Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Στη Φενέρ ο Σάρας!

Στη Φενέρ ο Σάρας!

Καλύτερο δώρο δύσκολα θα μπορούσαν να φανταστούν οι φίλαθλοι της Φενέρμπαχτσε, καθώς ο… Άγιος Βασίλης έφερε στην Κωνσταντινούπολη τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η μετεγγραφή έγινε την 31η του Δεκέμβρη του 2010 και έκλεισε ιδανικά τη χρονιά για τη Φενέρ, που φέτος έχει βάλει στο μάτι το φάιναλ φορ και κάνει τα πάντα για να φτάσει εκεί.

Ο Γιασικεβίτσιους αφού οδήγησε τη Λιέτουβος Ρίτας σε πρόκριση στο Top-16 της Ευρωλίγκας, συνεχίζει την Τουρκία, σε μια ομάδα με σαφώς μεγαλύτερους στόχους και βλέψεις φέτος. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι και πολύ πιο κοντά στην Ελλάδα, κάτι που εξαρχής ήταν ο στόχος του, λόγω της οικογένειάς του.

Οι Τούρκοι κινήθηκαν για την απόκτηση του καλύτερου πλέι μέικερ που πάτησε τα ευρωπαϊκά γήπεδα τον 21ο αιώνα όταν είδαν ότι ο Ούκιτς έχει προβλήματα τραυματισμού και ότι ο Γκριρ δεν μπορεί να παίζει μόνος του στον άσο της ομάδας, με τον Σπάχια να μην εμπιστεύεται τον Ατσούρ και τον Μουτάφ. Έτσι, η Φενέρ έκλεισε και την τελευταία «τρύπα» στο ρόστερ της, το οποίο πια είναι παντοδύναμο.

Οι Τούρκοι έχουν στο ασόδυο Ούκιτς, Γιασικεβίτσιους, Γκριρ, Ονάν, με τους Τόμας και Κινσέι να συμπληρώνουν την περιφέρεια στο «2-3» και τον Πρέλτζιτς να είναι ο «σύνδεσμος» με τη ρακέτα. Εκεί υπάρχουν ο Λαβρίνοβιτς, ο Τουρκσάν, ο Μέι, ο Πεκέρ, ο Σαβάς και ο Βίντμαρ (τραυματίας προς το παρόν). Την ομάδα συμπληρώνουν οι Έρογλου, Ατσούρ, Χότιτς και Μουτάφ, που πια… δύσκολα θα δουν δωδεκάδα στην Ευρωλίγκα (για να δουν θα πρέπει να υπάρξει κι άλλος τραυματισμός, καθώς οι πρωτοκλασάτοι είναι 13 με τον Βίντμαρ).

Ο Γιασικεβίτσιους εκμεταλλεύτηκε όρο στο συμβόλαιό του που έλεγε ότι μπορεί να πάει σε άλλη ομάδα μετά την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Ο ίδιος είπε για τη μετακίνησή του, στέλνοντας και… μήνυμα: «Η Λιέτουβος δεν είχε ισορροπία και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να συγκεντρωθούμε και να πετύχουμε. Τώρα βαδίζω ξανά στο άγνωστο. Αλλά η Φενέρ είναι ομάδα που θα πάει στο φάιναλ φορ».

Ο «Μίδας» του ευρωπαϊκού μπάσκετ επιστρέφει στο υψηλότερο επίπεδο και θα έχει με τη Φενέρ την ευκαιρία να αποδείξει ξανά σε όλους πως ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός. Κάτι που κάνει σε όλη του την καριέρα.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *