Home / NBA / Το γκολ του Άλεν και το… ανέκδοτο

Το γκολ του Άλεν και το… ανέκδοτο

Δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου 2007

Δεν θα πούμε πολλά σήμερα, καθώς η ημέρα ανήκει στον διαγωνισμό του Age of Basketball που υπάρχει πιο πάνω. Όμως θέλω λίγο να σχολιάσω τα πρώτα μηνύματα από το NBA.

Δεν ξέρω πόσοι είδατε τις δηλώσεις του Ρέι Άλεν από την Ιταλία, όπου βρίσκονται οι Σέλτικς, αλλά ήταν πραγματικά δηλώσεις μεγαλείου. Ο Άλεν τόλμησε μία κοινωνική ανάλυση της αναγκαιότητας επέκτασης του NBA στην Ευρώπη, ουσιαστικά κατηγορώντας τους Αμερικανούς ως ρατσιστές και αναφέροντας ότι με την επέκταση μπορεί τα πράγματα να βελτιωθούν και όλα αυτά να οδηγήσουν σε περισσότερη ειρήνη στον πλανήτη.

Ο καλύτερος σουτέρ του NBA θεωρεί ότι οι ρατσιστές είναι αδαείς για τους άλλους πολιτισμούς και ότι με την επέκταση θα μάθουν κι άλλες κουλτούρες διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και μειώνοντας τη μισαλλοδοξία τους. Βέβαια, αν διαβάσετε τις δηλώσεις του (επακριβώς μεταφρασμένες στο link που σας δίνω) φαίνεται ότι έχει συναίσθηση του τι λέει και είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στα λόγια του.

Μόνο «μπράβο» μου έρχεται να πω στον Άλεν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι μεγάλος κι έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Όσο για… τα μέσα στις γραμμές, νομίζω ότι όλοι περιμένουμε το… πείραμα της Βοστόνης, η οποία είναι η μόνη ομάδα στα τελευταία 15 χρόνια που δοκιμάζει να ταιριάξει τέτοια τριάδα παικτών. Όλες οι άλλες σταματούσαν στους δύο (Μπουλς, Τζαζ, Λέικερς). Ίσως μόνο το Χιούστον των Ολάζουον, Πίπεν, Μπάρκλεϊ του 1999, αλλά τότε κανείς από τους τεράστιους αυτούς παίκτες δεν ήταν στην ακμή του, όπως είναι τώρα οι Γκαρνέτ, Άλεν, Πιρς.

Ο Μικαέλ Πιετρούς τελικά αγάπησε ξαφνικά του Ουόριορς. Προφανές, μιας και είδε ότι δεν τον έδιναν. Αν οι Μαϊάμι τον θέλουν τόσο πολύ, θα τον πλησιάσουν τον Ιούνιο που θα είναι ελεύθερος.

Και για να τελειώσουμε με κάτι ευχάριστο… Το πιο σύντομο ανέκδοτο στο NBA; Ο Βαρεζάο ζήτησε 66 εκατομμύρια δολάρια για 6 χρόνια από τους Καβαλίερς!

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *