Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Γεμάτες ομάδες σε άδειο γήπεδο

Γεμάτες ομάδες σε άδειο γήπεδο

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλίου 2008

Δεύτερη μέρα στο ΟΑΚΑ και τα πράγματα ξεκίνησαν όπως στην πρώτη. Περίπου 100-150 Σλοβένοι να φωνάζουν σαν τρελοί για 2 ώρες βοηθώντας την εθνική τους ομάδα. Οι Σλοβένοι έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στο προολυμπιακό, καθώς είναι οι περισσότεροι (εννοείται εκτός των Ελλήνων…) και οι εκδηλωτικότεροι! Στο δεύτερο ματς, δεν μπορώ να καταλάβω τον Έλληνα. Εντάξει όποιον έχει δουλειά ή εξεταστική στη σχολή του. Αλλά νομίζω ότι όταν ο Νοβίτσκι έρχεται στην Ελλάδα, είναι καλό να «ρουφάς» κάθε σταγόνα που σου προσφέρει ένας τέτοιος παίκτης. Η Γερμανία έπαιξε με το Πράσινο Ακρωτήρι μπροστά σε 100 άτομα, ελάχιστα εκ των οποίων ήταν Έλληνες. Για να «απαντήσω» σε μια διαφήμιση της ΕΡΤ, το προολυμπιακό δεν «γίνεται στην ΕΡΤ», αλλά στο ΟΑΚΑ. Αν και οι διοργανωτές για ακόμη μία φορά αποδείχτηκε ότι από πλευράς μάρκετινγκ και προώθησης του προϊόντος που είχαν στα χέρια τους, τα θαλάσσωσαν. Και μάλιστα μιλάμε για πολύ άσχημη διαχείριση των όσων είχαν. Δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Την Τετάρτη, όποιος πάει στο ΟΑΚΑ το απόγευμα θα δει και Νοβίτσκι και Ελλάδα. Οπότε ευκαιρία είναι.

Στον πρώτο αγώνα της δεύτερης ημέρας, η Σλοβενία έκανε ουσιαστικά πλάκα με τον Καναδά στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Σλοβένοι φάνηκε ότι ήταν πολύ καλύτεροι και ουσιαστικά ο 3ος όμιλος τελείωσε (όσον αφορά τον πρώτο) χωρίς ανταγωνισμό. Μένει ο αγώνας Κορέα-Καναδάς, που από το πουθενά μπορεί να προκύψει ντέρμπι και να προσφέρει συγκινήσεις. Εξάλλου, είναι ματς ζωής και θανάτου, ανεξαρτήτως των ελπίδων που θα έχει κάθε ομάδα στα νοκ άουτ.

Το απομεσήμερο η Γερμανία έδειξε χαρακτήρα και «καθάρισε» πανεύκολα το Πράσινο Ακρωτήρι, που είναι βεβαίως, μακράν η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά. Οι Γερμανοί κράτησαν δυνάμεις, κατέβασαν ταχύτητα μετά το 53-13 και μπόρεσαν να κάνουν μια καλή προπόνηση ενόψει του σημερινού σημαντικού αγώνα με τους Νεοζηλανδούς. Αν η εθνική κερδίσει (που θα κερδίσει) τη Βραζιλία, ο χαμένος του Γερμανία-Νέα Ζηλανδία παίζει μαζί μας και λογικά σταματάει στην οκτάδα το όνειρό του για Πεκίνο. Θεωρώ ότι οι Γερμανοί θα κερδίσουν τους Ωκεάνιους, καθώς έχουν καλύτερη ομάδα. Επίσης, την Τετάρτη θα μπορούμε να σχολιάσουμε ασφαλέστερα, αλλά η Γερμανία φαίνεται ότι θα είναι ένα επίπεδο πάνω με τον Κάμαν φέτος.

Στη συνέχεια, μετά το απογευματινό διάλειμμα (θα τα πούμε αναλυτικά μετά το τουρνουά για τα φάουλ των διοργανωτών), οι Πορτορικάνοι μπήκαν πολύ δυνατά με το Καμερούν. Εκεί που έδειχναν ότι το ματς θα κρινόταν στους 20-30 πόντους, κατέβασαν ταχύτητα και παραλίγο να το πληρώσουν ακριβά. Βέβαια, οι Καμερουνέζοι δεν έδειξαν να μπορούν να ανέβουν επίπεδο και έχασαν όταν πλησίασαν πιο κοντά από ποτέ. Λογικό το αποτέλεσμα. Χαϊλάιτ του αγώνα μια φίλη του Πουέρτο Ρίκο που τραγουδούσε για την ομάδα της… μόνη της και ακουγόταν σε όλο το (άδειο) ΟΑΚΑ.

Το βράδυ, Βραζιλία και Λίβανος εξ ορισμού δεν θα προσέφεραν ιδιαίτερο παιχνίδι, ήρθε και ο τραυματισμός του Ελ Χατίμπ για να… εκνευρίσει εκείνους που είχαν παίξει το ματς στο στοίχημα (κάτω από 30 πόντους). Ο Λίβανος για να ξεπεράσει το σοκ από τον τραυματισμό του καλύτερού του παίκτη έκανε περίπου 8 λεπτά για να συνέλθει μέχρι να ξανασκοράρει!

 

Υ.Γ.: Η Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στο ΟΑΚΑ. Οι μνήμες πολλές από τους αγώνες των δύο ομάδων. Πιο βαθιά έχει χαραχτεί βεβαίως ο αγώνας για τις θέσεις 5-6 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996. Τότε που ήταν ο τελευταίος αγώνας του Παναγιώτη Γιαννάκη με το εθνόσημο στο στήθος. Τότε που ο Γιώργος Σιγάλας μετά τον αγώνα είπε κλαίγοντας: «Δεν κλαίω γιατί αποσύρεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Κλαίω γιατί αυτός που αποσύρεται απόψε είναι το ίδιο το μπάσκετ».

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *