Home / ΔΙΑΦΟΡΑ / Μια ημέρα ελπίδας για το μπάσκετ!

Μια ημέρα ελπίδας για το μπάσκετ!

 

Όλα φαίνονταν σωστά. Μεσημέρι Κυριακής, ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ γεμάτο με εκατοντάδες παιδιά, γονείς, μπάλες, χαμόγελα και οι υπεύθυνοι της ομάδας. Η παρουσίαση των τμημάτων του Νικηφόρου Αγ. Βαρβάρας για τη σεζόν 2010-11 φαινόταν ότι υπάρχει ελπίδα για το μέλλον. Όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει το μπάσκετ, όσο έχει παιδιά που το αγαπούν θα επιβιώσει.

 
Ήταν και ο Λάζαρος Αγαδάκος εκεί. Χαμογελαστός, περιτριγυρισμένος από δεκάδες παιδιά για περισσότερη από μισή ώρα έβγαζε φωτογραφίες και έδινε αυτόγραφα μιλώντας στους λιλιπούτειους αθλητές. «Είμαι εδώ για να στηρίξω την ομάδα του Νικηφόρου. Η προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας είναι αξιέπαινη. Όταν βλέπεις τέτοιες διοργανώσεις και μάλιστα σε περιοχές που το χρειάζονται τόσο, ξέρεις ότι υπάρχει ελπίδα για το μέλλον», μας είπε ο Αγαδάκος πριν επιστρέψει ξανά στην μπασκετική παρέα των παιδιών, την οποία ξεκάθαρα και απολάμβανε.

Όλα τα τμήματα του Νικηφόρου ήταν εκεί, ντυμένα με τη στολή της ομάδας, αγωνιστικά και μη. Πρώτος πήρε το λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Γράψας: «Σήμερα 31 Οκτωβρίου 2010 ο Νικηφόρος κλείνει 30 χρόνια ύπαρξης και προσφοράς, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στην κοινωνία της Αγίας Βαρβάρας. Σήμερα με τη δική σας στήριξη δεν διστάζουμε να βάλουμε τον πήχη ψηλά. Δεν φοβόμαστε να διοργανώσουμε μεγάλες εκδηλώσεις».

Και όντως, το έχουν ήδη κάνει. Μέσα στο 2010 έχουν διοργανώσει δύο σημαντικά γεγονότα: «Την Μπασκετούπολη 2010, με τη συμμετοχή 16 ομάδων, που διήρκησε από το Φεβρουάριο ως και τον Μάιο. Αμέσως μετά, τολμήσαμε να πρωτοπορήσουμε μιας και η πρόταση του Νικηφόρου να διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αγία Βαρβάρα, αλλά και τους γειτονικούς δήμους, ένα camp αθλητικών αγκαλιάστηκε από τον δήμαρχο, Γιώργο Καπλάνη, και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Είχαμε 130 παιδιά, στα οποία προσφέραμε δωρεάν χυμούς τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό, στα πλαίσια του καμπ. Ήταν μια πρωτοφανής επιτυχία με τεράστια απήχηση στο χώρο του μπάσκετ».

Αλλά οι προσπάθειες της ομάδας δεν σταματούν εκεί: «Το αύριο είναι μια πρόκληση για μας. Κρατάτε ήδη στα χέρια σας το 1ο φύλλο της εφημερίδας του Νικηφόρου, που σε μηνιαία βάση θα αναφέρεται σε αθλητικά δρώμενα της πόλης και στα νέα του Νικηφόρου. Επίσης, έχουμε εκδώσει την κάρτα αθλητή, μια κάρτα που επιτρέπει, στις δύσκολες οικονομικά μέρες που περνάμε, να έχουν όλοι οι αθλητές μας και οι οικογένειές τους έκπτωση στα καταστήματα και επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τον Νικηφόρο. Αυτά δείχνουν το κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου. Έχουμε πρόσκληση από τον Παναθηναϊκό να βλέπουν τα παιδιά του συλλόγου μας τους εντός έδρας αγώνες των ‘πρασίνων’».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», το οποίο φέτος στηρίζει ο Νικηφόρος, που δεσμεύτηκε ότι εκεί θα πάει το 10% όλων των εσόδων της ομάδας από διαφημίσεις. Βράβευση είχαμε και για τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Γυμναστών, που μίλησε για «μια αθλητική κυψέλη στην οποία γίνεται σημαντική δουλειά».

Κεντρικός χορηγός της ομάδας μπάσκετ είναι ο Δήμος, με τον δήμαρχο της περιοχής Γιώργο Καπλάνη να λέει: «Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, και να στέκεται ο Δήμος κοντά σε αυτές. Συγχαρητήρια στην ομάδα, στους γονείς και τα παιδιά, θέλουμε την πρόοδο της πόλης».

Ακολούθησε η παρουσίαση όλων των παιδιών που αποτελούν τα τμήματα της ομάδας, από το αντρικό μέχρι το προπαιδικό.

Εκτός των άλλων, ο Νικιφόρος φέτος διοργανώνει ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα μπάσκετ με τη συμμετοχή 14 ομάδων, στα δύο κλειστά γήπεδα της πόλης, κρατώντας έτσι όσους αγαπούν το μπάσκετ κοντά στο άθλημα για όλη τη χρονιά (το πρωτάθλημα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο ως τον Μάιο).

Όταν το κλειστό άρχισε να αδειάζει και τα παιδιά να διασκορπίζονται στις γύρω γειτονιές ήταν φανερό ότι μεγάλος κερδισμένος της ημέρας ήταν το μπάσκετ…

About nikolask11

Check Also

Αποχαιρετώντας το Ρίο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ολοκληρώθηκαν και στις δύο εβδομάδες τους ζήσαμε αρκετές συγκινήσεις και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *