4-4) είναι πολύ ανεβασμένοι και θέλουν να το επιβεβαιώσουν και κόντρα στον Γ.Α.Σ.Τ. (4-4). Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στον βαθμολογικό πίνακα και μάχονται για μια θέση στην τετράδα. Είναι παλιοί γνώριμοι από την κανονική περίοδο, ενώ στον πρώτο γύρο ο Γ.Α.Σ.Τ. είχε πάρει μια ευρεία νίκη. Πολύ νερό στ’ αυλάκι έχει κυλήσει από τότε και ο Χιουτακάκος (36 πόντοι, 21 ριμπάουντ) με τον Λυραντζη (17 πόντοι) θέλουν να απαντήσουν για τους Pick ‘n’ Troll. Απέναντί τους θα βρουν τους παίκτες του Γ.Α.Σ.Τ. που επιστρέφουν από το ρεπό τους και θέλουν να μπουν με νίκη στον δεύτερο γύρο.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *