Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Μουντομπάσκετ 2010: Ημιτελικά

Μουντομπάσκετ 2010: Ημιτελικά

 

Όπως θα καταλάβατε δεν ασχολήθηκα με τα παιχνίδια της παρηγοριάς (θέσεις 5-8), παρότι οι Ισπανία και Αργεντινή που κέρδισαν ήταν οι πιο λογικές για νικήτριες (για διαφορετικούς λόγους). Δεν το έκανα γιατί σε τέτοιους αγώνες δεν ισχύουν στατιστικές αναλύσεις, ούτε οι καθιερωμένες δυνάμεις των δύο ομάδων. Είναι ματς αδιάφορα, στα οποία υπάρχει μια γενική κατεύθυνση, αλλά από εκεί και πέρα δεν θεωρώ ότι προσφέρονται για στοιχηματισμό γιατί εμπεριέχουν μη μετρήσιμα ρίσκα.

Πάμε στους ημιτελικούς του Σαββάτου:

Η Τουρκία κοντράρεται με τη Σερβία σε έναν τελείως ανοιχτό ημιτελικό. Και οι δύο ομάδες έχουν καταπληκτικό προπονητή και πολύ ταλέντο. Θεωρώ ότι οι Τούρκοι έχουν αποδώσει καλύτερα ως τώρα στη διοργάνωση, ενώ πια βρισκόμαστε στον ημιτελικό και με 15.000 κόσμο στο πλευρό τους θα είναι πολύ δύσκολο να μείνουν εκτός τελικού. Για τη νίκη θα προτιμήσω την Τουρκία, ενώ και στο χάντικαπ (-6.5) θα πάω με την Τουρκία.

Στον άλλο ημιτελικό κοντράρονται δύο αήττητες ομάδες, αφού και οι Η.Π.Α. και η Λιθουανία έχουν 7-0 ως τώρα. Το ματς δεν είναι τόσο εύκολο όσο κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν για τις Η.Π.Α.. Θεωρώ ότι και σε αυτόν τον γύρο οι Αμερικάνοι είναι οι τυχεροί της υπόθεσης, αφού μετά το ευκολότερο ματς στους «16» και το ευκολότερο στα προημιτελικά, έχουν και τον πιο αδύναμο (θεωρητικά) αντίπαλο και στον ημιτελικό. Η Λιθουανία είναι η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά ως τώρα και έχει σίγουρα χτίσει μομέντουμ που την ανεβάζει επίπεδο. Όμως, πιστεύω ότι θα αποκλειστεί στον ημιτελικό. Θεωρώ ακραίο να ξεκινήσει πάλι με 8/8 και 11/15 τρίποντα το ματς και πιστεύω ότι οι Η.Π.Α. έχουν τα κορμιά να την ματσάρουν στα δυνατά της σημεία. Για τη νίκη θα προτιμήσω τις Η.Π.Α.. Όσον αφορά το χάντικαπ, θα πάω με τους Λιθουανούς (+13.5), καθώς θεωρώ ότι το ματς δεν θα είναι περίπατος για την ομάδα του Σιζέφσκι.

Προτάσεις ως τώρα: 64
Εκκρεμούν: 4
Επιβεβαιώθηκαν: 40
Διαψεύστηκαν: 20

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Τελικός Ευρωλίγκας!

  Η μέρα του τελικού της Ευρωλίγκας έφτασε. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι θα κονταροχτυπηθούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *