Home / NBA / Ρεκόρ Κάρι στην επιστροφή για το 3-1!

Ρεκόρ Κάρι στην επιστροφή για το 3-1!

Ο Στεφ Κάρι ήταν λίγο σκουριασμένος όταν μπήκε ως αλλαγή μετά από τα πρώτα 6 λεπτά στο 4ο παιχνίδι της σειράς των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Σχετική απόδειξη τα 0/9 τρίποντα με τα οποία ξεκίνησε τον αγώνα. Η συνέχεια, βέβαια, ήταν εντελώς διαφορετική για τον MVP του NBA, που τελείωσε τον αγώνα με 40 πόντους, βάζοντας 17 στην παράταση για να δώσει τη νίκη με 125-132 στην ομάδα του και να τρελάνει για ακόμα μία φορά τον μπασκετικό κόσμο.

Οι 17 πόντοι που έβαλε ο Κάρι είναι οι περισσότεροι που έχει πετύχει παίκτης του NBA σε μία παράταση, στην κανονική περίοδο ή στα πλέι οφς, στην ιστορία της λίγκας! Πώς σχολίασε ο Στιβ Κερ την επιστροφή του Κάρι στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα; «Θέλω να κάνω μια ανακοίνωση πριν ξεκινήσουμε. Σε περίπτωση που κάποιος αναρωτιέται, ο Στεφ θα ξεκινήσει βασικός στο επόμενο ματς».

Αρχικά ο Κάρι είχε υπολογιστεί να αγωνιστεί 25 λεπτά περίπου (όλα αυτά μαθεύτηκαν αφότου τον είδαν να μπαίνει στο γήπεδο για ζέσταμα, καθώς ως τότε οι Ουόριορς τον είχαν ως αμφίβολο για το ματς), αλλά έπαιξε αναγκαστικά πολύ περισσότερο λόγω της αποβολής του Σον Λίβινγκστον με δύο τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία. Ερχόμενος από τον πάγκο, σε 37 λεπτά ο Κάρι είχε 40 πόντους, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ, με 16/32 σουτ και αν αναλογιστεί κανείς ότι μπήκε με 0/9 τρίποντα μάλλον καταλαβαίνει γιατί το +10 που είχαν οι Τρέιλ Μπλέιζερς στο ημίχρονο χάθηκε στην επανάληψη. Στην παράταση ο Κάρι έβαλε 17 πόντους και όλη η ομάδα του Πόρτλαντ… 14. Συνολικά έβαλε 27 πόντους στο 4ο δωδεκάλεπτο και την παράταση με 10/14 σουτ (5/7 τρίποντα).

Στα πρώτα 0/9 του Κάρι άρχισαν να ψάχνονται οι λίστες με την τελευταία φορά που δεν έβαλε τρίποντο (ήταν το 11/11/2014 κόντρα στους Σπερς, πλέον πριν από 176 αγώνες). Τελικά ο Κάρι είχε 5/7 στη συνέχεια και τα πράγματα ήρθαν στη φυσική τους ροή.

Ο Κάρι έγινε ο 2ος παίκτης τα τελευταία 40 χρόνια στο NBA που βάζει 40 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο σε αγώνα πλέι οφς. Ο πρώτος ήταν ο Νικ Βαν Έξελ το 2003.

Όσο για το κακό ξεκίνημα στον αγώνα; Με τις δηλώσεις του δεν έδειξε ότι τον προβλημάτιζε ιδιαίτερα όσο αστοχούσε στο ένα σουτ μετά το άλλο: «Δεν χάνεις την αυτοπεποίθησή σου. Πρέπει απλώς το σώμα σου να σε προφτάσει ξανά, να έρθει εκεί που είσαι εσύ».

Δεν ήταν μόνο ο Κάρι στο ματς, βέβαια. Ο Τόμπσον είχε 23 πόντους με 5/10 τρίποντα, ενώ ο Γκριν 21 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 7 τάπες. Οι Ουόριορς επιστρέφουν στο Γκόλντεν Στέιτ για τον 5ο αγώνα και ο Γκριν έδωσε το σύνθημα όταν ρωτήθηκε για τους Τρέιλ Μπλέιζερς: «Αν τους θεωρώ τελειωμένους; Ναι, σίγουρα τους θεωρώ τελειωμένους».

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *