Home / ΙΣΠΑΝΙΑ / Εκεί που παίζουν μπάσκετ II…

Εκεί που παίζουν μπάσκετ II…

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2010

Μπορεί στην Ελλάδα το πρωτάθλημα να μην τελείωσε ποτέ και (για μας εδώ) πρωταθλητής φέτος να μην αναδείχτηκε, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη παίζουν μπάσκετ και, μάλιστα, γεμάτο συγκινήσεις.

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα βρίσκεται πολύ κοντά… στο να χάσει τον τίτλο πανηγυρικά. Η Κάχα Λαμποράλ ξεκίνησε τη σειρά των τελικών με 2-0, κερδίζοντας μάλιστα και τις δύο φορές εκτός έδρας, με τον Ιβάνοβιτς να παίρνει την ταυτότητα του Πασκουάλ. Ο Ιβάνοβιτς έκανε αυτό που ο BEN έχει επισημάνει από την αρχή της χρονιάς: κράτησε την Μπαρτσελόνα κάτω από τους 70 πόντους. Οι Καταλανοί έχουν τεράστιο πρόβλημα όταν το τέμπο είναι αργό, καθώς παρασύρονται και παίζουν ο καθένας… ό,τι του κατεβάσει. Έτσι, η Κάχα Λαμποράλ πλέον μπορεί και να μην ξαναγυρίσει στη Βαρκελώνη, αλλά να τελειώσει πανηγυρικά ένα πρωτάθλημα που πολλοί θεωρούσαν ότι είχε κριθεί πριν αρχίσει.

Όταν η παρέα του Σπλίτερ (που με τον Παλάσιο φαίνεται να έχει βρει ισορροπία στο ρόστερ της) απέκλειε τη Ρεάλ στα ημιτελικά, κανείς δεν έδινε σημασία, τα σάιτ ειρωνεύονταν τον Μεσίνα, άλλα έγραφαν ότι η Ρεάλ δεν έχει και τόσο… καλό ρόστερ (το έχουμε ακούσει κι αυτό φέτος), όμως τώρα που η Μπαρτσελόνα στους τελικούς παθαίνει τα ίδια, πολλών η γλώσσα έχει γίνει BigBabol.

Η Κάχα, πια, όχι απλώς δεν θεωρεί αχτύπητη την Μπαρτσελόνα, αλλά θα είναι και παταγώδης αποτυχία να χάσει 3 ματς στη σειρά (τα δύο στην έδρα της) για να χάσει το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής, η Λαμποράλ έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια όχι επειδή παίζει καλύτερο επιθετικό μπάσκετ, αλλά επειδή έχει καταστρέψει απόλυτα το μπάσκετ της Μπαρτσελόνα. Και όχι μία, αλλά δύο φορές σε διάστημα 3 ημερών με τον ίδιο τρόπο (και όπως καταλαβαίνετε η γκρίνια των… επιρρεπών Καταλανών προς τους διαιτητές είναι ασταμάτητη).

Όσοι θέλετε να δείτε όμορφο μπάσκετ σε γεμάτο γήπεδο με υπέροχη ατμόσφαιρα και τελικούς που θα τελειώσουν και θα αναδείξουν πρωταθλητή, δεν έχετε παρά να συντονιστείτε τηλεοπτικά (στο Σπορ+) στην ACB τις επόμενες μέρες ή στο διαδίκτυο στο ιταλικό πρωτάθλημα. Τουλάχιστον κάποιοι ξέρουν να τιμούν το πρωτάθλημά τους με τελικούς αντάξιους του αθλήματος και όχι με ξευτίλα που άμεσα νομιμοποιείται απ’ όλους λες και δεν έγινε ποτέ.

About nikolask11

Check Also

Ξύλο στο Μπιλμπάο-Λαμποράλ!

Η Μπιλμπάο κέρδιζε με 91-75 τη Λαμποράλ Κούτσα και το ματς ήθελε λιγότερα από 10 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *