Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Άναψε φωτιές στην ΑΕΠΕ και το πρωτάθλημα η Τιρινίνι!

Άναψε φωτιές στην ΑΕΠΕ και το πρωτάθλημα η Τιρινίνι!

 

Η 10η αγωνιστική επεφύλασσε μια πρωτιά, αφού η Τιρινίνι έγινε η πρώτη από τις υπόλοιπες 9 ομάδες του πρωταθλήματος που κερδίζει έναν από τους δύο πρωτοπόρους. Το τελικό 52-50 επί της ΑΕΠΕ ήρθε μετά από ένα τρομερό ντέρμπι με δραματική εξέλιξη στο φινάλε του. Έτσι, οι Nothing But Net, το ματς των οποίων με τους Off Balance αναβλήθηκε, ξέφυγαν με 2 νίκες στην κορυφή.

Οι εBEERοι κέρδισαν την Αττική με 58-46 και συνέχισαν την ανοδική τους πορεία στο πρωτάθλημα, ενώ οι Santa Barbara Rockets είχαν εύκολο βράδυ απέναντι στο Sport Coffee το οποίο και κέρδισαν με 55-26. Ρεπό είχαν τρεις ομάδες αυτή την εβδομάδα, Ρούκουνες, Νικηφόρος και Spyzz. Ο πρώτος γύρος ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, εκτός από τα… χρωστούμενα που εκκρεμούν.

Μετά από ένα πολύ σκληρό και κλειστό ντέρμπι η Τιρινίνι κέρδισε την ΑΕΠΕ με 50-52 σε έναν αγώνα που είχε πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος του, με την Τιρινίνι να έχει το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να ανταλλάσουν καλάθια για πολλή ώρα και να παίζουν σκληρή άμυνα. Το 10-10 της πρώτης περιόδου έδινε τον τόνο για τη συνέχεια, με την Τιρινίνι να ξεφεύγει με 17-21 πριν το τέλος του ημιχρόνου αλλά το τρίποντο του Ζαφειρόπουλου να φέρνει το ματς στο 20-21.

Στην 3η περίοδο η ΑΕΠΕ ήταν καλύτερη, χρησιμοποίησε το ξέσπασμα του Γιαννακόπουλου και πήρε κεφάλι στο σκορ με 38-32 στο τέλος της περιόδου. Ως τότε, η ΑΕΠΕ έπαιζε πολύ καλή και σκληρή άμυνα πάνω στον πρώτο σκόρερ της Τιρινίνι και δυσκόλευε πολύ τις επιθέσεις της. Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και στο 4ο δεκάλεπτο με τους Πυροσβέστες να προηγούνται με 44-36 στο 35ο λεπτό και να δείχνουν κοντά στη νίκη.

Ένα τάιμ άουτ της Τιρινίνι στο σημείο αυτό άλλαξε τη ροή του αγώνα με τον Ασημακόπουλο να σκοράρει καλάθι και φάουλ και να δίνει το έναυσμα της αντεπίθεσης. Ο Κουσούλης με τρομερό τρίποντο μείωσε σε 48-46 στο τελευταίο δίλεπτο και στην αμέσως επόμενη επίθεση το έκανε… ξανά με ακόμη πιο δύσκολες προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει σε 49-49. Το momentum και η ψυχολογία άλλαξαν, ο Γαλανόπουλος με βολές έβαλε μπροστά την Τιρινίνι και μετά η ΑΕΠΕ κυνηγούσε. Το κλέψιμο του Μυλωγιαννάκη έκρινε το ματς, παρότι η Τιρινίνι είχε 1/4 βολές στο τέλος, μιας και στα 2 δευτερόλεπτα που απέμεναν η ΑΕΠΕ δεν προλάβαινε παρά για μια προσευχή από το κέντρο του γηπέδου.

Από τους νικητές ο Ασημακόπουλος είχε 15 πόντους κυριαρχώντας στη ρακέτα, ο Τσουκνιδής 11 πόντους και ο Κουσούλης Α. 11 πόντους επίσης. Από την ΑΕΠΕ ο Κωνσταντίνου είχε 14 πόντους και καλή παρουσία ενώ ο Γιαννακόπουλος είχε 10 πόντους.

Ντέρμπι για ένα ημίχρονο το ματς της Αττικής με τους εBEERους, καθώς στην επανάληψη οι εBEERοι έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ και πήραν τη νίκη με διψήφια διαφορά ανακατεύοντας ακόμη περισσότερο την τράπουλα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν 12-12 μετά την πρώτη περίοδο με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει κεφάλι. Η Αττική προσπάθησε να το κάνει στη 2η περίοδο, αλλά βρήκε απαγορευτικό από τον Χρηστάκο που με 9 συνεχόμενους πόντους κουβάλησε την ομάδα του από το 12 ως το 21 και τη βοήθησε να μείνει κοντά στο ημίχρονο (29-26).

Η επανάληψη ήταν τελείως διαφορετική υπόθεση με τους εBEERους να παίζουν ωραίο μπάσκετ και να παίρνουν κεφάλι, αφού δεν επέτρεπαν στην Αττική να σκοράρει. Το 7-15 του 3ου δεκαλέπτου έδωσε ισχυρές βάσεις στους νικητές για τη συνέχεια, ενώ με τον Τρικαλιώτη να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς το καλάθι, όπως συνήθως, η Αττική είχε ξεκάθαρη επιθετική δυστοκία. Ζώτος Π. και Ζώτος Χρ. Οδηγούσαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους με τους Ρήγα και Κανελλίδη να προσφέρουν πολύτιμα λιθαράκια για το τελικό 46-58 που φέρνει τους εBEERους στο 5-4 και την Αττική στο 4-5.

Για τους νικητές ο Ζώτος Χρ. είχε 12 πόντους, ο Ζώτος Π. πρόσθεσε 10 και ο Κανελλίδης 9 με 7 παίκτες συνολικά να έχουν τουλάχιστον 5 πόντους. Από την Αττική, ο Αναγνωστόπουλος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι επιθετικά με 17 πόντους, ενώ ο Ζαχαρογιάννης είχε 12.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το ματς του Sport Coffee με τους Santa Barbara Rockets. Μετά από ένα μέτριο πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο το σκορ ήταν 6-10 για τους νικητές με τον Γεωργαντή και τον Μακρή να είναι οι μόνοι που σκόραραν, η 2 περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στους Santa Barbara Rockets. Χωρίς τον Παπασινό στη ρακέτα και με την απουσία του Ματσούκα, το Sport Coffee είχε πρόβλημα απέναντι στους ψηλούς των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα 4-19 στη δεύτερη περίοδο και να κριθεί εκεί το ματς (10-29 στο ημίχρονο).

Ο Γεωργαντής εκμεταλλεύτηκε την απουσία ψηλού στην αντίπαλη πλευρά και τελείωσε με 22 πόντους το ματς. Το Sport Coffee προσπάθησε στην 3η περίοδο, κέρδισε με επιμέρους σκορ 12-9 στο μόνο δεκάλεπτο που πήρε μπροστά ο Αποσκίτης, αλλά το 4-17 της 4ης περιόδου ανέβασε τη διαφορά στις παρυφές των 30 πόντων, στο +29 του 26-55 για να πάνε οι Santa Barbara Rockets στο 5-4.

Από τους νικητές ο Γεωργαντής είχε 22 πόντους, ο Δημητρίου 8 και ο Μακρής 7, ενώ από το Sport Coffee ο Αποσκίτης είχε 12 πόντους, αλλά κανείς άλλος δεν ακολούθησε.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι πρωταγωνιστές της 10ης αγωνιστικής:

ΑΕΠΕ – ΤΙΡΙΝΙΝΙ 50-52

ΑΕΠΕ (Σταυρόπουλος): Μιχαηλίδης Κ., Τσιτίνης Σπ. 7, Ζαφειρόπουλος Αν. 6, Γιαννακόπουλος Π. 10, Τριπολιτσιώτης Αγ., Κωνσταντινόπουλος Σπ. 7, Κωνσταντίνου Κ. 14, Κανζέλας Γ. 4, Πασχάλης Αν. 2.

Τιρινίνι (Κουσούλης Ν.): Μυλωγιαννάκης Π. 4, Αντωνόπουλος Αν. 1, Οικονομόπουλος Κ., Τσουκνιδής Δ. 11, Κουσούλης Α. 11, Στεφανιώτης Δ., Μπόικου Β. 3, Κουβαράς Α., Ασημακόπουλος Π. 15, Γαλανόπουλος Γ. 7.

ΑΤΤΙΚΗ – εBEERοι 46-58

Αττική (Αντωνάκης): Ξερέας 3, Κουκοφίκης 2, Τρικαλιώτης 4, Μπουργαζάς, Ζαχαρογιάννης 12, Νικολαΐδης 3, Μιραχτσής 5, Αναγνωστόπουλος 17.

εBEERοι (Ζώτος Χρ.): Κανελλίδης Π. 9, Χαντόπουλος Θ., Γιαννουλάκης Δ. 5, Γκούσκος, Ζώτος Π. 10, Αντωνιάδης Π. 5, Χρηστάκος Γ. 9, Σταθόπουλος Κ. 2, Ρήγας Χ. 6, Ζώτος Χρ. 12.

SRORT COFFEE – SANTA BARBARA ROCKETS 26-55

Sport Coffee (Μανώλης): Κορσιάνος 3, Μπικάκης Γ. 2, Μανώλης Γ. 4, Κώνστας Κ. 3, Δούλος Δ., Αποσκίτης Χ. 12, Κουβεδάκης Γ. 2.

Santa Barbara Rockets (Καλομπράτσος Α.): Μιχαηλίδης Μ. 2, Μακρής Στρ. 7, Καλομπράτσος Χ. 3, Καλομπράτσος Α. 2, Καναρίδης Τ. 3, Χριστόπουλος Α. 2, Τοσουνίδης Χ. 2, Γεωργαντής Α. 22, Δημητρίου Α. 8, Σταμάτης Α. 4.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *