Home / Α1 / Δικέφαλος εκπέμπει SOS

Δικέφαλος εκπέμπει SOS

 
Δημοσιεύτηκε 7 Αυγούστου 2007
 
Ο μετεγγραφικός οργασμός του καλοκαιριού είναι το βασικό θέμα για όλες τις ομάδες που προσπαθούν να ενισχυθούν όσο γίνεται περισσότερο ενόψει του χειμώνα. Όμως, ενώ οι φίλοι των περισσότερων ΚΑΕ της Α1 ασχολούνται με τους παίκτες που πήραν, παίρνουν ή θα πάρουν οι ομάδες τους, δεν συμβαίνει το ίδιο και με αυτούς τους ΠΑΟΚ.
 
Ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος δεν χρειάζεται να το πω εγώ για να το μάθετε. Μιλάει η ιστορία του, οι παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του και ο πολυπληθής κόσμος του. Όμως, ο ΠΑΟΚ αυτή η στιγμή έχει μείνει με 3 παίκτες από την εφηβική ομάδα να υπολογίζονται για το αντρικό τμήμα της επόμενης περιόδου. Από τη στιγμή που ο Τάκης Πανελούδης δήλωσε για πολλοστή φορά ότι αποχωρεί οριστικά από την ΚΑΕ, ήλιος δεν έχει ανατείλει πάνω από την Πυλαία.
 
Αρχικά (στα μέσα του Ιούλη) ο Πανελούδης είπε ότι θα παγώσει όλες τις κινήσεις της ομάδας μέχρι το τέλος Ιουλίου και μέχρι τότε θα έχει πουλήσει το 80% των μετοχών που έχει στην ομάδα. Δήλωσε κουρασμένος, απείλησε δικαίους και αδίκους, ενώ ανέφερε ότι είναι ανήμπορος οικονομικά για να κρατήσει τα ηνία του ΠΑΟΚ. Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός.
 
Ο Ιούλιος έφυγε, ο Αύγουστος μπήκε και μάλιστα πέρασε πλέον η πρώτη του εβδομάδα. Αγοραστής ή έστω ενδιαφερόμενος δεν έχει βρεθεί και ο ΠΑΟΚ αρμενίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Η οποία τείνει να τον εγκαταλείψει. Ο Πανελούδης ξεκαθάρισε τη Δευτέρα στον Θανάση Κατσαρή (πρόεδρο του Ερασιτέχνη) ότι δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή του για διοίκηση Πρωτοδικείου (ήτοι προσωρινή διοίκηση, ορισμένη από το δικαστήριο, όχι εκλεγμένη), άλλη λύση δεν έχει βρεθεί και ο ΠΑΟΚ είναι στον αέρα.
 
Όσοι σκέφτονται το περσινό εγχείρημα της ΑΕΚ, όπου ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έφτιαξε ομάδα σε 15 μέρες και την κατέβασε στο πρωτάθλημα, και δεν ανησυχούν, κάνουν μεγάλο λάθος. Η ΑΕΚ ουσιαστικά τερμάτισε 10η πέρσι (ή 9η αν θέλετε σε ισοβαθμία με τον 10ο) και από την αρχή φάνηκε ότι δε θα αποτελέσει φόβητρο για κανέναν. Μάλιστα έως και 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε μαχόταν για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Δεν το άξιζε η ΑΕΚ και σίγουρα δεν το αξίζει ούτε ο ΠΑΟΚ κάτι τέτοιο. Το Μέτωπο Λαϊκής Βάσης λέει κάποια πράγματα αφήνοντας αιχμές («το καταστροφικό έργο των Πανελούδη και Κατσαρή συνεχίζεται») προς τις κεφαλές ΚΑΕ και Ερασιτέχνη, αλλά μάλλον δεν συγκινεί κανέναν. Προτείνει εκ νέου τη σύσταση διοίκησης Πρωτοδικείου και εν συνεχεία «να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μέσα από αυτή για το μοντέλο Λαϊκής Βάσης στον καλαθοσφαιρικό ΠΑΟΚ» μέσω τεράστιας συσπείρωσης του κόσμου. Λύση που έχει ήδη απορρίψει ο Πανελούδης.
 
Μύλος απ’ ότι καταλαβαίνετε, αφού υπάρχει χάσμα στις απόψεις. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη περίοδο και όσο πιο γρήγορα βρεθεί η λύση, τόσο ανταγωνιστικότερος θα καταφέρει να είναι στο επόμενο πρωτάθλημα, μία χρονιά μετά τη διαφαινόμενη ανάκαμψή του (6ος στο πρωτάθλημα ισόβαθμος με τον 5ο, στους 16 του ULEB Cup).
 
Γιατί είναι κρίμα να ξεκινήσει η Α1 με τον ΠΑΟΚ φτωχό συγγενή και την Πυλαία προορισμό τουρισμού των υπολοίπων 13 ομάδων.
 

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *