Home / ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ 2010 / «Στοπ» στον Στανταμάιρ

«Στοπ» στον Στανταμάιρ

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2010

Όπως… αναμενόταν ο Αμάρε Στανταμάιρ δεν θα είναι παρών στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Μπορεί ο ίδιος να πήγε στην πρώτη συγκέντρωση της εθνικής λέγοντας πόσο χαρούμενος είναι που θα παίξει με την εθνική, αλλά δύο ημέρες αργότερα έγινε γνωστό ότι οι Νικς δεν του επιτρέπουν τη συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ.

«Θα ήθελα πολύ να παίξω καθώς είναι μεγάλη τιμή, αλλά οι Νικς ήθελαν να είναι σίγουροι ότι θα είμαι υγιής του χρόνου, οπότε καταλαβαίνω την απόφασή τους. Τους καταλαβαίνω και ανυπομονώ να έχω μια πολύ καλή χρονιά μαζί τους», είπε ο Στανταμάιρ, που επιβεβαίωσε έτσι τις φήμες οι οποίες τον ήθελαν για τον ένα ή τον άλλο λόγο να μην παίξει με την εθνική.

Ο Τζέρι Κολάντζελο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω: «Ήρθε καθυστερημένα η απόφαση, αλλά ας είναι, δεν θα παίξει μαζί μας. Είναι απογοητευμένος, είμαστε απογοητευμένοι. Αλλά η ομάδα είχε το δικαίωμα να το κάνει αυτό, καθώς δεν μπόρεσε να τον ασφαλίσει και φοβόταν με τους τραυματισμούς που είχε στο παρελθόν».

«Στόχος μας παραμένει να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης στο NBA που να έχει κερδίσει Παγκόσμιο. Την τελευταία φορά που κερδίσαμε ήταν το 1994. Επίσης, αν το κερδίσεις προκρίνεσαι απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Μάικ Σιζέφσκι. Στην πραγματικότητα, βέβαια, υπάρχει ένας τύπος στο NBA που έχει κερδίσει Μουντομπάσκετ και δεν είναι άλλος από τον Σακίλ Ο’ Νιλ, που ήταν και MVP στη διοργάνωση του 1994, αλλά το… point του Σιζέφσκι ήταν ξεκάθαρο. Έτσι, οι Η.Π.Α. έμειναν με 22 στην προεπιλογή τους.

 

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *