Home / Α1 / "When the tough gets going, the going gets tough!"… Ε???

"When the tough gets going, the going gets tough!"… Ε???

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουνίου 2007

Τελείωσε και ο τρίτος αγώνας των τελικών της Α1, ο οποίος ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν γίνει φέτος σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου (συμπεριλαμβανομένου και του NBA). Με το που κατακάθισε ο κουρνιαχτός από την ένταση της ματσάρας, έρχομαι για να σχολιάσω λίγο κάποια από τα όσα πέρασαν στην ιστορία χτες ξεκινώντας από τα αγωνιστικά και τελειώνοντας με τα … τηλεοπτικά.

Πρώτον: Ο Διαμαντίδης έκανε φάουλ στον Πεν στην τελευταία φάση της παράτασης και το γεγονός ότι οι διαιτητές δεν το σφύριξαν, μπορεί μόνο να θεωρηθεί αλλοίωση αποτελέσματος.

Δεύτερον: (τουν, την, τιν, τουν [ήχος από καμπανάκι ξενοδοχείου]) Παρακαλείται ο κύριος Διαμαντίδης να περάσει από τη ρεσεψιόν για να επιστρέψει στον κύριο Άκερ τη χαμένη μπασκετική του ταυτότητα (και αξιοπρέπεια).

Τρίτον: Ξέρετε τι ακριβώς σήμαινε η φάση του Ακερ με τον Διαμαντίδη; Μόνο αυτό… «Είμαι ένα χρόνο την Ελλάδα και δεν έχω καταλάβει τίποτα. Νομίζω ότι μπορώ να κλέψω την μπάλα μέσα στο ΟΑΚΑ και να πάω χαλαρός για κάρφωμα, καθώς 15.000 κόσμος και 5 παίκτες θα με χαζεύουν να τους κλείνω το σπίτι. Εγώ είμαι Αμερικανός και είμαι ο μόνος που μπορώ να πηδήξω». Φίλε είσαι βαθιά νυχτωμένος. Ελπίζω να ξύπνησες.

Τελείωσα με τα αγωνιστικά ενός ματς που ήταν η απόλυτη διαφήμιση του αθλήματος. Περνάω στα πιο ενδιαφέροντα

– Ο «άνθρωπος που έκοψε το μπάσκετ στον Γκάλη», είπε χτες το εξής αμίμητο για τον Τομάσεβιτς: «Από τον καιρό του Σαμπόνις έχουμε να δούμε τέτοιον πλέι μέικερ ρακέτας». Δεν έχω κάτι με τον Ντέγιαν, τον οποίο εκτιμώ αφάνταστα από τις φορές που έχουμε μιλήσει, καθώς είναι άνθρωπος τεράστιου ήθους και υψηλής νοημοσύνης, ενώ είναι και καλός παίκτης, αλλά… Αλλά όταν δεν παρακολουθείς μπάσκετ ρε φίλε (ή μάλλον, όταν έχεις να «δεις» μπάσκετ από τον καιρό του Σαμπόνις) τι τις πετάς; Δε θα επεκταθώ παρά μόνο σε ένα όνομα. Στον απόλυτο «πλέι μέικερ ρακέτας» (όπως λέει και ο «άνθρωπος που έκοψε το μπάσκετ στον Γκάλη»): Νικόλα Βούισιτς τον λένε.

– Συμπληρώνοντας το προηγούμενο, ακούστε ένα καλό: Το ξέρετε ότι τον «άνθρωπο που έκοψε το μπάσκετ στον Γκάλη» τον πληρώνουμε εμείς κι εσείς για να λέει τη γνώμη του για τα όσα «βλέπει» στους αγώνες; Βέβαια, αν ποτέ μπορούσε να «δει» μπάσκετ, θα έκανε αυτό που έκανε;

– Και φτάνω στον ζεν πρεμιέ«When the tough gets going, the going gets tough», είπε χτες για πολλοστή φορά σε αναμετάδοση. Ρε φίλε, αφού δεν το έχεις, τι το κουράζεις; «When the going gets tough, the tough gets going»… λέω εγώ τώρα.

– Θέλω επίσης να στηλιτεύσω την… ύπαρξη του Δημήτρη Ιτούδη στον σχολιασμό ενός all-star game πριν από 4 χρόνια. Αν θυμάστε, τότε ο Ιτούδης είχε εξηγήσει στον ζεν πρεμιέ την «έξτρα πάσα». Γιατί ρε Δημήτρη; Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει και ο ζεν πρεμιέ το έχει πετύχει σωστά συνολικά 4-5 φορές. Όποτε βλέπει την μπάλα να γυρίζει πετάει «έξτρα πάσα» και όποιον πάρει ο Χάρος. Τζάμπα είναι εξάλλ
ου… Βέβαια, δεν μπορώ να πω, εξηγεί καλά τι σημαίνει το «pick ‘n’ roll».

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *