Home / Α1 / Απ’ τα αλώνια στα σαλόνια!

Απ’ τα αλώνια στα σαλόνια!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2008

Ο Ιμπραήμ Τζάαμπερ αποχαιρέτησε την Κυριακή το Αιγάλεω και το ελληνικό πρωτάθλημα και αποχώρησε για την Ιταλία, ώστε να ενταχθεί στο δυναμικό της Ρόμα για τη συνέχεια της χρονιάς. Οι πληροφορίες μιλούν για 100.000€ που έδωσε η Ρόμα στο Αιγάλεω και άλλα 100.000€ που θα πάρει ο παίκτης μέχρι το τέλος της χρονιάς. Μπορεί το ποσό να φαντάζει αστείο για ομάδες Ευρωλίγκας, αλλά καλύπτει μεγάλο μέρος του εναπομείναντος προϋπολογισμού (ήτοι χρέους) του Αιγάλεω. Το Αιγάλεω που εδώ και κάμποσο καιρό είχε τους παίκτες του απλήρωτους, παρότι κάτι τέτοιο δεν διέρρευσε προς τα έξω. Ανάσα ζωής είναι τα χρήματα αυτά, οπότε εν μέρει αναγκαστική η «θυσία» του Τζάαμπερ.

Μιλώντας με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, μου είχε πει ότι μετά που το Αιγάλεω θα έφτανε τις 9 νίκες, θα συζητούσε να επιτρέψει στον Τζάαμπερ να φύγει. Ο ίδιος πίστευε ότι η ομάδα του θα σωθεί και με 8 νίκες, αλλά έθετε τις 9 ως όριο, καθώς υπάρχουν 1-2 περιπτώσεις που ομάδα που έκανε 8 νίκες υποβιβάστηκε, αλλά ποτέ ομάδα με 9.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά. Κάτι η έναρξη του Top-16 στην Ευρωλίγκα που πίεζε χρονικά, κάτι η νίκη επί του Πανιωνίου, και όλα συνηγόρησαν υπέρ της φυγής του Τζάαμπερ. Βέβαια, ήταν τέτοια η οικονομική κατάσταση του συλλόγου, που ο Τζάαμπερ θα είχε φύγει ακόμη κι αν ο Πανιώνιος κέρδιζε την Κυριακή.

Τα συναισθήματα είναι για όλους ανάμεικτα. Απ’ τη μία το Αιγάλεω πήρε βαθιά ανάσα, αλλά απ’ την άλλη έχασε τον καλύτερό του παίκτη. Το πρωτάθλημά μας έχει να καυχιέται ότι η ομάδα που πέρσι τερμάτισε 12η τροφοδοτεί με παίκτες συλλόγους που ανήκουν στους 16 καλύτερους της Ευρώπης, αλλά έχασε μία από τις μεγαλύτερες ατραξιόν του. Οι φίλαθλοι χαίρονται που θα βλέπουν τον Τζάαμπερ στα σαλόνια (και κάποιοι επειδή θα μπορούν να τον πάρουν στο… fantasy), αλλά λυπούνται γιατί τα… αλώνια ήταν δίπλα τους και τόσο καιρό δεν αποφάσισαν να πάνε να τον δουν από κοντά.

Σε ένα τέτοιο κλίμα, ο Τζάαμπερ αποχώρησε από τη χώρα μας για να βοηθήσει τη Ρόμα στο “λάκκο των λεόντων” (όμιλος με ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα) στην Ευρωλίγκα. Ο Τζάαμπερ είχε 22.4 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ, 2.8 κλεψίματα και 8.9 κερδισμένα φάουλ με 69% στις βολές, 53% στα δίποντα και 27% στα τρίποντα σε 15 αγώνες παίζοντας 38 λεπτά ανά ματς. Ήταν 1ος σκόρερ, 2ος πασέρ, 2ος στα κλεψίματα, 1ος σε κερδισμένα φάουλ και 21ος στις τάπες στο πρωτάθλημα.

Ήταν ένα «διαμάντι» από το πουθενά, μία αποκάλυψη που για 4 μήνες ομόρφυνε την Α1, ενώ κανείς δεν το περίμενε. Το Age of Basketball δεν θα στενοχωρηθεί που θα φύγει ο Τζάαμπερ, απλώς θα ελπίσει να έχει την εξέλιξη που όλοι περιμένουμε και να τον ξαναδούμε στα μέρη μας.

Ο Άρης εξέδωσε ανακοίνωση-επιστολή (προς ΚΕΔ και ΕΟΚ) τη Δευτέρα με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούσε από σύσσωμες την ΚΕΔ και την ΕΟΚ να… παραιτηθούν. Δεν θα σχολιάσω την ανακοίνωση, η οποία είχε σημεία που ήταν σκληρά και άλλα που ήταν… Ξανθόπουλος.

Απλώς, μάλλον οι «κίτρινοι» έχασαν το δάσος. Σε κάθε περίπτωση το δάσος είναι η ομάδα σου. Πρώτος εγώ έγραψα ότι η διαιτησία του ματς ήταν γελοία. Όμως, ο Άρης δεν έχασε από τη διαιτησία. Οι τεχνικές ποινές ξεκίνησαν με το σκορ στο 66-55, τον Ολυμπιακό σε σερί 11-0 και τον Άρη άποντο για 3 λεπτά περίπου. Όσο για τις τεχνικές, θα μου επιτρέψετε να εξακολουθώ να το θεωρώ ευθύνη του Χέρμπερτ και του Παπαχατζή που δεν μπόρεσαν να βάλουν «χαλινάρι» στους παίκτες τους.

Και να κλείσουμε με κάτι περίεργο; Αίφνης το ελληνικό πρωτάθλημα έγινε… μέγας χορηγός των ομάδων του Top-16 της Ευρωλίγκας (Καστλ, Τζάαμπερ, Εν Ντζάι, Γκαγκαλούδης). Το ζήτημα, βέβαια, είναι ποιοι έμειναν πίσω και πόσο χειρότερο έγινε το δεύτερο μισό, ή πόσο χειρότερο θα γίνει αν κάνει πράξη τις σκέψεις της η Ολυμπιάδα.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *