Home / Α1 / Τι συνέβη με τον Δήμο

Τι συνέβη με τον Δήμο

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2007

Η χρονιά έκλεισε περίεργα για τον Δήμο Ντικούδη. Και ενώ είχαν αρχίσει να οργιάζουν οι φήμες περί αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα κρατήσει κανονικά τη θέση του στο ρόστερ.

Φέτος ο διεθνής πάουερ-φόργουορντ έπαιζε στην Α1 κατά μέσο όρο 17,5 λεπτά ανά αγώνα και στην Ευρωλίγκα 15. Ωστόσο, ενώ στο final-4 αγωνίστηκε περισσότερο από 20 λεπτά και στους δύο αγώνες, στα playoff είδε τη συμμετοχή του να πέφτει στα 12 λεπτά ανά αγώνα και στους τελικούς ακόμη περισσότερο, περίπου 8,5 λεπτά. Φυσικά προέκυψαν ερωτήματα γιατί ένας παίκτης που έπαιζε σταθερό χρόνο όλη τη χρονιά, και αμείβεται με συμβόλαιο 900.000 ευρώ, θεωρήθηκε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στα τελευταία πιο σημαντικά της παιχνίδια. Κάποιοι υπέθεσαν ότι ήταν οι τελευταίες μέρες του Ντικούδη στον Παναθηναϊκό, αλλά, κυρίως, οι πρόσφατες δηλώσεις του ότι «η χρονιά είναι άκρως επιτυχημένη» και «νιώθω πολύ χαρούμενος που εκπλήρωσα το όνειρο μου που ήταν η κατάκτηση της Ευρωλίγκα», μάλλον τους διαψεύδουν.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια μέτρια χρονιά, με σκαμπανεβάσματα για τον δυναμικό φόργουορντ. Οι μέσοι όροι του ήταν σχετικά χαμηλοί: 7,5 πόντοι και μόλις 3 ριμπάουντ σε 34 αγώνες εντός συνόρων και 7,9 πόντοι και 3,7 ριμπάουντ σε 23 αγώνες στην Ευρωλίγκα. Δεν ξέρουμε αν βρίσκεται σε σχετική πτώση η καριέρα του ή αν δεν «κόλλησε» ιδιαίτερα στα συστήματα του Ομπράντοβιτς.

Πάντως, ο Ντικούδης παραμένει ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας, με καλές χρονιές εκτός Ελλάδας και καλό όνομα στην Ευρώπη. Είναι σταθερό μέλος της Εθνικής εδώ και αρκετά χρόνια και δύσκολα θα μείνει έξω και φέτος αφού ο Γιαννάκης ξέρει τι να περιμένει από αυτόν: σπρώξιμο και μάχες στη ρακέτα, γρήγορη κίνηση, επαφή με το καλάθι. Έχει καταγράψει και πολύ καλές εμφανίσεις σε ματς που του έχουν ξεκινήσει καλά (ήταν αυτός που… ξεκόλλησε την Εθνική στο μουδιασμένο ξεκίνημα με το Κατάρ του περασμένου Μουντομπάσκετ).

Ο 30χρονος Δήμος, που ξεκίνησε από την Α2, είναι μέλος της Εθνικής των επιτυχιών. Από το 2006 έχει αναλάβει και πρόεδρος του ΠΣΑΚ.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *