Durant show!

Με έναν εκπληκτικό Κέβιν Ντουράντ να τους παίρνει από το χέρι και να τους οδηγεί στον τελικό, οι Η.Π.Α. κέρδισαν με 89-74 τη Λιθουανία και επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν να παίρνουν την πρόκριση από τον πρώτο ημιτελικό. Ο Ντουράντ ήταν ασταμάτητος με 38 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ αντιθέτως ο Λίνας Κλέιζα έκανε το χειρότερο παιχνίδι που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί για να ψαλιδίσει τις ελπίδες της Λιθουανίας.

Οι Αμερικάνοι πήραν από το ξεκίνημα διαφορά και ως το τέλος έμειναν στη θέση του οδηγού στον αγώνα. Με τον Πότσιους, τον Γιαφτόκας και τον Ντελινινκάιτις η Λιθουανία προσπάθησε να αλλάξει τη μοίρα της, αλλά κάθε φορά που έριχνε τη διαφορά στους 10 πόντους δεν μπορούσε να την πάει χαμηλότερα, κάνοντας παιδικά λάθη στην επίθεσή της.

Οι Αμερικάνοι ξέφυγαν με διψήφια διαφορά στο 8ο λεπτό (21-11) και δεν ξανακοίταξαν πίσω. Με τον Ντουράντ να σκοράρει με κάθε τρόπο στην πρώτη περίοδο και να σταματάει στους 17 πόντους, οι Η.Π.Α. πήραν τον έλεγχο του αγώνα απέναντι σε μια φοβισμένη Λιθουανία. Με τον Κλέιζα να είναι απαράδεκτος, να πηγαίνει χαλαρά στις φάσεις, να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και να σουτάρει στο σίδερο ακόμη και όταν ήταν μόνος του, η Λιθουανία δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει.

Ο Μαρτίνας Πότσιους ήταν μακράν ο καλύτερος των Λιθουανών κατά τη διάρκεια του ματς και ο μόνος που σε όλο τον αγώνα έπαιζε χωρίς κόμπλεξ και με τεράστια ενέργεια. Οι Λιθουανοί 5 φορές μέσα στο ματς με τη διαφορά να είναι πάνω από τους 15 πόντους μπόρεσαν να τη ρίξουν στους 10, αλλά και τις 5 αυτές φορές δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις επόμενες επιθέσεις για να πλησιάσουν περισσότερο (αποκορύφωμα η τελευταία στο 71-60, όταν έκαναν δύο έρμπολ και ένα… δοκάρι με την μπάλα να χτυπάει στο πλάι του ταμπλό ενώ κράτησαν τους Αμερικάνους 2 λεπτά άποντους μετά το 71-60).

Ο Πότσιους είχε 13 πόντους, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 7 ριμπάουντ, δείχνοντας το ταλέντο του, ενώ και ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας κέρδισε πολλές μάχες στη ρακέτα (αν και αρκετές φορές πήγε χαλαρά και το πλήρωσε). Ο Κλέιζα τελείωσε με 4 πόντους, 1/11 εντός παιδιάς και 4 λάθη τον αγώνα, ενώ ούτε ο Γιασάιτις φαινόταν να έχει δυνάμεις. Καλός ήταν ο Ντελινινκάιτις στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και οι Καλνιέτις, Μασιούλις. Ο Κεμτζούρα είχε προετοιμάσει καλά την ομάδα του στην ομαδική άμυνα, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει τον Ντουράντ, ενώ επέλεξε να παίξει στον κλασικό γρήγορο ρυθμό των Λιθουανών και όχι να κοντρολάρει το ματς.

Οι Αμερικάνοι ευτύχησαν να έχουν τον Ντουράντ σε τρελή βραδιά (38 πόντους με 14/25 εντός παιδιάς), ενώ καλοί ήταν ο Όντομ και ο Ουέστμπρουκ, με τον Ιγκουοντάλα να παίρνει μάχες από τον Κλέιζα στην άμυνα.

Η.Π.Α. (Σιζέφσκι): Μπίλαπς 3 (1/5τρ.), Ντουράντ 38 (9/13δ. 5/12τρ. 5/5β. 9ρ.), Ρόουζ, Ουέστμπρουκ 12 (7ρ. 3ασ.), Γκέι 2, Ιγκουοντάλα 9, Γκρέιντζερ, Κάρι 3 (1), Γκόρντον 3 (1), Λοβ 6, Όντομ 13 (10ρ.), Τσάντλερ.

Λιθουανία (Κεμτζούρα): Σεϊμπούτις, Καλνιέτις 10 (2), Μασιούλις 9 (2), Πότσιους 13 (3/5τρ. 7ρ.), Τζεσεβίτσιους 6 (2), Ντελινινκάιτις 8 (1), Γιασάιτις 5 (1), Κλέιζα 4 (1/7δ. 0/4τρ.), Γιανκούνας 4, Γιαφτόκας 15 (9ρ.).

About nikolask11

Check Also

Οι καλύτερες φάσεις του Μουντομπάσκετ!

Το Age of Basketball αποχαιρετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας με δύο βίντεο. Οι συντελεστές του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *