Home / NBA / Θόρντον vs. αυτοκίνητο: άσος – Αρτέστ κατά Ευρώπης

Θόρντον vs. αυτοκίνητο: άσος – Αρτέστ κατά Ευρώπης

«Κοιτούσα απευθείας μέσα από το παρμπρίζ. Της είπα ‘Δεν με είδες; Τι κάνεις; Ένας ψηλός μαύρος τύπος περπατά στον δρόμο και δεν με είδες;’». Από την αντίδραση και μόνο του Αλ Θόρντον καταλαβαίνει κάποιος ότι εκείνος… τα είδε όλα την Πέμπτη το απόγευμα.

Τότε ήταν που μια νεαρή γυναίκα τον χτύπησε με το αμάξι της στο δεξί γόνατο. Ο Θόρντον βλέποντας το αμάξι να τον χτυπά είχε την διαύγεια πνεύματος να πηδήξει πάνω στο καπό (!), να πιάσει τα χέρια του στις άκρες του για να κοιτάξει τη γυναίκα μέσα από το παρμπρίζ και να ακολουθήσει η παραπάνω ατάκα.

Η γυναίκα του είπε ότι δεν τον είδε, πράγμα… περίεργο για έναν άνθρωπο με ύψος 2.03μ. και 105 κιλών! Ο Θόρντον λέει ότι η κοπέλα φαινόταν να βιάζεται: «Βιαζόταν. Νομίζω είχε αργήσει σε κάποιο μάθημα».

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η κοπέλα, παρότι βιαζόταν, πήγαινε με 30 χιλιόμετρα την ώρα, κάτω από το όριο ταχύτητας δηλαδή. Έτσι, αποφεύχθηκε σοβαρότερος τραυματισμός, που μπορεί να είχε αποβεί και μοιραίος για την καριέρα του Θόρντον: «Σοβαρά τώρα, θα μπορούσε να μου έχει στοιχίσει την καριέρα μου. Κανείς μας δεν χτύπησε, αυτό είναι ευλογία». Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο βέβαια, αφού του έπεσε… βαρύς ο Θόρντον όταν πήδηξε πάνω του.

Την ώρα του συμβάντος ο Θόρντον επέστρεφε σπίτι του περπατώντας μετά από προπόνηση, φορώντας το αθλητικό του σορτσάκι και σαγιονάρες. Είδε το αυτοκίνητο να έρχεται προς το μέρος του αλλά θεώρησε ότι τον είχε δει η οδηγός. «Με έχουν τρελάνει στην ομάδα από τότε», είπε ο Θόρντον που με ικανοποίηση είδε ότι το γόνατό του δεν είχε τίποτα, κι έτσι δεν έχασε ούτε μία προπόνηση.

«Απλώς είναι ο Σούπερμαν. Πηδάει πάνω από αυτοκίνητα, άρα έτσι θα είναι», είπε ο Φλιπ Σόντερς, προπονητής των Ουίζαρντς. Οι συμπαίκτες του δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί, ενώ και ο βοηθός προπονητή της ομάδας, Ράντι Ουίτμαν, θεωρεί… δικαιολογημένες τις αντιδράσεις της ομάδας: «Στα 20 χρόνια που είμαι προπονητής μπάσκετ, είναι η πρώτη φορά που ακούω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Να πατήσει αυτοκίνητο έναν από τους παίκτες μου».

Αρτέστ: «Η Ευρώπη αδικεί το NBA»

Πολλά χιλιόμετρα πιο πέρα, ο Ρον Αρτέστ έκανε δηλώσεις που ένας Ευρωπαίος μόνο με… χιούμορ μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Οι Λέικερς βρίσκονται στο Λονδίνο για το NBA Europe Live Tour και ο Αρτέστ νιώθει ότι η Ευρώπη δεν είναι… δίκαιη προς τους Αμερικανούς παίκτες και δεν υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α..

«Πρέπει να επιτρέπουν περισσότερους Αμερικανούς να παίζουν στις Ευρωπαϊκές λίγκες. Επιτρέπονται μόνο 2 Αμερικάνοι σε κάθε ομάδα, ενώ οι Ευρωπαίοι μπορούν να έρθουν στις Η.Π.Α. και να παίξουν στο NBA, και να αποτελούν μια ολόκληρη ομάδα, όπως το Σαν Αντόνιο. Μια αμερικανική ομάδα μπορεί να είναι γεμάτη Ευρωπαίους. Η Ευρώπη πρέπει να είναι λίγο πιο δίκαιη με τους Αμερικανούς παίκτες. Έχουμε πολλούς ξένους που έρχονται στις Η.Π.Α. για να παίξουν στο NBA. Δεν είναι δίκαιο που πολλοί Αμερικάνοι παίκτες δεν μπορούν να πάνε στην Κίνα ή στην Ευρώπη να παίξουν όσοι θέλουν σε μια ομάδα, άρα δεν υπάρχει ισορροπία. Πρέπει να το κάνουν πιο ισορροπημένο το σύστημα», είπε ο Ρον και μας άφησε όλους… κάγκελο.

Βέβαια, μη βιαστείτε να πετάξετε τις δηλώσεις στα σκουπίδια. Μπορεί ο Αρτέστ να υπερβάλλει λίγο, μπορεί στην Ευρωλίγκα να μπορούν οι ομάδες να έχουν όσους Αμερικανούς θέλουν (κάτι που ο Ρον μάλλον δεν ήξερε), μπορεί στην παρούσα φάση να μην υπάρχει ουσιαστική «αδικία» όπως την εννοεί ο Αρτέστ, αλλά αν ποτέ υπάρξει σύγκλιση των δύο κόσμων σε ένα πρωτάθλημα, τότε είναι βέβαιο ότι θα απελευθερωθεί ο αριθμός Αμερικανών σε κάθε ομάδα. Αφήστε που το πράγμα πηγαίνει ούτως ή άλλως προς τα εκεί με αργούς ρυθμούς (ας πούμε από 1 που ήταν πριν 20 χρόνια, τώρα οι Αμερικάνοι κάθε ελληνικής ομάδας είναι 3 συν ακόμη 3 ξένους, είναι αρκετά πιθανό να γίνουν μέχρι και 6 οι Αμερικάνοι τα επόμενα χρόνια αν απελευθερωθεί περισσότερο η αγορά).

Οι Σπερς, πάντως, που ήταν και το παράδειγμα του Αρτέστ, έχουν 4 μη Αμερικανούς στο ρόστερ, αλλά έναν Ευρωπαίο: Τζινόμπιλι, Πάρκερ, Πένι και Σπλίτερ. Όχι, ο Ντάνκαν είναι Αμερικανός και δεν πιάνεται στους ξένους. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση του Ματ Μπόνερ, που φιλότιμα εδώ και 2-3 χρόνια προσπαθεί να γίνει… Καναδός, αλλά ακόμη δεν τα έχει καταφέρει.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *