Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

 

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2007

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας μίλησε σε ρωσική εφημερίδα και αποφάσισε ότι αφού θα παίξει στη Ρωσία θα πρέπει να γλείψει το χέρι που θα του δίνει να φάει. «Η Ρωσία έχει πολύ δυνατή ομάδα και η Ελλάδα και η Σερβία είναι κατώτερες». Πού να σφίξουν κι οι ζέστες δηλαδή. Εννοείται πως ο τύπος ή δεν έχει δει αγώνα εθνικών ομάδων εδώ και 15 χρόνια, είτε το ξέρει κι ο ίδιος ότι λέει αρλούμπες κι ελπίζει να μην το καταλάβουμε.

Τι να πούμε; Ότι οι Ρώσοι έχουν για πλέι μέικερ τους τρεις αναπληρωματικούς της ΤΣΣΚΑ πίσω από Παπαλουκά (και Ζήση του χρόνου), δηλαδή Χόλντεν, Πασούτιν και… Πονκρασόφ; Ότι η τετράδα των πλέι μέικερ που κάλεσε ο Μπλατ συμπληρώνεται αν προσθέσουμε και το όνομα του θεόρατου, του τεράστιου Κβοστόφ, ενώ εδώ αν βάλεις τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη;

Να πάμε και αλλού για το επίπεδο της εθνικής μας; Όταν ο Σκόλα συμφώνησε με το Χιούστον, ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας είπε ότι «ο Σκόλα είναι ένας από τους 5 καλύτερους παίκτες στον κόσμο εκτός NBA». Ποιοι είναι οι άλλοι τέσσερις; Όχι Ρώσοι πάντως. Μιλήσαμε και μάθαμε ποιους θεωρούν οι Αμερικάνοι. Αν και έβγαζε μάτι η δουλειά. Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Παπαδόπουλος («ο καλύτερος σέντερ εκτός NBA» κατά τους Αμερικάνους) και Βούισιτς. Τρεις Έλληνες δηλαδή. Και ακολουθεί ο Φώτσης, το ταλέντο του οποίου είναι αδιαμφισβήτητο και πιθανότατα το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Επίσης, ο Ζήσης που έχει ψηφιστεί καλύτερος νέος παίκτης στην Ευρώπη. Και ας μην αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τους υπόλοιπους παίκτες που συνθέτουν την ελληνική αρμάδα (θα γίνει άλλη φορά αναλυτικά).

Πάντως, θέλω να τονίσω 4 πράγματα:

Πρώτον: Προσοχή, παιδιά δεν μας φταίνε οι Ρώσοι. Αν ο Σισκάουσκας γλείφει γιατί δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο, δεν χρειάζεται να την πληρώσει η… συμπαθής ομάδα της Ρωσίας. Εξάλλου, κάντε λίγη υπομονή. Θα τη βρούμε τη Λιθουανία λογικά μπροστά μας (στην οκτάδα;).

Δεύτερον: Εντάξει, εμείς τους Ρώσους θα τους κερδίσουμε με καμιά 20αριά πόντους, αλλά το Ρωσία-Σερβία θα είναι ωραίο παιχνίδι. Αν και εγώ «βλέπω» Σέρβους.

Τρίτον: Θέλω να κατηγορήσω ευθέως τον… Παναθηναϊκό, γιατί απ’ όσο γνωρίζω κανείς από το «τριφύλλι» δεν πήρε χτες τον Σισκάουσκας τηλέφωνο να τον ρωτήσει απλώς τι μ…κίες λέει.

Τέταρτον: Εντάξει, να το δεχτώ ότι ο Ζήσης του έστειλε μήνυμα να του πει πόσο χαρούμενος είναι που θα παίξουν μαζί («Ο Ζήσης μου έστειλε μήνυμα στο κινητό για να με συγχαρεί και μου είπε ότι ανυπομονεί να παίξουμε μαζί στην ΤΣΣΚΑ»). Μετά που άκουσε αυτές τις δηλώσεις, δεν του έστειλε και δεύτερο, πιο… γαλλικό;

Βεβαίως, τέτοιες δηλώσεις είναι αστεία πράγματα και μόνο ευθυμία μπορούν να προκαλέσουν σε οποιονδήποτε ασχολείται με το μπάσκετ στην Ευρώπη, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τη γελοιότητα του Σίσκα να προσπαθήσει να σνομπάρει με τέτοιο τρόπο την Ελλάδα, επειδή νιώθει ότι έκανε το colpo grosso με το buyout. Τουλάχιστον ο Σπανούλης δεν θέλησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα με το σκεπτικό ότι η εθνική μας είναι καλύτερη από αυτή των Η.Π.Α.. Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είχε τουλάχιστον 6 βάσιμα επιχειρήματα. Όση και η διαφορά στο 101-95.

Υ.Γ.: Είναι πραγματικά τουλάχιστον όμορφο να παρακολουθείς (ξανά μετά από 10 χρόνια) την άτυπη κόντρα των «αιωνίων». Οι μεν πέρσι έλεγαν «καλός ο Πάργκο, αλλά ρολίστας, τίποτα το ιδιαίτερο», οι δε τον παρακαλούσαν να υπογράψει. Φέτος, οι πρώτοι λένε «απίστευτος παικταράς, θα κάνει τη διαφορά» και οι δεύτεροι ότι πέρσι τον απέρριψε ο Ομπράντοβιτς! Προσοχή παιδιά, scripta manent. Ο Πάργκο είναι καλός παίκτης, ό,τι ακριβώς ήταν και πέρσι δηλαδή. Αλλά πολύ βαρετός βρε παιδί μου. Τι εννοώ; Δείτε λίγο τον βίο και πολιτεία του Κίντελ Γουντς (που επίσης απασχολεί τον Ολυμπιακό) και θα καταλάβετε.

 

About nikolask11

Check Also

Λίστα με καλύτερους Ευρωπαίους χωρίς Γκάλη (και όχι μόνο…)

Το Hoopshype ανέβασε λίστα με τους καλύτερους Ευρωπαίους όλων των εποχών. Έγραψε «Οι 25 καλύτεροι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *