Home / NBA / Crab Dribble…

Crab Dribble…

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2009

Έχει περάσει αρκετός καιρός και δεν είναι το ίδιο αστείο πια. Μάλλον όχι, ξαναρχίζω. Έχει περάσει αρκετός καιρός, αλλά είναι ακόμη το ίδιο αστείο. Προφανώς ξεκινώ με τον τίτλο του άρθρου, με την αθάνατη crab dribble (ντρίμπλα του κάβουρα) του ΛεΜπρον Τζέιμς, που στη γλώσσα του μπάσκετ περπάτησε, έκανε βήματα, αλλά στη δική του απλώς έκανε… ένα μικρό βήμα δισταγμού γι’ αυτόν κι ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα, όπως προσπαθούσε να πείσει όλη την ανθρωπότητα επί τρεις ημέρες. Είδες πώς μπορείς να μπερδευτείς αν έχεις ασυλία από τους διαιτητές στο βαθμό που την έχει ο ΛεΜπρον; Ας γίνει μάθημα και στους δικούς μας…

Ας αφήσουμε τον ΛεΜπρον να περιπατεί περήφανος και πάμε σε ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, που λίγοι θα έχουν συνειδητοποιήσει. Λοιπόν, αν αύριο το πρωί επέστρεφε στο μπάσκετ ο Λάρι Μπερντ, θα ήμασταν όλοι… ευτυχισμένοι. Εκτός από τις… ρατσιστικές κόντρες με τον εαυτό του (απ’ τη μία «ας με μαρκάρει όποιος θέλει, αρκεί να μη με μαρκάρει λευκός, είναι υποτιμητικό για το μπάσκετ που ξέρω» και από την άλλη «θα συνεχίσω να παίζω για πάντα, ώστε οι μαύροι να ξέρουν ότι οι λευκοί μπορούν να παίζουν καλύτερα από αυτούς»), θα βλέπαμε κι έναν θρύλο του μπάσκετ ξανά. Πείτε λοιπόν ότι ο Μπερντ επέστρεφε, πείτε ότι κέρδιζε αμέτρητα φάουλ ξανά και πείτε ότι εκτελούσε 3.000 βολές. Αν έχανε και τις 3.000 από αυτές τις βολές θα είχε ακόμη… καλύτερο ποσοστό καριέρας από τον Σακίλ Ο’ Νιλ! Ο Λάρι Μπερντ τελείωσε την καριέρα του με 3960/4471 βολές, ήτοι 88.6%. Ο Σακίλ Ο’ Νιλ έχει αυτή τη στιγμή 5588/10615 ήτοι 52.6%. Αν ο Μπερντ πέσει στις… 3960/7471 θα πάει στο 53% και πάλι θα είναι πιο εύστοχος από τον Σακ!

Είχε περάσει καιρός από τότε που ο Μαρκ Κιούμπαν έκανε δημόσια δήλωση της αγάπης του για τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Γερμανός βγάζει μάτια και φέτος, οι Μάβερικς… δεν πάνε πουθενά χωρίς σέντερ και ο Κιούμπαν ρωτήθηκε αν θα σκεφτόταν μια ανταλλαγή του Νοβίτσκι με κάποιον από τους Κόμπι, ΛεΜπρον ή άλλο αστέρα της λίγκας. Η απάντησή του… απλώς αναμενόμενη: «Αν ήταν να πάρουμε τον Κόμπι, τον ΛεΜπρον και κάποιον άλλο, τότε μπορεί και να το σκεφτόμουν». Το βράδυ εννοείται ότι έφαγε κρεβατομουρμούρα με τις πληροφορίες να λένε ότι ο Νοβίτσκι τον ρωτούσε επιμόνως… «δηλαδή αυτό είναι; Βάζεις τιμή στην αγάπη μας; Τόσο με κοστολογείς;». Ας πρόσεχε πριν μιλούσε ο Μαρκ.

Λίγο πιο πέρα, ο Στέφον Μάρμπερι αντιμετωπίζει το σεξπιρικό δίλημμα αν θα επιστρέψει… στην ενεργό δράση ή αν θα φάει τα λεφτά των Νικς ως το καλοκαίρι. Εγώ θεωρώ το δεύτερο, εκτός κι αν ο Αγγελόπουλος… πληρώσει και τα δύο συμβόλαια!

Τα πράγματα έχουν, εν τω μεταξύ, ανάψει με τους Ισπανούς να «τρελαίνονται» και να στέλνουν τον Ρούντι στον τελικό των καρφωμάτων με τους Ντουάιτ «έχω και προσωπικότητα» Χάουαρντ, Νέιτ Ρόμπινσον και Ρούντι Γκέι. Ο Ρούντι (ο Ευρωπαίος από τους δύο, ο άλλος είναι Γκέι – από πλευράς ονόματος εννοώ, μην παρεξηγηθούμε) θέλει να γίνει ο δεύτερος λευκός που θα πάρει το διαγωνισμό καρφωμάτων και ο πρώτος που… θα ξανακαρφώσει μετά το διαγωνισμό. Γιατί στην ιστορία των διαγωνισμών (23 στο σύνολο) μόνο ένας λευκός κατάφερε να κερδίσει: ο Μπρεντ Μπάρι. Ναι, ο Μπρεντ Μπάρι. Βέβαια, πάνω που πήγε να αποδείξει ότι οι λευκοί μπορούν να πηδήξουν δεν… ξανακάρφωσε και από το 1996 κάνει μόνο τριποντάκια.

Ο Ρούντι, λοιπόν, θέλει να αποδείξει στους Αμερικάνους ότι μπορεί να καρφώσει και λέει ότι θα εκπλήξει τον κόσμο με το πόσο καλά μπορεί. Βέβαια, οι Αμερικάνοι έχουν ψηφίσει το κάρφωμά του στον Χάουαρντ από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου «καλύτερο κάρφωμα των Ο.Α.» και το άλεϊ ουπ κάρφωμά του από πάσα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ φέτος «καλύτερο άλεϊ ουπ κάρφωμα όλων των εποχών».

Εμείς, απλώς ελπίζουμε φέτος ο νικητής να καταφέρει να… καρφώσει σε όλες τις προσπάθειές του και όχι να ολοκληρώσει με θεαματικό λέι απ. Επίσης, μακάρι να μην μας πάρει το πρωί, καθώς όταν διαγωνίζεται και ο Νέιτ Ρόμπινσον… ποτέ δεν ξέρεις.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *