Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Μια στροφή πριν το τέλος

Μια στροφή πριν το τέλος

 

Το Challenge League του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» βρίσκεται στη 17η αγωνιστική και οι ομάδες ξέρουν πια ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση ούτε πολυτέλειες για ήττα. Είτε ο στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τετράδα, είτε η ίδια η πρόκριση στα νοκ άουτ, είτε απλώς ένα θετικό τελείωμα στη σεζόν, όλοι βλέπουν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές ως την ύστατη ευκαιρία που τους δίνεται. Ας δούμε τα ματς αυτής της εβδομάδας:

1ος όμιλος

Οι Κλαρινογαμπροί (4-9) κοντράρονται με τη Havana Rum (5-9). Οι δυο ομάδες έχουν ίδιο αριθμό ηττών, αλλά οι Κλαρινογαμπροί κουβαλούν κι έναν μηδενισμό. Με τον Γουρνέλο και τον Μαναζη θέλουν να κερδίσουν τη Havana Rum, ει δυνατόν και με περισσότερους από 12 πόντους διαφορά, ώστε να τη βάλουν από κάτω τους στη βαθμολογία. Απ’ την άλλη, η Havana Rum ξέρει ότι αν κερδίσει θα είναι σίγουρα πάνω από τους Κλαρινογαμπρούς στο φινάλε του ομίλου, με τον Μπακαυγά Α. και τον Ραδόπουλο θα παλέψει για το ροζ φύλλο.

Οι C-Drifters (11-3) και οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων (9-4) κοντράρονται σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά στις θέσεις 2-4 στον πρώτο όμιλο. Οι C-Drifters ξέρουν ότι με νίκη κλείνουν θέση στην πρώτη τριάδα του ομίλου, ενώ οι Παλαίμαχοι Άνω Λιοσίων ξέρουν ότι θέλουν νίκη και τη διαφορά των 6 πόντων του πρώτου αγώνα για να καταφέρουν να υπερκεράσουν στη βαθμολογία τους αντιπάλους τους. Θα πρέπει να τα καταφέρουν χωρίς τον τραυματία Κοσμίδη, αλλά ο Σαρικάκης (18 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) και ο Νικας (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ) θα τα δώσουν όλα. Απ’ την άλλη ο Κουτέλας Χ. (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και ο Κουτέλας Π. (13 πόντοι, 17 ριμπάουντ, 3 ασίστ) θα προσπαθήσουν για να κρατήσουν την ομάδα τους στις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου.

2ος όμιλος

Οι Κέρβεροι (7-7) κοντράρονται με τους Μπίρι Μπίρι (2-9) και θέλουν να κυνηγήσουν τις τελευταίες πιθανότητές τους για πρόκριση. Εξαρτώνται από τα αποτελέσματα των Red-dicolo και των Σφυριών, αλλά θέλουν τη νίκη για να μείνουν ζωντανοί, κάνοντας το δικό τους χρέος. Ο Συλιγνάκης με τον Κανέλλο θα τα δώσουν όλα για την 8η νίκη της ομάδας τους, με τον Μπιθικιώτη και τον Παπανδρέου να είναι έτοιμοι από τους Μπίρι Μπίρι να τους δυσκολέψουν.

Οι Red-dicolo (9-3) ξέρουν ότι μια νίκη μόνο τους χωρίζει από τη μαθηματική πρόκριση και θέλουν να την πετύχουν απέναντι στην Boom Shakalaka (6-8). Η 10η νίκη σημαίνει και μαθηματική πρόκριση για τους Red-dicolo, που αν την πετύχουν, θα κλειδώσουν παράλληλα και θέση στην πρώτη τριάδα του ομίλου. Ο Κρικας Κ. (13 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Μακρης Ν. (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ) ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι, απέναντι στην Boom Shakalaka που με τον Ηλιόπουλο Κ. (10 πόντοι, 2 ασίστ) και τον Κουτσοθανάση (6 πόντοι, 6 ριμπάουντ) θα προσπαθήσει για την 7η της νίκη.

Οι Shooting Stars (13-1) έχουν μια τελευταία αποστολή να φέρουν σε πέρας για να κατακτήσουν την πρωτιά στον όμιλο, με τους Pistons (10-3) να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την πρώτη θέση. Στο πρώτο παιχνίδι οι Shooting Stars είχαν κερδίσει με 15 πόντους διαφορά και τους αρκεί να προφυλάξουν αυτή τη διαφορά για να βγουν πρώτοι, ακόμα κι αν ηττηθούν στο τελευταίο τους ματς. Βέβαια, ο Σταμάτης (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και ο Σαλτούρος (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ) θα προσπαθήσουν για τη νίκη, αλλά ο Μαράντος (19 πόντοι, 5 ριμπάουντ) με τον Οικονόμου (14 πόντοι) θα τα δώσουν όλα για τις τελευταίες πιθανότητές τους για την πρωτιά.


3ος όμιλος

Οι Ατρόμητοι (5-9) αντιμετωπίζουν τους Aces (4-8). Μπορεί πια να μην υπάρχει ουσιαστικά πιθανότητα πρόκρισης για τις δύο ομάδες, αλλά συνθέτουν ένα σκληρό ζευγάρι που θα μας προσφέρει έναν ωραίο αγώνα. Οι Aces προέρχονται από μεγάλη νίκη και θέλουν με τον Φελεμέγκα (36 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα) και τον Κυριακόπουλο (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ) να φτάσουν τις 5 νίκες, με τον Σιόλα Ν. (25 πόντοι, 9 ριμπάουντ) και τον Γιάχο (10 πόντοι, 8 ριμπάουντ) να παλεύουν για το 6ο ροζ φύλλο της δικής τους ομάδας. Το πρώτο παιχνίδι των δύο είναι καλός οιωνός για το θέαμα, είχε κριθεί στον πόντο υπέρ των Aces.

4ος όμιλος

Οι Κένταυροι (4-8) και οι Filoiadelfia 76ers (4-8) συνθέτουν ένα αρκετά ενδιαφέρον ζευγάρι. Μπορεί να έχουν αποκλειστεί, αλλά σίγουρα θέλουν και οι δύο τη νίκη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον όμιλο. Οι Κένταυροι με τον Παππά (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και τον Κορδονούρη (8 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και οι Filoiadelfia 76ers με τον Διαμαντή (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και τον Μπελιώτη (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ) αναμένεται να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο σε ένα σκληρό ντέρμπι, πρώτο ανάμεσα στους δύο, μιας και το ματς του πρώτου γύρου είχε αναβληθεί.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *