Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Απονομή δικαιοσύνης

Απονομή δικαιοσύνης

Δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου 2009
 
Σε κάποιο επίπεδο, ο Άρης πρέπει να σκέφτεται ότι καλύτερα θα ήταν να μην είχε πάρει τη wild card, ή να έχει μετανιώσει τα “καλύτερα που πέσαμε με το Μαρούσι”. Τουλάχιστον, ο Ματσόν θα πρέπει…

Τα λόγια τα μεγάλα που ακούγονταν στο Αλεξάνδρειο μόλις έγινε η κλήρωση τον Ιούλιο, τώρα ψάχνουν μέρος να κρυφτούν, καθώς η εκδίκηση που ζητούσε ο Άρης ήρθε μόνο στα χαρτιά. Κι αν στο πρώτο ματς ο καταπληκτικός κόσμος των «κιτρίνων» κράτησε την ομάδα, στο δεύτερο παιχνίδι αυτή ξεγυμνώθηκε πλήρως.

Ουσιαστικά, αποδόθηκε δικαιοσύνη, το Μαρούσι πήρε αυτό που του άξιζε, καθότι το είχε κερδίσει από την περσινή σεζόν με το σπαθί του. Βέβαια, έχει ακόμη δρόμο μπροστά του για να φτάσεις την Ευρωλίγκα. Δεν είναι μυστικό ότι η Ευρωλίγκα προτιμά την Άλμπα στους ομίλους, οπότε μένει να δούμε τι αντιμετώπιση θα έχει από τη διαιτησία στον επόμενο γύρο το Μαρούσι.

Ο Άρης θα απουσιάσει για ακόμη μία χρονιά από τους ομίλους της Ευρωλίγκας και στη διοργανώτρια αρχή θα λείψει πολύ ο κόσμος του «αυτοκράτορα», ιδίως αν στους ομίλους φτάσει το Μαρούσι. Όμως, οι μάχες κερδίζονται στο παρκέ κι εκεί ο Άρης κατατροπώθηκε.

Εμφανώς ανέτοιμος για τη σειρά, στο δεύτερο παιχνίδι έδειξε όλες του τις αδυναμίες. Με τον Ντέι ανέτοιμο, τον Κλαρκ να μην μπορεί μόνος του να τα κάνει όλα και τον Αργυρόπουλο τραυματία, ο Άρης δεν είχε πλέι μέικερ. Ουσιαστικά δείχνει ότι σε αυτή τη θέση θα πονά όλο το χρόνο. Όπως και στην περιφέρεια. Ο Χατζηβρέττας στάθηκε ξανά στο ύψος του, αλλά, μεταξύ μας, το περιμέναμε. Ο Ρίτσαρντσον απ’ την άλλη όχι. Είναι άδικο να κρίνεις κάποιον από δύο ματς, αλλά ήδη ο ένας στόχος έκανε φτερά.

Μετά το πρώτο παιχνίδι μιλούσαμε για την εμπειρία του Άρη φέτος. Στο κλίμα αυτό, πρέπει να ομολογήσω ότι τα νευράκια που είχε ο Ντικούδης από την αρχή σχεδόν του αγώνα ήταν απαράδεκτα για παίκτη της κλάσης και των παραστάσεών του. Οι πιο έμπειροι παίκτες πρέπει να τραβάνε όλη την ομάδα στα δύσκολα, όχι να επιτείνουν την κατάσταση.

Θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα για κάθε παίκτη του Άρη, αλλά η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε νωρίς στη σεζόν και ότι το αρνητικό κλίμα του αποκλεισμού μπορεί να αντιστραφεί και στο πρωτάθλημα και στο Eurocup. Σύμφωνοι, το Eurocup δεν είναι Ευρωλίγκα, αλλά το Final Eight είναι μεγάλος στόχος.

Οι ευθύνες σίγουρα βαραίνουν τον Αντρέα Ματσόν, καθώς ο Άρης εμφανίστηκε χωρίς καμία ψυχολογία και στα δύο ματς. Αν δούμε τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, τα σκορ ήταν 17-9 και 27-9. Δηλαδή συνολικά 44-18 στα πρώτα δεκάλεπτα των δύο αγώνων, με τον Άρη να μην μπορεί να βάλει ούτε δέκα πόντους. Βέβαια, όπως είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση για τη διαδοχολογία. Ασχέτως με το πόσο καλές είναι ενδεχόμενες λύσεις (ο Κατσικάρης σαφώς και είναι πρωτοκλασάτη επιλογή), οι αλλαγές δεν φέρνουν επιτυχία, ιδίως αν η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες και ο νέος προπονητής θα αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα ξένους. Εδώ ξεκάθαρα έχουμε πει ότι δεν είμαστε υπέρ των αλλαγών προπονητών, καθώς η ιστορία δείχνει ότι όποια ομάδα έχει υπομονή πάντα δικαιώνεται, αλλά αν είναι ο Άρης να αλλάξει τον Ματσόν, τουλάχιστον ας το κάνει τώρα και όχι… λίγο πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ή μετά την πρώτη ήττα εκεί. Αλλιώς, ας τον στηρίξει χωρίς να δίνεται τροφή σε τέτοια σενάρια.

Το αντίθετο ισχύει για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, που ήδη κέρδισε το πρώτο μεγάλο στοίχημα που έβαζε υπογράφοντας. Το ρόστερ του Αμαρουσίου είναι πολύ καλό και ο Πελεκάνος το είχαμε γράψει από πέρσι ότι θα αναγεννιόταν σε τέτοια ομάδας με χρόνο συμμετοχής. Όταν κερδίζεις αγώνα με ισοδύναμη ομάδα με 29 πόντους ειλικρινά ό,τι κι αν πει κανείς φαντάζει αστείο, όμως θα ήθελα να σχολιάσω πως το Μαρούσι κατά τη γνώμη μου χρειαζόταν ένα καλύτερο ψηλό από τους Χόμαν, Κένταλ, Αριγκμπάμπου. Την αμυντική δουλειά που θέλει ο Μπαρτζώκας την κάνουν, αλλά επιθετικά ίσως χρειαζόταν κάτι παραπάνω. Θα έχουμε καιρό να τα πούμε.

Το ανέκδοτο των ημερών είναι ότι η ΕΡΤ (ιδίως στην αναμετάδοση της Θεσσαλονίκης) ανακάλυψε τώρα πόσο καλός παίκτης είναι ο Κις. Οι πιο… ψαγμένοι της πρώτης μετάδοσης είπαν ότι τον είχαμε δει από πέρσι, αλλά ότι έπαιζε και… πρόπερσι στην Α1, κανείς δεν το θυμήθηκε. Μάλλον δεν θα είχε πάει καλά τότε… Ο Κις για μια ακόμη φορά ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε το Μαρούσι και φέτος έχει την ευκαιρία να τον μάθουν και όσοι δεν τον ξέρουν μέσω της Ευρωλίγκας, αν και πια δεν είναι… πιτσιρικάς.

Στα άλλα ματς τα φυσιολογικά αποτελέσματα ήρθαν, με την Άλμπα να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί και να παίρνει την πρόκριση, για να περιμένει το Μαρούσι.

Η Μπενετόν ανέτρεψε το -5 του πρώτου ματς και πέρασε από την καλή Βέντσπιλς, ενώ η Ορλεάν διέσυρε τη Σαρλερουά και πήρε το άλλο εισιτήριο. Σε όλα τα ματς είχε ουσιαστικά μπει το νερό στο αυλάκι από το πρώτο ημίχρονο.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *