Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2014-15 / Η ώρα για το ματς της χρονιάς!

Η ώρα για το ματς της χρονιάς!

 

Οι άλλοι τρεις είναι ήδη εκεί και περιμένουν. Η πόρτα είναι ακόμα μισάνοιχτη και αργά αργά κλείνει. Και το βράδυ της Τρίτης θα κλείσει τελείως. Ως τότε, μόνο ένας ακόμα θα έχει μπορέσει να μπει μέσα. Η τετράδα του Challenge League του «Πάνος Ζαχαρογιάννης» είναι κατά τα 3/4 κλεισμένη. Ήρεμη Δύναμη και Athens Supergrungers δίνουν την ύστατη μάχη των προημιτελικών μπροστά στην πόρτα της για το ποιος θα την κλείσει πίσω του μπαίνοντας για να παλέψει για τον τίτλο!

Ήρεμη Δύναμη – Athens Supergrungers
(Σκορ σειράς: 1-1)

Αρκετά σκαμπανεβάσματα είδαμε στο δεύτερο ματς, δείγμα του πόσο σκληρή θα είναι η μάχη στην 3η αναμέτρηση. Οι Athens Supergrungers προηγήθηκαν με 6 πόντους στην πρώτη περίοδο, για να δουν την Ήρεμη Δύναμη να απαντά για να περάσει με +12 στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στην επανάληψη οι δυο ομάδες συμβάδιζαν, καμία δεν προηγήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων από το 39-36 και μετά, ενώ στο τέλος είχαμε 4 συνεχόμενες ισοπαλίες για να οδηγηθούμε στην παράταση, όπου οι Athens Supergrungers ισοφάρισαν τη σειρά σε 1-1.

Στο πρώτο παιχνίδι είδαμε 3 παίκτες από κάθε ομάδα να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων, σε ένα ματς με πολύ καλό ρυθμό. Οι Athens Supergrungers σούταραν με 43% στα δίποντα και 27% στα τρίποντα, με την Ήρεμη Δύναμη να έχει κι αυτή 43% στα δίποντα και 31% στα τρίποντα. Οι Athens Supergrungers είχαν περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ στο ματς (9-14 τα επιθετικά) και λιγότερα λάθη (11-8 τα λάθη), και με αυτά θα πρέπει να πορευτούν και στο 3ο ματς για να παλέψουν για την πρόκριση.

Η Ήρεμη Δύναμη κέρδισε τη μάχη με τον Βαρβαρίγλο στην επίθεση, αφού τον περιόρισε στα 3/14 σουτ, αλλά τα 15 ριμπάουντ του με τις 7 ασίστ, προκάλεσαν πολλά προβλήματα. Από εκεί και πέρα η Ήρεμη Δύναμη δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Κατσαμπανη, που είχε 10/18 σουτ και 25 πόντους με 18 ριμπάουντ, αλλά και τον Θεοδώρου που είχε 22 πόντους με 8/17 σουτ.

Ίδια κατάσταση και απ’ την άλλη πλευρά, ο Τσιβράς είχε 10/17 σουτ και 26 πόντους, ενώ ο Βλάχος 13 πόντους και 11 ριμπάουντ με 5/14 και ο Τσιρκος 16 πόντους και 7 ριμπάουντ με 7/18. Οι δυο ομάδες ταιριάζουν αρκετά στα σχήματά τους, αυτό φάνηκε στο 2ο παιχνίδι όταν αντί να εξουδετερώσουν η μία την άλλη, κατάφεραν να παίξουν αμφότερες καλά και να μας προσφέρουν έναν πολύ ωραίο αγώνα. Έχουν και οι δύο τα κορμιά για να σταματήσουν τα δυνατά χαρτιά του αντιπάλου, κάτι που πρέπει και οι δύο να κάνουν στο 3ο παιχνίδι, μιας και πλέον τα στοιχήματα είναι πολύ υψηλά για να αφήσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλο να περιφέρεται χωρίς πρόβλημα στην άμυνά τους.

Ο έλεγχος των ριμπάουντ, ο περιορισμός των λαθών, το καλό passing game και τα ελεύθερα σουτ στο τρανζίσιον θα κρίνουν την αναμέτρηση εν πολλοίς, ενώ ρόλο θα παίξουν και τα τρίποντα, μιας και οι δύο ομάδες σουτάρουν αρκετά απ’ έξω. Στο 2ο παιχνίδι οι δυο ομάδες σούταραν 59 τρίποντα και το μακρινό σουτ είναι κάτι που δοκιμάζουν πολύ μέσα στον αγώνα, οπότε όποια καταφέρει να ξεπεράσει το άγχος για να σουτάρει καλύτερα από μακριά θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη σε ένα ματς στο οποίο κρίνεται όλη η σεζόν και μας κάνει να στρέφουμε το βλέμμα με μεγάλο ενδιαφέρον για να το παρακολουθήσουμε.

About nikolask11

Check Also

Στους Over the River η κούπα!

Οι Over the River επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν το απόλυτο φαβορί για την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *