Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague Top-16: Week 3

Euroleague Top-16: Week 3

 

Στα 4/6 τελείωσε η 2η αγωνιστική του Top-16, με τη Ρεάλ να ανατρέπει στην 4η περίοδο 10 πόντους διαφορά από τη Σιένα. Στην 3η αγωνιστική υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια. Ας τα δούμε:

 
Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται τη Ζαλγκίρις στην Τουρκία και με νίκη κλείνει με 3-0 τον πρώτο γύρο. Παρότι πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία ευκαιρία της Ζαλγκίρις για πρόκριση, οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ότι δεν αστειεύονται και ότι έχουν την απαιτούμενη σοβαρότητα για να κερδίζουν τέτοια ματς. Θα πάω, λοιπόν, με τη νίκη της Φενέρ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Βαλένθια και με ήττα ξέρει ότι η περιπέτειά του στην Ευρωλίγκα έχει ουσιαστικά τελειώσει. Η Βαλένθια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δείχνει όλο και πιο δυνατή κάθε εβδομάδα και στο ΣΕΦ δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα. Απ’ την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι σε μέτρια κατάσταση, την οποία και επιβεβαίωσε και το Σαββατοκύριακο εναντίον της ΑΕΚ. Το ματς είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, οπότε θα κοιτάξω τη διαφορά και θα παίξω στο χάντικαπ (+9,5) τη Βαλένθια, μιας και θεωρώ ότι το παιχνίδι θα είναι κλειστό και δεν θα κριθεί σε διψήφια διαφορά.

Η Μακάμπι υποδέχεται την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στο Τέλ Αβίβ στο ένα από τα δύο παιχνίδια των ομάδων που θα κρίνουν ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση. Όσο δυνατή κι αν είναι φέτος η Ολίμπια, αν κερδίσει και μέσα στο Ισραήλ τότε… πάει για φάιναλ φορ. Θα πάω με τη νίκη της Μακάμπι, που φέτος κοιτάζει πολύ ψηλά.

Η Ρεάλ υποδέχεται στη Μαδρίτη την Εφές Πίλσεν με τις δύο ομάδες να είναι ως τώρα αήττητες. Οι Ισπανοί θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, αλλιώς «πετάνε» το πλεονέκτημα για την πρωτιά που απέκτησαν στην Ιταλία στα σκουπίδια. Η Εφές είναι πολύ δυνατή φέτος, αλλά μέσα στη Μαδρίτη είναι δύσκολα τα πράγματα. Πάντως, αν κερδίσει πλησιάζει πολύ την πρωτιά, ενώ αν χάσει θέλει αν περιορίσει τη διαφορά για να την ανατρέψει στην έδρα της. Θα πάω με τη νίκη της Ρεάλ.

Η Παρτιζάν υποδέχεται τη Σιένα στο Βελιγράδι, σε έναν αγώνα που αποτελεί την τελευταία ευκαιρία και για τις δύο ομάδες. Ο χαμένος αποχαιρετά την Ευρωλίγκα ουσιαστικά, ενώ ο νικητής συνεχίζει να ελπίζει, αλλά θα πρέπει να ξανακερδίσει και την επόμενη εβδομάδα. Η Σιένα, παρά την πτώση στην απόδοσή της από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο ΜακΚάλεμπ είναι πιο ποιοτική ομάδα και θα πρέπει να μπορεί να πάρει αυτόν τον αγώνα, όσο δύσκολα κι αν είναι στην έδρα της Παρτιζάν. Θα πάω με τη νίκη της Σιένα.

Η Μπαρτσελόνα περιμένει στην έδρα της τη Ρόμα για να την… αποτελειώσει στέλνοντάς τη στο 0-3. Η Ρόμα προέρχεται από μια πολύ καλή εμφάνιση στην Ιταλία και μια τραγική στην Ευρωλίγκα. Μοιάζει σα να έχει δώσει προτεραιότητα πια στα εγχώρια και να αντιμετωπίζει πιο χαλαρά τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Η… χαλαρότητα δεν θα της βγει σε καλό στη Βαρκελώνη με την Μπάρτσα να θέλει να «απαντήσει» στη Μακάμπι που την περασμένη εβδομάδα έκανε επίδειξη δύναμης με τους Ιταλούς. Θα πάω με τη νίκη της Μπαρτσελόνα, ενώ και στο χάντικαπ (-19,5) θα προτιμήσω την Μπάρτσα.

Προτάσεις ως τώρα: 161 +7
Εκκρεμούν: (161 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 101
Διαψεύστηκαν: 60

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Τελικός Ευρωλίγκας!

  Η μέρα του τελικού της Ευρωλίγκας έφτασε. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι θα κονταροχτυπηθούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *