Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague Top-16: Week 2

Euroleague Top-16: Week 2

 

Στο 4/4 έκλεισε και η προηγούμενη εβδομάδα, για να βρεθούμε στο 11/11 στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας! Ας δούμε τις επιλογές για τη δεύτερη αγωνιστική του Top-16.

 
Την Τετάρτη ξεχωρίζει το ματς της Ζαλγκίρις Κάουνας με τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο για τους «ερυθρόλευκους», αλλά η Ζαλγκίρις ακόμη ψάχνει τα πατήματά της μετά την πρόσληψη Ζούρου. Βεβαίως, οι Λιθουανοί ξέρουν ότι αν ηττηθούν ουσιαστικά αποχαιρετούν την πρόκριση στα προημιτελικά, όμως το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Μετά την ήττα στο ΣΕΦ από τη Φενέρ η ομάδα του Ίβκοβιτς δεν έχει την πολυτέλεια της ήττας και αυτό το ματς θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον της στη διοργάνωση. Θα πάω με τη νίκη του Ολυμπιακού, που έχει σαφώς καλύτερο ρόστερ από τη Ζαλγκίρις.

Σκληρό ντέρμπι στην Ιταλία ανάμεσα στη «λαβωμένη» Σιένα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ιταλοί έχασαν με 2 πόντους την προηγούμενη εβδομάδα στην Τουρκία και αναζητούν της πρώτη τους νίκη στο Top-16. Για να περάσουν από έναν τόσο δύσκολο όμιλο πρέπει να κρατήσουν την έδρα τους αλώβητη και θεωρώ ότι μπορούν να τα καταφέρουν απέναντι στην ασταθή φετινή Ρεάλ. Θα πάω με τη νίκη της Σιένα στον αγώνα.

Στο καλύτερο χρονικό σημείο ήρθε για την Κάχα Λαμποράλ το παιχνίδι με τη Λιέτουβος Ρίτας. Η Λιέτουβος είναι σαφώς η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και μέσα στη Βιτόρια δεν έχει ιδιαίτερες πιθανότητες να πάρει κάτι καλό, παρότι η Λαμποράλ έχασε με 20 πόντους το Σαββατοκύριακο στην ACB. Νίκη για την Κάχα Λαμποράλ.

Η Μακάμπι υποδέχεται τη Ρόμα την Πέμπτη και έχει την ευκαιρία για την πρώτη της νίκη. Η Ρόμα είναι αρκετά βελτιωμένη μετά την αλλαγή προπονητή, αλλά δεν φτάνουν ακόμη τα χέρια της ως το διπλό μέσα στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι πρέπει να παραμείνει κοντά στην Μπαρτσελόνα, ώστε στο μεταξύ τους ματς στο δεύτερο γύρο να παλέψει για την πρωτιά. Νίκη για τη Μακάμπι.

Δύσκολο παιχνίδι αυτό ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τη Βαλένθια, όμως οι Τούρκοι ξέρουν ότι αν δεν κερδίσουν πετούν στα σκουπίδια τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Έχουν καλύτερο ρόστερ και πολύ δυνατή ομάδα, αλλά θα πρέπει να βρουν λύσεις απέναντι στη σκληρή άμυνα του Πέσιτς. Θεωρώ ότι θα τις βρουν, έστω και δύσκολα, και θα κερδίσουν. Νίκη για τη Φενέρ.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ και το ματς έρχεται σε καλό χρονικό σημείο για τους «πρασίνους». Η Μάλαγα άλλαξε προπονητή, αναζητά τη νέα της ταυτότητα, δεν θα έχει τους Άρτσιμπαλντ και Τρίπκοβιτς, ενώ μόνο «κακό» νέο είναι η διαφαινόμενη αγωνιστική άνοδος του ΜακΙντάιρ. Έστω κι έτσι ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να κερδίσει τον αγώνα, καθώς εντός έδρας δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Προτάσεις ως τώρα: 155 +6
Εκκρεμούν: 6 (155 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 97
Διαψεύστηκαν: 58

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Euroleague final four

  Η Ευρωλίγκα έφτασε στην κορύφωση της με το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης και έχουμε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *