Οι ισορροπίες τέθηκαν στις σειρές των «16» στο Α1 του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» με 4 από τα 8 ματς να λήγουν στο σουτ, ενώ άλλα 3 έληξαν με μονοψήφια διαφορά (το ένα μετά από δύο παρατάσεις). Οι 16 ομάδες έδειξαν ότι δεν δέχονται να μείνουν εκτός, ότι οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές και αναμένουμε τα δεύτερα ματς σε όλες τις σειρές με μεγάλο ενδιαφέρον. Θα πάμε σε οκτώ 1-1 ή θα έχουμε προκρίσεις με 2-0;
Κουλουβάχατα – Red Devils
(Σκορ σειράς 0-1)
Τα Κουλουβάχατα κέρδισαν τον πρώτο αγώνα ελέγχοντας το ματς στο μεγαλύτερο μέρος του. Μπήκαν πολύ δυνατά μέσα και προηγήθηκαν με 24-12 στο δεκάλεπτο για να φτάσουν και στους 20 πόντους πριν την ανάπαυλα, 39-19. Κάπως έτσι κύλησε και η 3η περίοδος, 47-27 ήταν το σκορ κάπου στα μισά του δεκαλέπτου. Όμως, από το 61-44 και μετά, οι Red Devils άλλαξαν την εικόνα του αγώνα και σε μια ύστατη προσπάθεια διεκδίκησης της νίκης μας έδειξαν το τι να περιμένουμε από το δεύτερο ματς.
Μπορεί να μην πήραν το ροζ φύλλο και έτσι να αναγκάζονται να παίξουν με την πλάτη στον τοίχο στη 2η αναμέτρηση, αλλά το 10-23 σερί που έκαναν και μείωσε το παιχνίδι σε 71-67 λίγο πριν τη λήξη του, σίγουρα είναι κάτι που μας εξάπτει το ενδιαφέρον ενόψει της συνέχειας της σειράς. Οι πρωταθλητές στάθηκαν στο ύψος τους στον πρώτο αγώνα και έδειξαν πόσο δύσκολο είναι ακόμα και για τις πιο φιλόδοξες ομάδες να τους καταβάλλουν, αλλά απ’ την άλλη αυτό ήταν και ένα πρώτο κρας τεστ για τους Red Devils, ποιος άλλωστε δεν θα χρειαζόταν ένα απέναντι στους τροπαιούχους για να ξέρει τι προσαρμογές χρειάζεται να κάνει στη συνέχεια;
Στα στοιχεία του αγώνα μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιες απουσίες, όπως αυτή του Μπάιλαν από τα Κουλουβάχατα, ή τα 5 φάουλ του Τσιλάβη σε 11 λεπτά, στοιχείο που είναι πολύ δύσκολο να ξαναδούμε να καταφέρνουν οι Red Devils, ή την απουσία του Εαζαριάν και του Αντωνέα απ’ την άλλη. Παίκτες που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι απ’ τη μία ή την άλλη κατεύθυνση και που θα παίξουν σίγουρα ρόλο στη 2η αναμέτρηση αν βρίσκονται στα ρόστερ των ομάδων τους.
Από εκεί και πέρα οι Red Devils θα πρέπει να προσέξουν τα ριμπάουντ περισσότερο, κάτι βέβαια που είναι πολύ δύσκολο απέναντι στα Κουλουβάχατα που έχουν ψηλά κορμιά από τον άσο ως το πέντε. Στο πρώτο ματς τα ριμπάουντ ήταν 55-36 με 18-11 στα επιθετικά. Ασίστ, κλεψίματα και λάθη ήταν μοιρασμένα και αυτό δείχνει το δρόμο για τους Red Devils που ξέρουν ότι μπορούν να τα πάνε καλύτερα.
Τα Κουλουβάχατα θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο την άμυνά τους στον Μελισσινό, που είχε 17 πόντους με 70% στα σουτ, αλλά και στον Στόλη, που ήταν πολύ καλός στο πρώτο ματς με 22 πόντους. Ο Τριανταφύλλου δύσκολα θα μπορέσει να πάει πιο κάτω από 17 πόντους με 17 σουτ, οπότε μάλλον αυτό πιστώνεται στην άμυνα των Κουλουβάχατων.
Απ’ την αντίπερα όχθη, το πρώτο που θα πρέπει να προσέξουν οι Red Devils και να βρουν λύση είναι ο Καραγιάννης. Με 20 πόντους με 10/19 συν 22 ριμπάουντ (10 επιθετικά) έκανε απίστευτη ζημιά στη ρακέτα. Βέβαια, άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις όταν τα Κουλουβάχατα, ας πούμε, ξεκίνησαν το ματς με 4 παίκτες στην πεντάδα τους που συνήθως κινούνται στο «4» και το «5». Ένα τέτοιο διόλου ορθολογικό σχήμα σε αναγκάζει να κάνεις προσαρμογές και θυσίες στα ματσαρίσματα, και τέτοιες αναγκάστηκαν να κάνουν οι Red Devils στο πρώτο ματς.
Όπως είπα πριν για τα Κουλουβάχατα, έτσι και οι Red Devils πιστώνονται το 8/24 του Κοτίνη, δύσκολα κι αυτοί θα τον κρατήσουν πιο χαμηλά από 24 σουτ για 21 πόντους. Και, βέβαια, υπάρχει και η παρουσία του Πουμπουρίδη απ’ τη μία, του Καπέλη απ’ την άλλη, που δεν ήταν στο πρώτο ματς αυτή που έχουμε συνηθίσει, αλλά αμφότεροι είναι παίκτες που κάνουν τη διαφορά.
Πρόκριση στην οκτάδα για τους πρωταθλητές με 2-0 ή ανάσα ζωής και νίκη στο 1ο από τα δύο do or die παιχνίδια που έχουν μπροστά τους στη σειρά οι Red Devils; Σε κάθε περίπτωση το 2ο ματς της σειράς δεν είναι για να χαθεί, μιας και το αναμένουμε απολαυστικό!
Miners – Αστέρες B.C.
(Σκορ σειράς 0-1)
Τι άλλο μπορεί να μας επιφυλάσσει μια σειρά όπου η ομάδα που έκανε το 1-0 στις νίκες ένιωθε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος όταν έκανε έρμπολ σε ελεύθερο σουτ και βρισκόταν 1 πόντο πίσω; Το επιθετικό ριμπάουντ και το φόλοου του Παππά στην εκπνοή του 1ου αγώνα πιθανότατα θα είναι το highlight της σεζόν. Κι αν δούμε κι άλλες παρόμοιες μαγικές φάσεις ως το τέλος, τότε απλώς είναι σίγουρο ότι θα βάλει ισχυρή υποψηφιότητα για το απόλυτο highlight.
Το πρώτο ματς δεν θα μπορούσε να έχει κριθεί πιο οριακά εκ των πραγμάτων. Κατά τη διάρκειά του είδαμε μια πρώτη περίοδο που οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα (8 εναλλαγές σε 1 δεκάλεπτο!) ενώ στο 2ο δεκάλεπτο το ματς πήγε από +6 των Αστέρων B.C. στο +4 των Miners. Οι Miners έτρεξαν σερί 0-10, οι Αστέρες B.C. απάντησαν με δικό τους σερί 14-0. Οι Miners έβαλαν σουτ (σχεδόν) νίκης στα 3 δευτερόλεπτα, οι Αστέρες B.C. απάντησαν με φόλοου νίκης στην εκπνοή. Εν ολίγοις, ό,τι έχει κάνει ο ένας το έχει κάνει και ο άλλος. Και όλα αυτά στα πρώτα 40 λεπτά της σειράς. Τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το 2ο παιχνίδι;
Στο πρώτο ματς οι δυο ομάδες σούταραν σχεδόν τις ίδιες βολές (19-20), με τους Αστέρες B.C. να είναι καλύτεροι στα δίποντα (41% έναντι 36%) και τους Miners στα τρίποντα (33% έναντι 18%). Οι Miners είχαν περισσότερα ριμπάουντ, αλλά όχι τον έλεγχο που θα περίμενε κανείς όταν ξεκίνησαν το ματς με 12-5 επιθετικά (15-13 στο τέλος του), ενώ οι δυο ομάδες είχαν ίδια λάθη και περίπου ίδιες ασίστ και κλεψίματα.
Όσο πιο μοιρασμένο γινόταν ήταν το πρώτο παιχνίδι, αλλά είδαμε και διάφορα που θα μπορούσαν αμφότεροι να αλλάξουν για να ελέγξουν καλύτερα το δεύτερο. Όπως το να μπορέσουν οι Αστέρες B.C. να περιορίσουν τον Αγάθο και τον Σιούτη στη ρακέτα, με τους δυο τους να βάζουν 25 πόντους και να έχουν 19 ριμπάουντ. Ή το να μπορέσουν οι Miners να δυσκολέψουν τις επελάσεις του Παππά προς τη ρακέτα τους, κάτι που δεν έγινε στο πρώτο ματς. Απ’ την άλλη, όποιος απ’ τους δύο χαλαρώσει από τους 7 πόντους με 2/10 του Παπαδόγιαννη ή τα 1/7 τρίποντα του Μαγκαφά θα έχει κάνει έγκλημα.
Μεγάλη αξία θα έχει και για τις δύο ομάδες να πάρουν και πάλι σκορ από τους υπόλοιπους παίκτες τους, 22-20 ήταν σκορ από τους πάγκους στο πρώτο ματς, ενώ για τους Miners σκόραραν 8 παίκτες και για τους Αστέρες B.C. 10. Είναι ομάδες που βασίζονται στον πλουραλισμό και θέλουν να παίρνουν από όλους τους παίκτες τους βοήθειες, για να διευκολυνθεί η επίθεσή τους. Είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο παιχνίδι και δεν μένει παρά να το απολαύσουμε!
Cleveland Paraliers – Red Hot Chili Hoopers
(Σκορ σειράς 0-1)
Αν δεν είχε κάποιος πειστεί για το κλειστό της σειράς από την ως τώρα σεζόν των δύο ομάδων, ή από το πρώτο preview, νομίζω ήρθε ο πρώτος αγώνας για να πείσει και τον πλέον… άπιστο. Οι δυο τους έπαιξαν 39 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα για να φτάσουν ως εκεί ισόπαλοι και να χρειαστεί ένα τεράστιο τρίποντο από τον Ζυγούμη για το 63-66 στην εκπνοή. Λίγο πιο πριν οι Red Hot Chili Hoopers είχαν πάρει και ένα τεράστιο σουτ από τον Φραγκογιάννη, ενώ στο ενδιάμεσο, στα 3 δευτερόλεπτα είχε ισοφαρίσει με ένα επίσης τεράστιο σουτ ο Κωνσταντίνου!
Μετά από αυτό το φινάλε (το οποίο ομολογώ ότι έχω δει περίπου 35 φορές στο βίντεο) είμαι έτοιμος να ζητήσω από τη διοργάνωση να πάει η σειρά στο best of 5 για να απολαύσουμε περισσότερα από τέτοια ματς. Αυτό, όμως, είναι σχετικά… δύσκολο να γίνει δεκτό, οπότε με το «φόβο» να έχουμε μόνο ένα ή δύο 40λεπτα ακόμα ας μιλήσουμε για το 2ο ματς.
Στον πρώτο αγώνα οι δυο ομάδες συμβάδιζαν σε όλη τη διάρκειά του. Οι Red Hot Chili Hoopers πήραν διαφορά 7 πόντων στο τέλος της 3ης περιόδου, αλλά είδαν τους Cleveland Paraliers να απαντούν και να ισοφαρίζουν αμέσως. Με τις βολές να είναι περίπου ίδιες και τα δίποντα στο ίδιο ποσοστό, το μάτι μας το τραβάνε αμέσως τα τρίποντα και τα ριμπάουντ. Στα ριμπάουντ, οι Cleveland Paraliers είχαν τεράστια κυριαρχία (όπως άλλωστε είχα γράψει ότι ήταν το αναμενόμενο), τα «σκουπίδια» ήταν 55-33 με τα επιθετικά στο 22-7 και τον Κοντοπυράκη να έχει τα μισά επιθετικά της ομάδας του και… σχεδόν τα μισά ριμπάουντ (25 συνολικά).
Απ’ την άλλη, οι Cleveland Paraliers είχαν 4/22 τρίποντα και 10%, ενώ οι Red Hot Chili Hoopers με καλύτερο passing game, είχαν 8/28 και 29%, ενώ εκμεταλλεύτηκαν και την πιο επιθετική τους άμυνα.
Οι Cleveland Paraliers θα πρέπει να σταματήσουν τον Ζυγούμη στο 2ο παιχνίδι, οι 27 πόντοι του με 8/21 σουτ και 8/9 βολές ήταν καθοριστικοί στο πρώτο ματς. Απ’ την άλλη, οι Red Hot Chili Hoopers θα πρέπει να βρουν λύση για να περιορίσουν τον Κοντοπυράκη, ιδίως στη ζημιά που κάνει στα επιθετικά ριμπάουντ, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό. Απ’ την άλλη, θα πρέπει να κάνουν ακόμα καλύτερη δουλειά στον Κωνσταντίνου.
Καταλήγουμε, λοιπόν, πάλι στο ίδιο όπως και στο πρώτο ματς. Έλεγχο των ριμπάουντ, ταχύτητα, μακρινό σουτ και άμυνα. Λέτε να καταλήξουμε και σε ίδιο φινάλε με ένα buzzer-beater ακόμα στη σειρά;
Dirtus Bologna – Laser Derm
(Σκορ σειράς 1-0)
Μπορεί το πρώτο παιχνίδι της σειράς να άνοιξε πολύ μετά από ένα σημείο, αλλά αυτό δεν πρέπει να μπερδεύει όποιον είδε το αποτέλεσμα. Το πρώτο ματς είχε πολλές ιδιαιτερότητες που μας οδήγησαν στο να φτάσουμε στο τελικό 81-57 για την Dirtus Bologna, ένα αποτέλεσμα πολύ πειστικό αν μη τι άλλο. Όμως, ως τότε η Laser Derm είχε δείξει τα δόντια της ανά διαστήματα, ενώ υπάρχουν ενδείξεις στην αναμέτρηση ότι στο 2ο ματς θα δούμε κάτι εντελώς διαφορετικό.
Πρώτα απ’ όλα ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να αμελήσουμε στο ματς είναι ο τραυματισμός του Μπέμπελου. Όταν ο ψηλός της Laser Derm χτύπησε το σκορ ήταν 9-13 για την ομάδα του. Σίγουρα δεν ξέρει κανείς αν θα άντεχε η Laser Derm με αυτόν στο παρκέ, αλλά μετά έμεινε με 6 παίκτες και τον Καψοκόλη να παλεύει μόνος στις ρακέτες. Και μπορεί ο Καψοκόλης να τα κατάφερε περίφημα (17 ριμπάουντ) αλλά σίγουρα δεν έφτανε μόνο αυτός. Από εκεί και πέρα, με ρόστερ 6 παικτών η Laser Derm κατάφερε να είναι μέσα στο ματς ως το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν και η Dirtus Bologna πήγε από το 41-37 στο 47-37 για να αρχίσει μετά να ξεφεύγει στο σκορ και να φτάσει τελικά στο +26 λίγο πριν το τέλος.
Απ’ την άλλη είναι και αυτό το ματς του Ράνη, ματς μοναδικό. Όταν ένας αντίπαλος έχει 12 πόντους, 20 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 4 τάπες, 2 κλεψίματα, και όλα αυτά ενώ παίζει πλέι μέικερ στο ματς, τότε είναι αδύνατο να καταφέρεις να καταβάλεις την ομάδα του. Ο Ράνης έκανε one for the ages εμφάνιση στην ιστορία της λίγκας, ανά διαστήματα φαινόταν να βρίσκεται παντού στο παρκέ ταυτόχρονα. Δίπλα του ο Σπυρόπουλος είχε 29 πόντους με 50% εντός παιδιάς. Αυτά είναι δύο αινίγματα που θα πρέπει να απαντήσει στο 2ο ματς η Laser Derm αν θέλει να έχει ελπίδες. Μπορεί να δούλεψε καλά στην αντιμετώπιση των σουτ του Χαλκιά, ή να περιόρισε τον Αλεξόπουλο στη ρακέτα με τον Καψοκόλη, αλλά το δίδυμο στην περιφέρεια της Dirtus Bologna έκανε απίστευτη δουλειά.
Απ’ την άλλη ο Κυζιρίδης βρήκε διαδρόμους μέσα στο ματς για καλά σουτ, ενώ ο Κανελλόπουλος όποτε πάσαρε έκανε πολύ καλή δουλειά (8 ασίστ). Σίγουρα η Laser Derm θα πρέπει να βελτιώσει το shot selection της ενόψει του δεύτερου αγώνα, ενώ όταν έχεις χάσει και με 24 πόντους στο πρώτο ματς, τότε οι ισορροπίες που έχουν τεθεί χρειάζονται «εμφάνιση-δήλωση» για να αλλάξουν.
Η σειρά έχει φαβορί μετά την πρώτη αναμέτρηση, η Dirtus Bologna έδειξε πόσο ισχυρή είναι στο πρώτο ματς και στην επανάληψη ήλεγξε εντελώς τον αγώνα και την αντίπαλό της, αλλά μετά από 27 παιχνίδια στη σεζόν δεν είναι να παίρνεις αψήφιστα καμία από τις ομάδες που έμειναν ζωντανές από τον μαραθώνιο και έφτασαν στα νοκ άουτ. Ο εγωισμός όλων των ομάδων είναι πολύ ισχυρό κίνητρο και είμαστε μπροστά σε ένα πολύ ενδιαφέρον δεύτερο παιχνίδι!
Paltovic – Nikea Lions
(Σκορ σειράς 0-1)
Η σειρά είναι στο 0-1 και οι Nikea Lions ξέρουν ότι έχουν δύο ευκαιρίες για να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά και σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν λέμε δύο ευκαιρίες, εννοούμε πάντα… το 2ο παιχνίδι. Γιατί μετά, στο do or die τρίτο ματς, η ψυχολογία έχει πάλι αλλάξει και εκείνος που ισοφάρισε συνήθως την έχει με το μέρος του (στην προκειμένη θα είναι οι Paltovic).
Το πρώτο παιχνίδι των δύο ήταν πολύ κλειστό, με συνεχείς ισοπαλίες (πάνω από 7 στη διάρκειά του) και τη διαφορά να μην ανεβαίνει σε κανένα σημείο πάνω από τους 7 πόντους για καμία από τις δύο ομάδες, ενώ και στα 10 λεπτά της 4ης περιόδου η απόσταση που τους χώριζε ήταν το πολύ 2 σουτ. Εν ολίγοις, πιο οριακά δεν γίνεται, οπότε μπαίνουμε στο δεύτερο παιχνίδι έχοντας αυτό στο μυαλό μας.
Και, βεβαίως, ότι τώρα οι δυο ομάδες γνωρίζονται. Δεν είχαν συναντηθεί ως τώρα στη χρονιά, αλλά πια δεν έχουν πολλά να κρύψουν, ιδίως στον τρόπο με τον οποίο τους αρέσει να αγωνίζονται. Η ταχύτητα του ενός, η διεισδυτικότητα του άλλου, είναι στοιχεία που θα κρίνουν το 2ο παιχνίδι, στοιχεία που θα τα δούμε να κάνουν την εμφάνισή τους στη διάρκεια του ματς και να παίζουν το ρόλο τους. Το ποιος θα ελέγξει τα ριμπάουντ, το ποιος θα ελέγξει το ρυθμό, σε ένα ματς που κρίνει τη σεζόν για τους Paltovic, οι οποίοι παίζουν με την πλάτη στον τοίχο αλλά είναι βέβαιο ότι θα έχουν πολλούς άσους στο μανίκι τους πριν αποδεχτούν την πιθανότητα ήττας.
Run ‘n’ Gun – Big Ballers
(Σκορ σειράς 1-0)
Πριν αρχίσει η σειρά, πολλοί είχαν απορία ως προς το πόσο ανταγωνιστικοί θα είναι οι Big Ballers απέναντι στους αήττητους Run ‘n’ Gun. Μπορεί οι Run ‘n’ Gun να πήγαν στο 27-0 μετά το πρώτο ματς, αλλά νομίζω η απορία περί ανταγωνισμού λύθηκε. Οι Big Ballers όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά υπήρχαν πολλές στιγμές μέσα στο ματς που άγγιζαν τη νίκη. Μάλιστα, στο 4ο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 58-57 σε κάποια στιγμή του, με το παιχνίδι να είναι στην κόψη του ξυραφιού. Από εκεί και πέρα ένα 0-7 των Run ‘n’ Gun ήταν που έκρινε το ματς, καθώς μετά το 65-57 οι Big Ballers δεν είχαν άλλη απάντηση.
Το 70-62 μπορεί να ξεγελάει, αλλά αν δούμε τη διακύμανση του σκορ, οι Big Ballers είχαν και το προβάδισμα σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και μέχρι το 37-42, ενώ στο τέλος οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που έκριναν την αναμέτρηση.
Τι θα πρέπει, λοιπόν, να προσέξουν οι Big Ballers για να ισοφαρίσουν τη σειρά; Πρώτα απ’ όλα να βρουν λύση για τον Χιώτη που ήταν ασταμάτητος στο πρώτο ματς με 31 πόντους με 12/15 δίποντα. Κορμιά έχουν πολλά, ίσως μια εναλλαγή παικτών πάνω του να τον κούραζε περισσότερο. Από εκεί και πέρα με τα λάθη να είναι 15-11 δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν τα πήγαν περίφημα, ιδίως αναγκάζοντας Πανδή και Αντωνίου σε 12 λάθη. Η ενδεχόμενη εμφάνιση του Καραλή ίσως αλλάξει τις ισορροπίες στην περιφέρεια στον τομέα αυτόν, με τους Big Ballers να πρέπει να προσέξουν στο 2ο ματς και τα φάουλ τους λίγο περισσότερο, ιδίως τα φάουλ βολών γιατί μπορεί οι Run ‘n’ Gun να είχαν 46% στο πρώτο ματς, αλλά είναι από τις πιο εύστοχες ομάδες της λίγκας γενικά.
Οι Run ‘n’ Gun είδαν τους αντιπάλους τους να έχουν 4/33 τρίποντα στο πρώτο ματς. Αλλά επειδή οι Big Ballers είναι ομάδα που σουτάρει καλά από μακριά, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να μπουν τα σουτ στο 2ο παιχνίδι. Τα τρίποντα γενικά θα πρέπει να παίξουν ρόλο στη σειρά, δύο ομάδες με πολύ καλούς σουτέρ και είχαν 8/60 στο πρώτο παιχνίδι, 15% και 12% αντίστοιχα.
Αφού οι ισορροπίες της σειράς τέθηκαν, ας αναμένουμε ένα αρκετά ενδιαφέρον δεύτερο παιχνίδι για το 1-1 ή το 2-0.
Ρεμπελιακός – Στιγκιντριακοί
(Σκορ σειράς 1-0)
Ήταν ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ζευγάρια στη φάση των «16» και δεν μας απογοήτευσε. Φιλίες και… αγάπες τελείωσαν κάπου εκεί στην 3η περίοδο και μετά το ματς έγινε κόλαση (σε κόσμια πάντα πλαίσια). Με βάση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και οι δύο μπορούν να κομπάζουν. Και αυτή ακριβώς είναι η καλύτερη συνταγή για να έχουμε έναν εξίσου ωραίο δεύτερο αγώνα στη σειρά.
Ο Ρεμπελιακός έδειξε στην αρχή ότι έχει τον τρόπο να ελέγξει τη σειρά: 25-11 και 44-26 λίγο μετά για να πάμε και στο 55-40. Κάπου εκεί το ματς άλλαξε. Από το σημείο εκείνο ως το τέλος της κανονικής διάρκειας ένα σερί 6-21 από τους Στιγκιντριακούς μάς έφερε στο 61-61. Η πρώτη παράταση ήταν οριακή, με τους Στιγκιντριακούς και πάλι να έρχονται από το -6 για να ισοφαρίσουν, ενώ στη 2η το 10-0 του Ρεμπελιακού καθάρισε τον αγώνα στο 81-74.
Απ’ τη μία ο Ρεμπελιακός νιώθει ότι πατάει καλά στα πόδια του, ότι είναι καλύτερος, ότι μπορεί να χτίσει διαφορά, ότι με τον Ηλιάκη να έχει 5/24 σουτ (και τα 3 από τα 5 στη 2η παράταση) κέρδισε το ματς, άρα είναι αυτός που θα πάρει τη σειρά. Απ’ την άλλη, οι Στιγκιντριακοί σκέφτονται ότι τους έφταναν 15 λεπτά για να εξαφανίσουν διαφορά 18 πόντων, ότι έτρεξαν ένα τρελό σερί στο 4ο δεκάλεπτο, ότι αν από την αρχή είναι σοβαροί το έχουν το ματς, ότι αν δεν είχαν πετάξει τόσες βολές (22/36) θα είχαν αυτοί το 0-1.
Και μέσα σε όλα έχεις τα αστέρια του καθενός να έχουν επιβεβαιώσει τον εγωισμό τους. Ο Ηλιάκης έγραψε 8 συνεχόμενους πόντους για το 79-71 στη 2η παράταση, ο Γράψας έβαλε ένα απίστευτο σουτ στο τέλος της κανονικής διάρκειας για την παράταση, ο Γαβρίδης ισοφάρισε στο τέλος της 1ης παράτασης. Εν ολίγοις, όλοι νιώθουν ότι το έχουν στα χέρια τους, γεγονός που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο το 2ο ματς.
Ο Ρεμπελιακός θα πρέπει να βρει λύση για Γράψα και Γαβρίδη, καθώς στο πρώτο ματς τους έδωσε 24 βολές, ενώ δέχτηκε 43 πόντους και του πήραν 25 ριμπάουντ. Απ’ την άλλη, ο Τάσσιος και ο Μαρκοζάνης θα πρέπει να είναι στις σκέψεις των Στιγκιντριακών, μιας και έκαναν τη διαφορά ο ένας στην επίθεση, ο άλλος στην άμυνα. Και, βέβαια, το πώς θα απελευθερώσουν τον Γαβρίδη από τη σκυλίσια άμυνα του Κοντογεώργη.
Αναμένουμε τη 2η μάχη με όλα αυτά στο μυαλό και μεγάλη ανυπομονησία.
Victorious – Α.Ε.Π.Ε.
(Σκορ σειράς 1-0)
Όταν σε ένα ματς έχεις 4 ισοπαλίες και 10 εναλλαγές στο προβάδισμα σε συνολικά 119 πόντους, νομίζω δεν έχεις πολλά παραπάνω να πεις για να δείξεις ότι ήταν οριακό. Στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στη Victorious και την Α.Ε.Π.Ε., έχεις κι άλλα. Όπως ότι οι δυο ομάδες έκαναν περίπου τον ίδιο αγώνα. Η Α.Ε.Π.Ε. προηγήθηκε με 8 πόντους και είδε τη Victorious να ισοφαρίζει με 8-0, η Victorious προηγήθηκε με 10 πόντους και είδε την Α.Ε.Π.Ε. να προσπερνά με 2-13. Και πάνω απ’ όλα, ότι το ματς κρίθηκε στην εκπνοή του.
Τρελό τρίποντο απ’ την κορυφή για το 60-59 στα 2 δευτερόλεπτα, επαναφορά από τα 9 μέτρα μετά από τάιμ άουτ και άστοχο σουτ στην εκπνοή. Η σειρά έχει πάρα πολύ μέλλον και νομίζω ότι δεν θα χορτάσουμε ούτε με τον δεύτερο αγώνα.
Τι δεν είδαμε στον πρώτο αγώνα; Τον Χριστόπουλο και τον Λιανό απ’ τη μία και τον Κωνσταντίνου με τον Πρινιωτάκη απ’ την άλλη. Η παρουσία καθενός ξεχωριστά θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στον αγώνα, η παρουσία και των 4 μαζί, θα μπορούσε να μας προσφέρει ένα απ’ τα καλύτερα ματς της σεζόν. Αλλά ακόμη κι έτσι, ακόμα και με 3 παίκτες από κάθε πλευρά να παίζουν πάνω από 36 λεπτά, δεν νομίζω ότι έχει κανείς παράπονο.
Η Α.Ε.Π.Ε. είχε τη Victorious να τα πηγαίνει περίφημα από το τρίποντο, σίγουρα της έδωσε χώρους μακριά (35 δίποντα και 30 τρίποντα η Victorious στο ματς) αλλά τα 12/30 είναι πολύ υψηλό ποσοστό για τους νικητές. Απ’ την άλλη, κι αυτοί λίγο συμβιβάστηκαν με την ευστοχία τους από μακριά, δεν κυνήγησαν φάσεις στη ρακέτα όσες θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να σουτάρουν 6 βολές στο ματς. Απ’ την αντίπερα όχθη η Α.Ε.Π.Ε. είχε 1/12 τρίποντα, αλλά μπήκε 52 φορές μέσα από το τρίποντο. Έτσι φόρτωσε περισσότερο τη Victorious και πήγε 19 φορές στις βολές. Η Victorious θα πρέπει να προσέξει περισσότερο το συνδυασμό αυτών των δύο πραγμάτων.
Και να προσέξει και τον Τσάμη, που με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ έκανε τη διαφορά για την ομάδα του. Παρόμοια εμφάνιση από τον Χρυσανθακόπουλο με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ αυτός και ο Τσιάκας είχαν 10/19 τρίποντα! Η Victorious τώρα ξέρει πόσο καλά μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι οι ψηλοί της Α.Ε.Π.Ε., το είδε με τις πάσες του Καμζέλα, η Α.Ε.Π.Ε. πια ξέρει ότι ο Θεοδωρόπουλος μπορεί να χτυπήσει και κοντά και μακριά απ’ το καλάθι.
Μπορεί το σκορ να είναι στο 1-0 για τη Victorious αλλά αμφότερες νιώθουν ότι τους άξιζε η νίκη στο πρώτο ματς. Οπότε, στο δεύτερο καμία δεν θα χαριστεί στην άλλη ούτε στο ελάχιστο κι εμείς ετοιμαζόμαστε για μια πολύ σκληρή αναμέτρηση.