Home / NBA / Στους Ρόκετς ο Παπανικολάου!

Στους Ρόκετς ο Παπανικολάου!

Το όνειρο του NBA πραγματικότητα πρόκειται να κάνει ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος συμφώνησε με τους Χιούστον Ρόκετς για τα επόμενα δύο χρόνια. Η αποχώρηση του Τσάντλερ Πάρσονς έδωσε εν πολλοίς στον Παπανικολάου την ευκαιρία να φύγει φέτος το καλοκαίρι για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να αγωνιστεί με τα χρώματα των Ρόκετς.

Ο Παπανικολάου υπέγραψε διετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει 4.8 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη σεζόν, ενώ το 2015-16 οι Ρόκετς έχουν την οψιόν για το 2ο έτος, έναντι 4.6 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία είναι non-guaranteed, δηλαδή αν η ομάδα τον αποδεσμεύσει το καλοκαίρι του 2015 δεν παίρνει κάποιο τμήμα τους.

Θυμίζω ότι ο Παπανικολάου είχε επιλεγεί στο νούμερο 48 του ντραφτ του 2012 από τους Νιου Γιορκ Νικς, για να πάνε τα δικαιώματά του το καλοκαίρι του 2013 στους Ρόκετς στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής με το Πόρτλαντ για τον Τόμας Ρόμπινσον.

Οι Ρόκετς πλήρωσαν 600.000 δολάρια στην Μπαρτσελόνα για το buy out του Παπανικολάου, το οποίο ήταν 1,5 εκατομμύριο δολάρια, αλλά δεν μπορούσαν βάσει των κανονισμών του NBA να δώσουν πάνω από τα 600.000 δολάρια. Οι Ρόκετς είχαν πλησιάσει τον Παπανικολάου (και την Μπαρτσελόνα) στην αρχή του καλοκαιριού, αλλά δεν τα είχαν βρει με τον παίκτη, όμως, μετά την αποχώρηση του Πάρσονς για τους Μάβερικς ανέβασαν την προσφορά τους και ο Έλληνας αστέρας υπέγραψε.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *