Home / Α1 / Δερμάτινες μπάλες 2006-07

Δερμάτινες μπάλες 2006-07

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2007

Η χρονιά τελείωσε και, όπως είχαμε προαναγγείλει χτες, έφτασε η ώρα απονομής βραβείων στους καλύτερους. Τα φώτα χαμηλώνουν, τα καθίσματα του Μεγάρου Μουσικής είναι γεμάτα από την αφρόκρεμα των αθλητών, αλλά και από φίλους του site και ένας-ένας οι πρωταγωνιστές της χρονιάς ανεβαίνουν για να παραλάβουν το βραβείο τους. Σας πήγαμε λίγο μακριά στο μέλλον, αλλά όχι και τόσο ώστε να χρειαστεί να πάτε στο Μέγαρο με ιπτάμενο αυτοκίνητο. Μετά τις «Πλαστικές μπάλες 2006-07», ας δούμε και τους θετικούς πρωταγωνιστές της χρονιάς πέρασε. Ας μοιράσουμε τις «Δερμάτινες μπάλες 2006-07»:

«Δερμάτινη μπάλα» για τον πιο βελτιωμένο παίκτη της χρονιάς: Στον Γιάννη Μπουρούση… γιατί από την – σε πτώση – ΑΕΚ, καθιερώθηκε στον – σε άνοδο – Ολυμπιακό, ήταν κυρίαρχος της ρακέτας στα περισσότερα παιχνίδια κι έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

«Δερμάτινη μπάλα» για τον καλύτερο παίκτη: Στον Δημήτρη Διαμαντίδη… γιατί τα πήρε όλα, τα έκανε όλα και τα κέρδισε όλα. Για τις 5.2 ασίστ στους τελικούς του πρωταθλήματος. Βασικότερα γιατί ήταν το πιο λαμπερό εξάρτημα στην «πράσινη» μηχανή, που ήταν η καλύτερη στην Ευρώπη.

«Δερμάτινη μπάλα» για τον καλύτερο αμυντικό: Στον Δημήτρη Διαμαντίδη… γιατί δεν γίνεται αλλιώς! Από την εξαφάνιση των καλύτερων παικτών στην Ευρωλίγκα, μέχρι την τάπα στον Άκερ στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος. Από τα 1.9 κλεψίματα και το 0.5 μπλοκ στην κανονική περίοδο μέχρι τα 2 κλεψίματα και τα 3 μπλοκ στον 5ο τελικό.

«Δερμάτινη μπάλα» για τις καλύτερες πτήσεις της χρονιάς: Στον Τζερεμάια Μάσεϊ… γιατί ήταν αυτός που μας σήκωσε περισσότερες φορές από την καρέκλα μας θαυμάζοντας ένα κάρφωμά του. Ειδικά τα φόλοου – καρφώματα που μας χάρισε ήταν απολαυστικά…

«Δερμάτινη μπάλα» για τον μεγαλύτερο άτυχο: Στον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας… γιατί ήρθε ως ο καλύτερος αλλά ο σοβαρός τραυματισμός που έπαθε δεν τον άφησε να δείξει ούτε στο ελάχιστο τις ικανότητές του. Το Age of Basketball, έχοντας μεγάλη συμπάθεια στους παικταράδες που έχουν ατυχίες, του δίνει μία δερμάτινη μπάλα, για να τον βοηθήσει στην προετοιμασία του το καλοκαίρι, ώστε να δείξει του χρόνου ποιος πραγματικά είναι.

«Δερμάτινη μπάλα» για τη δήλωση της χρονιάς: Στον Μιχάλη Κακιούζη… γιατί ο αρχηγός μίλησε: «Βεβαιώνω, πάντως, όλους τους πατριώτες ότι οι πρόβες στις κούπες επί ισπανικού εδάφους πήγαν μια χαρά», είπε ο Κακιούζης όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα στις 11/2/2007 και… μας έδωσε κάτι να σκεφτόμαστε μέχρι την πραγματική κούπα το Σεπτέμβριο!

«Δερμάτινη μπάλα» για το πιο γρήγορο πιστόλι της χρονιάς: Στον Κέιντρεν ΄Κίκι΄ Κλαρκ… γιατί ήρθε ως έκτος σκόρερ στην ιστορία του NCAA και έδειξε ότι η τέχνη να βάζεις την μπάλα στο πλεκτό επιβιώνει οπουδήποτε.

«Δερμάτινη μπάλα» για την ομάδα-διαφήμιση της χρονιάς: Στην Εθνική Ελλάδας… γιατί, απλώς, αυτός ο τίτλος, για όλους τους Έλληνες, ανήκει μόνο σε αυτή και δεν τη χορταίνουμε ούτε στιγμή…

«Δερμάτινη μπάλα» για το κατόρθωμα της χρονιάς: Στον Παναθηναϊκό… γιατί θέλει κι ερώτημα; Προφανώς γιατί πήρε τα πάντα, το πρώτο triplecrown στην ιστορία του. Επίσης, για να του δώσουμε λίγη δύναμη, ώστε τον Οκτώβρη να νικήσει τους Σαν Αντόνιο Σπερς, γιατί τα αμερικανάκια έχουν αρχίσει να σηκώνουν και πάλι κεφάλι.

«Δερμάτινη μπάλα» για τον «γκρίζο» της χρονιάς: Στον Κώστα Ρήγα… γιατί νόμιζε ότι θα ερχόταν στην Ελλάδα και θα μπορούσε να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα. Έφυγε πριν στιγματιστεί.

«Δερμάτινη μπάλα» για τη θερινή μετεγγραφή της χρονιάς: Στον Παναθηναϊκό… για τον Ραμούνας Σισκάουσκας, από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ευρώπη και MVP πέρυσι στην Ιταλία. Βοήθησε τα μέγιστα σε κάθε διοργάνωση.

«Δερμάτινη μπάλα» για τη χειμερινή μετεγγραφή της χρονιάς: Στον Πανιώνιο… γιατί έφερε στην Ελλάδα τον Εντέρ Αρσλάν, ένα παίκτη ξεκάθαρα επιπέδου Ευρωλίγκας που ξέρει μπάσκετ και είναι τρελός σκόρερ, απολαυστικός να τον βλέπεις.

«Δερμάτινη μπάλα» για τη συγκίνηση της χρονιάς: Στον Νίκο Γκάλη και το μακρόσυρτο standing ovation που του επιφύλασσαν Έλληνες και ξένοι φίλαθλοι, παίκτες και παράγοντες κατά τη διάρκεια του final-4 της Αθήνας.

«Δερμάτινη μπάλα» για τον καλύτερο νέο παίκτη: Στον Γιώργο Πρίντεζη… γιατί στην πρώτη του «γεμάτη» χρονιά εντυπωσίασε, ήταν ο πιο εύστοχος παίκτης του πρωταθλήματος στα δίποντα και γενικώς ανέβηκε ένα επίπεδο. Μαζί με τον Ολυμπιακό, τον περιμένει ένα νέο στοίχημα για την καριέρα του…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *