Σε ένα καζάνι!

 

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στο Α1 του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» ανακάτεψαν ακόμα περισσότερο την τράπουλα στους ομίλους όσον αφορά στις 4 θέσεις της πρόκρισης. Οι ομάδες, στην 14η εβδομάδα έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη, με τα περιθώρια να στενεύουν για όλους. Μια ήττα, ένα χάσιμο διαφοράς, όλα θα παίξουν το ρόλο τους στην τελική σούμα, τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι έχουν πιθανότητες να περάσουν, αλλά απ’ την άλλη δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν χαλαροί και να πετάξουν βαθμούς. Ας δούμε τους αγώνες της εβδομάδας:

1ος όμιλος

Nikea Lions (7-4) και Ρεμπελιακός (9-2) συνθέτουν το ντέρμπι της αγωνιστικής στον 1ο όμιλο. Οι Nikea Lions ξέρουν ότι με ήττα μένουν αρκετά πίσω στο κυνήγι της τετράδας και με δύσκολο πρόγραμμα μπροστά του, οπότε το ματς γι’ αυτούς είναι τελικός. Ο Ρεμπελιακός δεν είναι ούτε αυτός αδιάφορος, αφού ενδεχόμενη ήττα τον φέρνει σε τριπλή ισοβαθμία και τον κάνει να σκέφτεται ακόμα και το θέμα της πρόκρισης από τον όμιλο πια. Ο Χατζηγεωργίου (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και ο Ξανθάκης (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ) θα ηγηθούν της προσπάθειας των Nikea Lions απέναντι στον Ηλιάκη (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και τον Καρρά (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ) απ’ τον Ρεμπελιακό, σε ένα must watch παιχνίδι.

Οι Νεροχύτες (8-3) θέλουν να μείνουν ψηλά στο γκρουπ, αλλά για να τα καταφέρουν θα πρέπει να κάμψουν την αντίσταση των Π.Σ.Γ. (2-9). Κανείς από τους δύο δεν αγωνίστηκε μετά το Πάσχα, οπότε αμφότεροι νιώθουν λίγο σκουριασμένοι, γεγονός που κάνει το ματς ιδιαίτερο παρά τη βαθμολογική διαφορά που τους χωρίζει. Ο Τολιας με τον Τσεκο θέλουν το 3ο ροζ φύλλο για τους Π.Σ.Γ., αλλά ο Βρέλλης με τον Νινα θα παλέψουν για την 9η νίκη της ομάδας τους, που θέλει να παραμείνει στην τετράδα χωρίς πονοκεφάλους.

Οι Red Devils (10-3) προέρχονται από δύο μεγάλες νίκες της τελευταίες δύο αγωνιστικές και θα ψάξουν άλλο ένα ροζ φύλλο κόντρα στην Τιρινίνι (5-7). Οι Red Devils ξέρουν ότι με συνδυασμό αποτελεσμάτων πλέον βλέπουν μέχρι και την πρώτη θέση στον όμιλο, οπότε δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τέτοια ευκαιρία. Το έδειξαν άλλωστε και στο ματς με τους Nikea Lions, με τον Τριανταφύλλου (30 πόντοι, 4 κλεψίματα) και τον Στόλη (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ) να είναι πανέτοιμοι για τη νέα πρόκληση. Η Τιρινίνι επιστρέφει από το ρεπό της και θέλει να προσπαθήσει να πλησιάσει στο 50% με τον Λεγάκη και τον Σταματέρη.

2ος όμιλος

Η S-Parta B.C. (9-3) θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Γ.Σ. Κυψέλης (5-6). Δύο συνεχόμενες ήττες είναι πάρα πολλές για την Κυπελλούχο, που μέχρι πριν δυο εβδομάδες είχε χάσει δυο φορές όλες κι όλες σε ολόκληρη τη σεζόν. Ο Τσικλος (21 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και ο Κουζοβουνάς (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό του Κουζουβουνά για να αντιμετωπίσουν τον Γ.Σ. Κυψέλης του Παπουτσή και του Ορφανουδάκη, που παίζει πια τα τελευταία του χαρτιά για πρόκριση στα νοκ άουτ.

Οι Cleveland Paraliers (8-2) και οι Miners (8-4) προέρχονται από μεγάλες νίκες και κανείς από τους δύο δεν θέλει να χάσει το momentum του. Οι Miners μετά την S-Parta B.C. κέρδισαν στην εκπνοή και τους Γιανγκ Μπόυζ, ενώ οι Cleveland Paraliers πήραν 2ο ροζ φύλλο επί της S-Parta B.C.. Όμως, όποιος από τους δύο χάσει στο μεταξύ τους παιχνίδι θα ξαναμπεί σε περιπέτειες. Ιδιαιτέρως καίγονται οι Miners, μιας και έχουν 2 ήττες περισσότερες, ο Αγαθος (21 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα) και ο Παπαδόγιαννης (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 κλεψίματα) θέλουν την 9η νίκη της ομάδας τους. Απ’ την άλλη, ο Κωνσταντίνου (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ) με τον Κοντοπυράκη (8 πόντοι, 19 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) δεν θέλουν να αφήσουν την ευκαιρία πρωτιάς να πάει χαμένη, αφού οι Cleveland Paraliers μετά την πιο πρόσφατή τους νίκη έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή του ομίλου.

Οι Γιανγκ Μπόυζ (4-7) έχασαν στην εκπνοή το προηγούμενο ματς τους, θέλουν αυτή τη φορά να φροντίσουν νωρίτερα για το ροζ φύλλο. Όμως, απέναντί τους θα βρουν τους Big Ballers (7-5). Οι Big Ballers με τον Λόντο και τον Χερουβείμ ξέρουν ότι μια ήττα στο ματς αυτό ίσως αποβεί μοιραία στις προσπάθειές τους για τα νοκ άουτ και θα τα δώσουν όλα. Όμως, ο Κατσικλής (30 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα), ο Τιμπας (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και η παρέα τους έχουν έναν λόγο παραπάνω για το ροζ φύλλο μετά την οριακή ήττα της περασμένης αγωνιστικής.


3ος όμιλος

Οι Run ‘n’ Gun (11-0) θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το αήττητό τους ανέπαφο κόντρα στους ανεβασμένους Byron Celtics (7-6). Έχοντας πλέον φτάσει στο 21-0 η παρέα του Αντωνίου και του Χιώτη θα προσπαθήσει για την 22η νίκη της, αφού πια κάθε ροζ φύλλο τη φέρνει ένα κλικ πιο κοντά στην πρωτιά του ομίλου που σε λίγες αγωνιστικές θα είναι μαθηματική αν συνεχίσει να μη χάνει. Οι Byron Celtics εδώ και αρκετό καιρό παίζουν τα ρέστα τους, αλλά το κάνουν με περισσή επιτυχία και ο Γιουβεντίδης (18 πόντοι, 4 ριμπάουντ) με τον Σαχινίδη (14 πόντοι, 3 ριμπάουντ) θέλουν τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν για να συνεχίσει η ομάδα τους ψηλά στον όμιλο.

Οι Red Hot Chili Hoopers (9-4) και οι Αστέρες B.C. (8-2) ξέρουν ότι το μεταξύ τους ματς θα κρίνει πολλά τόσο για την πρώτη τριάδα του ομίλου, όσο και για το θέμα της πρόκρισης. Οι Αστέρες B.C. είναι αυτή τη στιγμή ισόβαθμοι στη 2η θέση του ομίλου με τη Victorious αλλά μια ήττα εδώ θα τους κάνει να ανησυχούν ακόμα και για την τετράδα, και ο Σταυρινούδης με τον Μαγκαφά δεν μπορούν να το επιτρέψουν. Ακόμα πιο οριακά είναι τα πράγματα για τους Red Hot Chili Hoopers που καίγονται για νίκη ώστε να εδραιωθούν στην πρώτη τετράδα του ομίλου και με τον Κυριάκογλου (13 πόντοι) και τον Μποτσάκο (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) θα παλέψουν για να το καταφέρουν.

Ο Άφοβος Σεπολίων (7-6) ζητά επιστροφή στις νίκες κόντρα στους Faiters (4-8). Μπορεί οι Faiters να έχουν σχεδόν αποκλειστεί αλλά δεν παύουν να είναι σκληρή ομάδα που κυνηγά τη νίκησε κάθε ματς της και ο Κολλας με τον Φιλακουρίδη θα αναζητήσουν και τις τελευταίες τους πιθανότητες. Απ’ την άλλη, ο Καραντζούνης (30 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και ο Ντούφας (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ) ξέρουν ότι με μια νίκη εδώ και συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί η δύση της 14ης αγωνιστικής να τους βρει μια νίκη μακριά από την 4η θέση ξανά, και τέτοια ευκαιρία δεν θέλουν αν τη χάσουν.

4ος όμιλος

Η αρχή στη δράση θα γίνει από το παιχνίδι των Zeppelin (4-7) με τα Κουλουβάχατα (8-1). Οι δυο τους δεν έχουν συναντηθεί στον πρώτο γύρο του ομίλου (αναβολή το ματς) αλλά αν οι περσινές τους μονομαχίες ήταν δείγμα, τότε μας περιμένει ένα πολύ ωραίο ματς. Οι Zeppelin πια κυνηγούν Χίμαιρες όσον αφορά στο θέμα της πρόκρισης, αλλά δεν παύουν να είναι μια πολύ δυνατή και δύσκολη ομάδα. Ο Παπαδάτος (25 πόντοι, 3 ριμπάουντ) και ο Τσαντζαλής (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ) σίγουρα θα θέλουν τη νίκη απέναντι στους πρωταθλητές, που είναι παράσημο για κάθε ομάδα. Απ’ την άλλη, τα Κουλουβάχατα κυνηγούν την πρωτιά στον όμιλο, αλλά απέχουν από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις πολύ καιρό και αυτό αποτελεί σίγουρα πρόβλημα. Ο Παπαδόπουλος με τον Καραγιάννη θέλουν να γλιτώσουν την ομάδα τους από πονοκεφάλους στον αγώνα, για να μείνουν στο κατόπι των Paltovic.

Μόνο νίκη θέλει ο Santa Nionios (4-7) απέναντι στους πάντα υπολογίσιμους Gademians (1-11) για να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά αλλά όσο έχει πιθανότητες θα ελπίζει και με τον Μάργαρη (26 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και τον Μπελεχάκη (24 πόντοι, 11 ριμπάουντ) θα παλέψει για το ροζ φύλλο, απέναντι στους Gademians που μπορεί να είναι πια εκτός, αλλά σε κάθε ματς εξαντλούν τις πιθανότητές τους για νίκη. Το ίδιο θα κάνουν κι εδώ με τον Σιδηρόπουλο (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Μπιτερνα (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα).

Νίκη είναι το μόνο που σκέφτονται και οι Δικαστές (5-5) στο ματς με την El Chapu (2-10). Έχοντας έξαφνα μείνει αρκετά πίσω και γυρνώντας από το ρεπό της, η παρέα του Τουμπα και του Συκαρά θέλει ξανά νίκη για να μπει και πάλι σε τροχιά πρόκρισης. Η El Chapu μπορεί να μην έχει ελπίδες πρόκρισης πλέον, αλλά ο Γιαννόπουλος και ο Ζώτος κάνουν σε κάθε ματς κατάθεση ψυχής για τη νίκη.

Η Laser Derm (7-4) ξέρει ότι μια νίκη επί των Paltovic (10-1) θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές της για πρόκριση, αλλά οι δεύτεροι δεν θέλουν να απαγκιστρωθούν από την κορυφή του ομίλου. Ο Καψοκόλης με τον Κανελλόπουλο θα αναζητήσουν την 8η νίκη για τη Laser Derm, σε ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στους πρωτοπόρους του ομίλου που με τον Μελά (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Μητράκο (18 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ) δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο ήττας, αλλά το πρώτο ματς των δύο έδειξε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ντέρμπι.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *