Home / NBA / Ο αγώνας της χρονιάς με κερκίδα… α λα Ελλάδα!

Ο αγώνας της χρονιάς με κερκίδα… α λα Ελλάδα!

Τα ξημερώματα της Παρασκευής έγινε και το πιο πολυαναμενόμενο παιχνίδι στο φετινό NBA. Όχι, δεν ήταν το Λέικερς-Σέλτικς, το Λέικερς-Χιτ ή κάτι παρόμοιο. Ήταν το Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μαϊάμι Χιτ, η επιστροφή του «εχθρού» ΛεΜπρον Τζέιμς στον τόπο του εγκλήματος.

Οι οπαδοί των Καβαλίερς προετοιμάζονταν για μήνες ολόκληρους, η διοίκηση τους οργάνωσε όσο μπορούσε, η ασφάλεια στο γήπεδο θύμιζε… ελληνικό τελικό Κυπέλλου και όλα προμήνυαν για ένα ξεχωριστό παιχνίδι.

Στο παρκέ, πάντως, ο Τζέιμς έκανε το κομμάτι του, για πρώτη, ίσως, φορά στην καριέρα του έπαιξε όσο καλά έπρεπε την ώρα που έπρεπε και με 38 πόντους διέλυσε την πρώην του ομάδα με 90-118. Μάλιστα, δεν αγωνίστηκε καθόλου στην 4η περίοδο του αγώνα, ενώ ο παίκτης των 4.1 λαθών ανά αγώνα φέτος είχε 0 στο συγκεκριμένο ματς.

Ο ΛεΜπρον ξεκάθαρα μπήκε «φτιαγμένος» στην αναμέτρηση και, όσο εύκολος κι αν ήταν ο αντίπαλος, κέρδισε πόντους για την μπασκετική και πνευματική του ετοιμότητα σε ένα ματς που ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά. Μάλιστα, ήταν ολοφάνερο ότι δεν θέλησε να «πονέσει» περισσότερο το Κλίβελαντ και φέρθηκε σωστά στο κομμάτι αυτό, όταν έμεινε στον πάγκο σε όλη την 4η περίοδο (θα μπορούσε εύκολα στην κατάσταση που ήταν να βάλει 50 πόντους συν) με τη διαφορά να πέφτει στους 28 ενώ είχε ξεπεράσει τους 35. Βέβαια, απ’ την άλλη… έκανε trash-talking στον πάγκο με τους πρώην συμπαίκτες του ανά διαστήματα…

Όμως… ας τα αφήσουμε αυτά. Οι αντιδράσεις των οπαδών των Καβαλίερς ήταν «όλα τα λεφτά» στο ματς και με αυτές θα ασχοληθούμε. Με τα πλακάτ «Queen James», με τις μπλούζες «B-E-T-R-A-Y-E-D» που φορούσαν ανά 8 άτομα στη σειρά (ένα γράμμα ο καθένας), με τις αποδοκιμασίες στην καθιερωμένη στιγμή του… ταλκ, με τα αντικείμενα (!) που έπεφταν στο τέλος των δεκαλέπτων και του ημιχρόνου στους ανθρώπους της ασφαλείας που προστάτευαν τον Τζέιμς. Με τα μπλουζάκια «Traitor», τα πανό «The Lyin’ King» (με γραμμένο κάτω απ’ την εικόνα: -“Έχω έναν στόχο και αυτός είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα του NBA με το Κλίβελαντ. Δεν θα σταματήσω μέχρι να τα καταφέρω”, ΛεΜπρον Τζέιμς-), τα μπλουζάκια «Victim», οι οπαδοί των Καβαλίερς έδωσαν ρεσιτάλ.

Ζήτησαν το λόγο από τον Μο Ουίλιαμς, τον Βαρεζάο, τον Γκίμπσον, που πήγαν και μίλησαν στον Τζέιμς πριν το ματς, αναγκάζοντάς τους να τοποθετηθούν δημόσια για το θέμα. Κάποιος οπαδός πλακώθηκε με αστυνομικό, αστυνομία έβγαλε οπαδούς από το γήπεδο γιατί άναψαν… φωτοβολίδες, ενώ κάποιος πέταξε μια μπαταρία στον πάγκο των Χιτ, με αποτέλεσμα αυτός μαζί με… όλους τους άλλους γύρω του (μιας και οι αστυνομικοί δεν είδαν ποιος ήταν) να διωχθούν από το γήπεδο.

Έξω από το γήπεδο ένας πουλούσε μπλουζάκια «The Three My Egos» για τους αστέρες των Χιτ, ένας πατέρας και μια κόρη έσκιζαν φανέλες του Τζέιμς ως φιλανθρωπική κίνηση για την Τράπεζα Φαγητού του Κλίβελαντ (μαζεύοντας 1.500 δολάρια σε λίγη ώρα), τέσσερις τύποι οδήγησαν 5 ώρες από το Τορόντο για να συμμετέχουν: «ήρθαμε να αποδοκιμάσουμε τον Μπος», το σύνθημα «Akron Hates You» ακουγόταν σε όλο το ματς, ενώ στην πρώτη περίοδο ακουγόταν η πιο… «dirty» βερσιόν του.

Ένα γήπεδο του NBA για πρώτη φορά θύμιζε γήπεδο άλλης χώρας. Μέχρι κι ο τύπος που βρέθηκε σε σημείο της εξέδρας απ’ όπου να μπορεί να τον βλέπει όλο το γήπεδο στο τρίτο δωδεκάλεπτο και άρχισε να πανηγυρίζει σηκώνοντας μια φανέλα του Τζέιμς από τους Μαϊάμι Χιτ με το «6», παράξενο θέαμα ήταν. Οι δεκάδες μπύρες που τον «έλουσαν» μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και οι αστυνομικοί που τον άρπαξαν βίαια για να τον φυγαδεύσουν εκτός γηπέδου ήταν ακόμη πιο παράξενο…

Η κατάσταση παρέσυρε πολλούς, αλλά όχι… τους παίκτες των Καβαλίερς, οι οποίοι ξενέρωσαν τον κόσμο τους όσο δεν έπαιρνε, χάνοντας το ματς από πολύ νωρίς και αναγκάζοντας τον Νταν Γκίλμπερτ να αποχωρήσει από τις courtside θέσεις του πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Συνολικά είχαμε την αστυνομία να διώχνει αρκετούς δεκάδες από τις εξέδρες την ώρα του ματς, να κάνει 6-7 συλλήψεις και να μην επιτρέπει την είσοδο σε 4-5 μπλουζάκια (αυτά που ασχολούνταν με τη μητέρα του Τζέιμς και τη φημολογούμενη σχέση της με τον Ντελόντε Ουέστ).

Τώρα που τελείωσε, όμως, και αυτό, τι έχει να περιμένει πια το Κλίβελαντ; Η πόλη ζούσε (μπασκετικά) για το ματς αυτό από το καλοκαίρι. «Θα είναι πολύ κακό για τις δουλειές μας που πέρασε το ματς. Όμως, να σου πω την αλήθεια, με έχει κουράσει το όλο θέμα. Ευτυχώς τελείωσε. Έφυγε, τέλος. Δεν ασχολούμαστε άλλο», είπε ένας από τους μαγαζάτορες που βρίσκονται έξω από το γήπεδο των Καβαλίερς γράφοντας τον επίλογο στο θέμα.

Απολαύστε κάποιες από τις εικόνες από την εξέδρα που ξεχώρισαν:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *