Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague Q-finals: Game 1

Euroleague Q-finals: Game 1

 

Πρώτο παιχνίδι στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, καθώς συνήθως είναι αναγνωριστικό και ανοιχτό σε εκπλήξεις. Τα τέσσερα ζευγάρια είναι ανοιχτά και οι 8 ομάδες θέλουν απόψε να θέσουν τις βάσεις της πρόκρισης. Ας δούμε τα σημεία της βραδιάς μαζί με λίγο NBA:

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Σιένα στο ΣΕΦ, στο ματς που ανοίγει την αυλαία των προημιτελικών. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη απέναντι στους «λαβωμένους» Ιταλούς και πρέπει να την πάρουν. Με τον ΜακΚάλεμπ να επιστρέφει μέσα στη σειρά, ο Ολυμπιακός οφείλει να εκμεταλλευτεί το πρώτο ματς για να θέσει τις ισορροπίες σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Η νίκη είναι μονόδρομος για την ελληνική ομάδα, που πάλευε όλο το χρόνο για το πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να το υπερασπιστεί. Θα πάω με τη νίκη του Ολυμπιακού.

Με πολλές ιδιαιτερότητες είναι το ζευγάρι της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ρεάλ έχει το πλεονέκτημα στην έδρα, ενώ η Βαλένθια φέτος έχει καταφέρει να «γυρίσει» από κάθε αρνητικό γι’ αυτήν σενάριο. Πριν 3 μέρες η Ρεάλ έχασε τους Τάκερ και Ροντρίγκεθ με τραυματισμό, γεγονός που αλλάζει τα πλάνα της στην περιφέρεια, αλλά σημαίνει κιόλας ότι ο Πριτζιόνι και ο Λιουλ θα πρέπει να αντέξουν περισσότερη ώρα απέναντι στη σκληρή άμυνα της Βαλένθια. Ο Πέστιτς είδε τον τελευταία μήνα τους Κλαβέρ και Όγκουστιν να τραυματίζονται, αλλά η Βαλένθια δείχνει ότι έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτούς, ενώ η Ρεάλ μάλλον πηγαίνει σε αυτόματο πιλότο από τη στιγμή που παραιτήθηκε ο Μεσίνα. Θεωρώ ότι η απόδοση της Βαλένθια πάνω από 3,5 αξίζει το ρίσκο του διπλού και θα προτιμήσω το διπλό στο ζευγάρι αυτό. Και στο χάντικαπ (+5,5) θα πάω με τη Βαλένθια.

Ας βάλουμε και λίγο από NBA στο παιχνίδι! Θα κοιτάξουμε το ματς των Λος Άντζελες Λέικερς εναντίον των Φίνιξ Σανς και θα προτιμήσω τους Λέικερς. Έχουν 12-1 μετά το all-star game, ο Κόμπι είναι σε καλή κατάσταση, ο όντομ το ίδιο, ενώ παίζουν και σκληρή άμυνα. Παρότι έχουν χάσει φέτος από τους Σανς στην έδρα τους (κι έχουν κερδίσει 2 φορές εκτός έδρας) πλέον η χρονιά είναι στο τέλος και θέλουν να προστατεύσουν τη 1 νίκη προβάδισμα που έχουν απέναντι στο Ντάλας. Θα πάω με τη νίκη των Λέικερς.

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς υποδέχονται τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να μην απειληθούν στη μάχη για τα πλέι οφς. Έχουν 7-3 στα τελευταία 10 ματς, την ώρα που οι Ουίζαρντς έχουν 2-13 στα τελευταία 15 και 1-31 εκτός έδρας. Αν οι Μπλέιζερς χάσουν αυτό το ματς, τότε θα πρέπει να αρχίσουν σοβαρά να σκέφτονται αν θα καταφέρουν να μπουν στα πλέι οφς. Η απόδοση δεν προσφέρει τίποτα, απλώς για να «κλείσετε» άλλα δελτία, προφανώς με τη νίκη των Μπλέιζερς.

Προτάσεις ως τώρα: 178 +5
Εκκρεμούν: 5 (178 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 113
Διαψεύστηκαν: 65

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Euroleague final four

  Η Ευρωλίγκα έφτασε στην κορύφωση της με το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης και έχουμε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *