Home / EUROCUP / Σημεία και τέρατα και… έφεση!

Σημεία και τέρατα και… έφεση!

Τα όσα τρελά και παράλογα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο Γκέτιγκεν-Μπεσίκτας προφανώς και φαινόταν ότι δεν θα τελείωναν μαζί με τον αγώνα. Έτσι, η Μπεσίκτας, που έχασε το ματς με 85-83, ετοιμάζει να κάνει επίσημη διαμαρτυρία και έφεση κατά του αποτελέσματος του αγώνα, η οποία θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητο δικαστή, για να δούμε αν θα επαναληφθεί το ματς, αν θα παιχτεί παράταση ή αν θα το κερδίσει η Γκέτιγκεν.

Ο αγώνας έγινε στο Μπραουνσβάιχ, καθώς χωρούσε πολύ περισσότερο κόσμο από την έδρα της Γκέτιγκεν (περίπου τους διπλάσιους). Μέχρι το 83-83 το ματς κυλούσε όπως όλα, με τους δύο προπονητές να γκρινιάζουν για τις διαιτητικές αποφάσεις και όλα να φαίνονται φυσιολογικά.

Όμως, η τελευταία φάση του αγώνα δεν έβγαζε πραγματικά κανένα νόημα (όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω). Η Μπεσίκτας είχε επίθεση 19 δευτερολέπτων με την μπάλα από το κέντρο και το σκορ στο 83-83. Ο Τσάτμαν παίρνει την μπάλα και κάνει ντρίμπλες στο κέντρο του γηπέδου, μέχρι που το χρονόμετρο πάει στα 3 δευτερόλεπτα οπότε και σουτάρει. Όταν η Γκέτιγκεν παίρνει το αμυντικό ριμπάουντ, το χρονόμετρο της τηλεόρασης δείχνει 2 δευτερόλεπτα και μηδενίζεται πριν καν ο Μίτσαμ περάσει το κέντρο του γηπέδου.

Ο Μίτσαμ προχωρά ως τα 8 μέτρα, πατάει σε στιλ μπασίματος και σουτάρει από εκεί πέφτοντας προς τη ρακέτα για να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Τα τραγικά λάθη:

– Αν προσέξετε το χρονόμετρο του γηπέδου, όμως, θα δείτε (στο 0:12 στο βίντεο) ότι την ώρα που ο φωτεινός πίνακας στο γήπεδο δείχνει 10.1, το τηλεοπτικό χρονόμετρο δείχνει 9 δευτερόλεπτα.

– Παρόλα αυτά, και υπολογίζοντας το 1 παραπάνω δευτερόλεπτο που έδινε το χρονόμετρο του γηπέδου, ο Μίτσαμ σουτάρει εμφανώς εκπρόθεσμα, αφού τη στιγμή που μηδενίζεται το τηλεοπτικό χρονόμετρο είναι στο τρίποντο της ομάδας του και είναι προφανώς αδύνατο να φτάσει στο άλλο τρίποντο με ντρίμπλα και να σουτάρει μέσα σε 1 δευτερόλεπτο.

– Πέραν αυτών, ο Μίτσαμ ξεκάθαρα σουτάρει για τρεις πόντους (πατάει περίπου στα 7,5-8 μέτρα), αλλά οι διαιτητές χρεώνουν το καλάθι για δίποντο!

Η Μπεσίκτας ξεσηκώθηκε, ο προπονητής της δήλωσε εξαρχής ότι η ομάδα του θα εφεσιβάλλει το αποτέλεσμα. Η Μπεσίκτας ζητά επανάληψη ολόκληρου του αγώνα.

Όμως, σε αντίθεση με τα λάθη που είδαμε πιο πάνω, ο υπεύθυνος της ομάδας Χασάν Μποζκούρτερ έχει άλλη άποψη και δίνει τελείως διαφορετική διάσταση στο θέμα. Συγκεκριμένα, ο Μποζκούρτερ λέει ότι το καλάθι ήταν εμπρόθεσμο, αλλά ότι και το χρονόμετρο του γηπέδου έδινε λάθος χρόνο!

«Η ομάδα μας είχε την μπάλα με 19 δευτερόλεπτα, αλλά το ρολόι επίθεσης έδειχνε 14 αντί για 24 και ο Τσάτμαν σούταρε με βάση αυτό. Έτσι, δώσαμε 5 δευτερόλεπτα στους αντιπάλους μας. Ήταν ένα ξεκάθαρο λάθος της γραμματείας, το οποίος εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοί μας και έβαλαν καλάθι στην εκπνοή», είπε ο Μποζκούρτερ. Το βίντεο, πάντως, δεν τον δικαιώνει, καθώς το χρονόμετρο πάνω από το καλάθι δείχνει 24 και το όλο θέμα είναι ότι κάποια στιγμή στο τέλος κόλλησε ο χρόνος και  μετά δεν ακούστηκε η κόρνα της γραμματείας όπως θα έπρεπε πριν το σουτ του Μίτσαμ.

Η έφεση της Μπεσίκτας έχει βάσεις για να γίνει δεκτή και όλοι αναμένουν την απάντηση του δικαστή.

Θέλετε και το πιο… τραγικό της υπόθεσης; Από το άστοχο σουτ του Τσάτμαν και μετά, η Μπεσίκτας είχε 3 ομαδικά φάουλ και θα μπορούσε να έχει κάνει άλλο ένα για να στείλει το ματς στην παράταση χωρίς δράματα. Όμως, κανείς δεν το σκέφτηκε…

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *