Home / NBA / Χάνει και το 2015-16 με νέο χειρουργείο ο Εμπίιντ

Χάνει και το 2015-16 με νέο χειρουργείο ο Εμπίιντ

Όταν το 2014 οι Φιλαντέλφια Σίξερς επέλεγαν τον Τζολ Εμπίιντ στο νούμερο 3 του ντραφτ νομίζω κανείς δεν φανταζόταν ότι η περίπτωσή του ένα χρόνο αργότερα θα αναφερόταν στην ίδια πρόταση με περιπτώσεις όπως εκείνη του Γκρεγκ Όντεν. Ο Εμπίιντ ακόμα δεν έχει παίξει ούτε ένα ματς στο NBA και όλα δείχνουν ότι δεν θα παίξει ούτε το 2015-16. Ο λόγος είναι η νέα επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Τρίτη στο δεξί του πόδι, δεύτερο χειρουργείο στο ίδιο πόδι σε δύο χρόνια.

Ο Εμπίιντ έκανε μεταμόσχευση οστού στο δεξί πόδι, αντικαθιστώντας δύο βίδες που είχαν τοποθετηθεί πέρσι με μόσχευμα από το ισχίο του. Όλα ξεκίνησαν πέρσι όταν ο Εμπίιντ έκανε εγχείρηση τον Ιούνιο για να διορθώσει ένα κάταγμα κόπωσης στο δεξί πόδι. Τον φετινό Ιούνιο οι Σίξερς ανακοίνωσαν ότι ο Εμπίιντ είχε πισωγύρισμα στην αποθεραπεία του με πιο πιθανό αποτέλεσμα να χάσει άλλη μία σεζόν.

Πάντως, ο χειρουργός Μάρτιν Ο’ Μάλι είπε «η ακεραιότητα του κόκκαλου ήταν ακόμα καλύτερη απ’ ότι περιμέναμε και είναι σε πολύ καλή κατάσταση για να υποστηρίξει μια πλήρη αποκατάσταση».

Οι Σίξερς συναντήθηκαν με γιατρούς απ’ όλο τον κόσμο μόλις ο Εμπίιντ έπαθε το πισωγύρισμα τον Ιούνιο, συγκέντρωσαν στα ιατρεία της ομάδας ειδικούς από Νέα Υόρκη, Βόρεια Καρολίνα, Κολοράντο, Καλιφόρνια, Πενσιλβάνια, Αυστραλία, Ολλανδία και Κατάρ, για να δουν τι θα κάνουν με το πόδι του παίκτη τους.

Οι Σίξερς περιμένουν τον Εμπίιντ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο πιστεύουν πια ότι θα τον δουν στα παρκέ με τη φανέλα τους, ή αν ήδη σκέφτονται ότι η επιλογή του 2014 πήγε χαμένη. Φέτος στο ντραφτ επέλεξαν τον Τζαλίλ Οκαφόρ, σίγουρα αυτό κάτι δείχνει.

Ο Ντέιβιντ Μάρτιν, διευθυντής ανάπτυξης και έρευνας απόδοσης της ομάδας, είπε: «Θα προχωρήσουμε τώρα στην πρώτη φάση της αποκατάστασης, όπου θα επικεντρωθούμε στη γενική υγεία και την καλή κατάσταση, αλλά και την κίνηση χωρίς βάρη για το τραυματισμένο πόδι. Θα εντάξουμε μια μεγάλη γκάμα πηγών στο πρόγραμμα επιστροφής του Τζολ, τέτοια που θα θεωρήσουμε ότι θα του δώσει τις περισσότερες πιθανότητες να έχει πλήρη ανάρρωση».

Ο Εμπίιντ έκανε εγχείρηση στο πόδι πριν το ντραφτ του 2014 αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους Σίξερς απ’ το να ρισκάρουν στο νούμερο 3. Μετά την πρόσφατη εγχείρησή του ο Εμπίιντ ανέβασε τη φωτογραφία του άρθρου στο Instagram γράφοντας «Όλα πήγαν πολύ καλά. Ενθουσιασμένος για το μέλλον».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *